Parisax tekući puder - nijansa Light Rose - a little make up obsessed

Parisax tekući puder - nijansa Light Rose

Parisax tekući puder* je tema današnjeg posta, a dobila sam ga na testiranje od strane clic2chic. Moram priznati da do dana kad sam dobila ovaj proizvod nisam nikada čula za ovaj brand. Bacila sam se na guglanje, no ni tu nisam bila neke sreće, na službenoj stranici branda baš i nema nekih podataka. Ono što vidim na samoj ambalaži jest da je proizvod proizveden u Italiji i to je to.



Ambalaža

Puder dolazi u plastičnoj bočici bez zraka na pumpicu, u količini od 30 ml.



Tekstura

Riječ je o čudnoj teksturi koju mi je teško opisati, nije rijedak, nije gust, nije da se brzo suši, no morat ćete se potruditi da ga lijepo razmažete jer u protivnom su moguće nakupine proizvoda po licu (ne fleke, nego baš nakupine proizvoda). Nisam nikako bila oduševljena teksturom.

Prekrivanje i nijansa

Prekrivanje je lagano do srednje, ovisno o metodi nanošenja. Najviše sam izvukla iz ovog pudera kad sam ga nanosila Sephora #45 kistom i tada sam dobivala recimo srednje prekrivanje. Ako imate ikakve nepravilnosti veće od prastare flekice od prištića koja je već skoro pa izblijedila ili minimum crvenila, ovaj puder ga neće prekriti.

Nijansa Light Rose je izrazito svjetla nijansa za rozi podton koja bi mislim odgovarala i osobama koje su NW15. Meni osobno, koja sam NW20 je bila čak presvjetla (nemojte se čuditi što to kažem, a izgleda kao savršen match na mojoj ruci - ruke su najsvjetliji dio mene), pa sam kad sam koristila ovaj puder morala upotrebljavati i bronzer da bih to nekako izvukla.





Što kažu da puder radi?

Savršena pokrivenost je rezultat ove iznimne teksture kremastog pudera Parisax koji pomoću kremastih sastojka u tekućem obliku osigurava vrhunski rezultat i perfektan izgled za sve tipove kože.

Što puder uistinu radi?


Odmah u startu ću reći da ne vjerujem da postoji puder koji odgovara svim tipovima kože jer mislim da je to nemoguće. Ne može nekom tko ima suhu kožu lica i čija koža traži hidratantni proizvod savršeno odgovarati neki puder koji odgovara i masnoj koži lica koja će vjerojatno tražiti proizvod sa sastojcima za matiranje. Isto tako, sigurna sam da ovaj puder ne bi odgovarao većini tipova kože. Zašto? Zato jer naglašava suhe dijelove za koje niste ni svjesni da ih imate i koji se ne vide dok ne nanesete ovaj puder (i koji se ne vide kad nanesete neki drugi puder) - obratite pažnju na moj nos i primjetit ćete ljuskice.
Samim time ovaj puder neće odgovarati suhoj koži lica niti onoj sklonoj dehidraciji.

Puder daje dewy efekt, samim time otpada i masna koža (koja možda i nema suhih dijelova). Dakle, ne odgovara ni masnoj koži.

Kome bi onda ovaj puder odgovarao? Normalnoj koži. I to onoj bez nepravilnosti jer bilo koja nepravilnost veća od onih koje sam napisala u gornjem dijelu teksta neće biti prekrivena. A ajmo realno, takvoj koži ni ne treba puder. Barem ga ja ne bih koristila da imam takvu kožu.

Ja sam ga koristila na način da sam matirala lice inače bih se sjajila već nakon 2 sata. S matiranjem bih produžila razdoblje nesjajenja na neka 4 sata što je solidno (ne i idealno), a nakon toga bih morala pokupiti višak papirićima za uklanjanje sjaja i nanijeti novi sloj matirajućeg pudera. Sve to skupa bi lijepo izgledalo na licu nekih 6 sati, nakon toga je puder ipak "nestajao".

No moram naglasiti da mi puder uistinu nije napravio nered na licu u vidu akni, mitesera ili komedona. To mu je najveći plus.

Zaključak: nisam se nešto usrećila s ovim puderom jer mi je savršeno odgovarao samo u danima kad je i koža bila savršena, inače je samo još više naglašavao nepravilnosti. Odgovor na pitanje bi li ga kupila je ne. Odgovor na pitanje bi li ga ikome preporučila je isto ne. Po meni, ako je riječ o koži bez nepravilnosti za kakvu bi zapravo bio ovaj puder, bolji izbor su zapadnjačke BB kreme ili tonirane kreme nego ovaj puder, a za ostale tipove kože ovaj puder ionako neće biti dobar izbor.


Sastav:

Aqua, Cyclopentasiolxane, Isononyl Isononanoate,Butylene Glycol, Talc, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, CI 77492 (Iron Oxide), Disteardimonium Hectorite, Dimethicone, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, CI 77491 (Iron Oxide), Methicone, Sodium Dehydroacetate, CI 77499 (Iron Oxide), Polysilicone-11, Disodium EDTA, Tropolone, Decyl Glucoside, Plankton Extract
Cijena:

152,28 kn

Koji je proizvod vas u zadnje vrijeme razočarao?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

26 komentari:

  1. Jao, jao! Već vidim kako bih bila sva u ljuskicama od njega kada i tebi ističe suhe dijelove :/ Btw. lijepi ruž imaš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sigurno bi bila sva u ljuskicama :/
      i hvala, ruž je Sleek Amped

      Izbriši
  2. 152 kn za puder za koji moraš imati savršenu kožu? A-a. Nego, što to imaš na usnama, jako mi se sviđa? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne, puder ne vrijedi ni puno manje novaca :/
      a ruž je Sleek Amped :)

      Izbriši
  3. Lijepo izgleda na licu, super izgledaš, ali odbili su me sastojci, čini se jako komedogen :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, ali ti si valjda jedina kojoj se sviđa kako izgleda na licu jer je puder očajan, što se i vidi i napisala sam u tekstu...
      i meni se nije pokazao komedogenim - barem nešto!

      Izbriši
  4. Bježim od svega što ističe suhe dijelove :D E da i meni se sviđa ruž :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
  5. nebi bio ni meni dobar jer unatoć t zoni imam suhe djelove lica

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja ću svejedno reći super recenzija, cijenim to s obzirom da je u pitanju PR proizvod :-D
    Koji proizvod me razočarao u zadnje vrijeme... ajmo reći LRP Nutritic intense krema zbog užasnog mirisa, cijedi se na licu i imam osjećaj da bi mi izazvala prišteve da sam dulje koristila testere. Razočarala me i SVR krema za prve bore jer se trusi i toliko je suhe i čudne teksture da koža bolje izgleda bez nje nego s njom. To je sve ove godine. :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa mislim da unatoč uvriježenom mišljenju većine o recenzijama PR proizvoda, mislim da većina blogerica se trudi iznijeti svoje iskreno mišljenje :)
      Ali hvala ti ;)
      Za LRP Nutritic intense sam čula takve dojmove, a za ovu SVR uopće nisam čula. S tim da meni ništa od SVR proizvoda nije odgovaralo, pa sam odustala od njih :/

      Izbriši
  7. Kad sam čitala recenziju i pošto ne znam za taj brand pomislila sam da će cijena biti oko 50tak kn , kad ono :D
    Ovako na ruci mi se čini dosta dobar, vjerojatno zato što je nijansa za mene, mada sam ja NW10 pa bi možda bio taman, ali podton svakako odgovara meni što je dosta rijetko :D
    Ruž je wow!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nijansa bi ti mislim bila idealna, ali ako lice nije u idealnom stanju, izgleda očajno :/
      A za ruž hvala :)

      Izbriši
  8. Odlična recenzija :) Nisam ni je čula za ovaj puder, ali sada vidim da nisam ništa ni propustila. I da, ruž ti je diva i jako lijepo ti stoji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno nisi ništa propustila s ovim puderom :/

      i hvala za ruž, već sam jedno 5x pisala u komentarima koji je pa se neću ponavljati :D

      Izbriši
  9. Ti si mi jako lijepa ali ovaj puder je užasan :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Zahvaljujem se blogericama poput tebe koje iskreno kažu što misle i tako štede novce drugim curama. Preskačem definitivno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nema na čemu Mirna, i drugi put :)
      i preskoči definitivno ;)

      Izbriši
  11. Prelijepa si. Koju maskaru si koristila na ovoj slici?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, maskara je Estee Lauder Double Wear Zero Smudge Lenghtening Mascara :)

      Izbriši