Murad Clarifying Cleanser - a little make up obsessed

Murad Clarifying Cleanser

Danas vam donosim recenziju Murad Clarifying Cleanser, gela namijenjenog čišćenju mješovite i masne kože lice sklone nečistoćama (čitaj: izbijanju prištića). Oni koji me redovito čitaju znaju da je moja koža mješovita, sklona raznim ekscesima, osjetljiva i sklona dehidraciji. Je li ovaj gel pomogao održavanju moje kože čistom, a bez iritacija i isušivanja - pročitajte u nastavku :)



Tehnički podaci:

Proizvod dolazi u prozirnoj mekanoj tubici u količini od 200 ml (moj je travel size pa je riječ o 60 ml) koja je izvrsna jer u svakom momentu vidite koliko još imate proizvoda.

Gel je prozirne teksture i prva stvar koja mi se nije svidjela kod njega je miris mentola. Ukoliko dođe preblizu području oko očiju (nisam ga nanosila preko zone podočnjaka i bliže očima), može izazvati suzenje očiju - kod mene se to poprilično često događalo. Fino se pjeni, a uglavnom sam ga koristila u kombinaciji s Body&Soul četkicom za pranje lica.



Sadrži 1,5% salicilne kiseline što je dobra koncentracija za borbu protiv akni, ekstrakt zelenog čaja (koji smiruje kožu i snažan je antioksidans), srebrni citrat (koji djeluje antibakterijski) i mentol (koji bi trebao hladiti i smirivati iritacije - no ne bih se složila s dijelom o smirivanju iritacija). 


Što piše na službenoj hrvatskoj Murad stranici o proizvodu:

Rješenje:
Čistač za lice jake snage uklanja akne i manja izbijanja

Klinički rezultati:
Reducira 99.9% površinskih bakterija u manje od jedne minute
Kod 92% ispitanika uvidjela se redukcija izbijanja akni u samo 3 dana

Aktivni sastojci:
Salicilna kiselina (1.5%)
Inkapsulirana salicilna kiselina

Visoko učinkoviti sastojci:
Srebrni citrat djeluje antibakterijski
Mentol hladi i smiruje iritacije
Camellia Oleifera (Ekstrakt zelenog čaja) smiruje i antioksidans


Moji dojmovi:

Ovaj gel je uistinu izvrstan suradnik kad je u pitanju borba protiv nepravilnosti - pomogao je u mojoj borbi s komedonima, a kasnije je pomagao svaki put kad bih osjetila da mi izbija neko čudo - u kombinaciji s drugim proizvodima bi ga uspješno sasjekao u korijenu.

Isto tako, primjetila sam da malo radi i na izbjeljivanju starih mrljica, a zbog koncentracije salicilne kiseline (koja bi trebala biti vaš izbor za borbu protiv mitesera), pore su bile čišće, a mitesera je bilo manje. 

Probala sam njime skidati šminku i tu je bio jako dobar, skidao je puder s lica bez greške, bilo da se radilo o nekom laganom puderu ili Estee Lauder Double Wearu. Naravno, izbjegavala sam područje oko očiju zbog mentola i već spomenutog plakanja zahvaljujući njemu.

Rekao bi čovjek ako zanemarimo taj mentol super proizvod.

No ipak nije mi se pokazao tako idealnim. Kao što sam gore napisala, moja koža je skona dehidraciji i isto tako je reagirala i na ovaj proizvod kad sam ga koristila na redovitoj bazi (1x dnevno). Jednostavno me isušivao unatoč tome što uvijek lice dobro hidratiziram. Naknadno sam čitala dojmove na makeupalley i vidjela da nisam izdvojen slučaj i da isušuje mnoge žene (ima prosječnu ocjenu 3,6 od 5). 

Zbog tog isušivanja sam ga na kraju koristila samo pred pms ili kad bih osjetila da mi izbija neko čudo, no to nije to, htjela sam gel koji ću moći koristiti na svakodnevnoj bazi i koji bi mi na taj način pomogao kod mitesera i komedona. 

Što se tiče gelova za nečistu kožu, ovaj mi se stvarno pokazao najefikasnijim, ali uzalud to kad isušuje. Radije onda koristim neki blaži gel, a lice održavam čistim AHA i BHA kiselinama u kremama/serumima.


Sastav:

Active Ingredient: Salicylic Acid (1.51%)
Other Ingredients: Water (Aqua), Cocamidopropyl Betaine, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Methyl Gluceth-20, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Butylene Glycol, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Camellia Oleifera Leaf Extract, Silver Citrate, Menthol, PEG-150 Distearate, Zea Mays (Corn) Starch, Hydrolyzed Corn Starch, Hydrolyzed Corn Starch Octenylsuccinate, Glyceryl Stearate, Cocamidopropyl Dimethylamine, Polysorbate 80, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Chlorphenesin, Methylisothiazolinone, Limonene, Citrus Reticulata (Tangerine) Leaf Oil, Cymbopogon Nardus (Citronella) Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Lavandula Hybrida Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Fragrance (Parfum) 

Cijena:

211 kn za 200 ml proizvoda u svim boljim ljekarnama ili online na službenoj hrvatskoj Murad stranici. Ponekad na britanskim online stranicama bude na akciji travel set koji sadrži 60 ml gela i to je vjerojatno najisplativija kupnja (nijedna od tih akcija nije aktualna, pa nemam link za vas).



Zaključak:

Sve u svemu, moji dojmovi oko ovog gela su podijeljeni, dobro radi po pitanju čišćenja, ali isušuje i iritira oči. Iz svih tih razloga ga neću ponovno nabaviti, a ne preporučam ga ni vama ukoliko vam je koža imalo sklona isušivanju.

Koji je vaš omiljeni gel za umivanje?


*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

18 komentari:

  1. Hvala na recenziji! Ovaj gel sam skoro gledala u apoteci i nećkala se da li da ga uzmem ili ne, najviše zbog cene :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. što se mene tiče (a vidim u komentarima da imam još istomišljenica9 - nećeš puno fulati ako ga preskočiš :/

      Izbriši
  2. Nisam probala, iako već neko vrijeme razmišljam. Trenutno jako volim Reve de Miel gel od Nuxe-a. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš mi je žao što ti ipak nije bio idealan. Onda ipak nije za mene jer je moja koža užasno dehidrirana :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim da nije niti za mene. Ovo čišćenje pora mi je super, ali se i sama borim sa suhoćom gornjeg sloja kože, bez obzira što mi je T zona masna

    OdgovoriIzbriši
  5. Mene dehidracija toliko ne mori općenito, svejedno bih ga vjerojatno isprobala.. a kasnije bih se proklinjala :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja obožavam ovu umivalicu i ne mogu bez nje <3 Trenutno trošim drugu tubicu i kupujem treću čim potrošim :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Propustiću, jako sam sklona dehidraciji, biće da je ovo odgovarajući proizvod za baš masnu kožu, ne i za nas sa mešovitom.

    OdgovoriIzbriši
  8. Moji dojmovi su isti poput tvojih. Peče za oči iako ne trljam njime blizu očiju i isušuje. Mojoj sestri je super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, tvoja sestra baš ima masnu kožu, pa me ne čudi :/
      a za nas nije nikako :/

      Izbriši