La Roche-Posay Toleriane Ultra - a little make up obsessed

La Roche-Posay Toleriane Ultra

La Roche-Posay Toleriane Ultra* je krema koju ste odabrale kao proizvod čiju recenziju želite što prije u "Dame biraju" postu, no eto, planovi su tu da se mijenjaju, pa je tek sada došla na red.

Kao što mnoge od vas znaju, imam seboreički dermatitis koji je eskalirao u listopadu. Pojavilo se crvenilo na čelu i desnom obrazu (i vlasište, ali to je druga kategorija), a da bi se potvrdila dijagnoza, morala sam biti cijeli tjedan bez ikakvih kozmetičkih preparata (a možda se i sjećate mog kukanja). Nakon tog tjedna, koža mi je bila u još gorem stanju. Dehidrirana i crvenija nego prije. Bilo me strah išta staviti na lice da ne bih imala još goru reakciju, pa sam u tu svrhu odlučila otvoriti ovu kremicu i isprobati je jer je namijenjena upravo osjetljivoj i netolerantnoj koži. Vjerojatno znate da je prošla test i završila u godišnjim favoritima, a za detaljnije informacije - nastavite čitati post :)



Tehnički podaci:

Proizvod dolazi u plastičnoj, hermetički zatvorenoj bočici koja sprječava kontaminaciju, nastanak suhog taloga i oksidaciju, a omogućava trošenje proizvoda do zadnje kapi, u količini od 40 ml.

Što kažu u La Roche-Posay:

TOLERIANE ULTRA umirujuća je njega koja intenzivno i dugotrajno ublažava svakodnevni osjećaj neugode na koži sklonoj alergijama ili netolerantnoj koži. Krajnje minimalistička i sigurna formula pročišćena je od svih tvari koje mogu nadražiti kožu ili izazvati alergijsku reakciju. Revolucionarna njega pruža trenutno i dugotrajno olakšanje te obnavlja dugotrajan osjećaj ugode. Proizvod ne sadrži dodane konzervanse, parfeme i emulgatore. Zahvaljujući novoj tehnologiji i hermetički zatvorenoj bočici, Toleriane Ultra može se iskoristiti u potpunosti bez kontaminacije, suhog taloga, oksidacije ili ostatka.

Toleriane Ultra namijenjen je svim tipovima osjetljive kože, osobama sklonim netoleranciji na uobičajenu kozmetiku, alergijama, te kod nadraženosti kože kao što su crvenilo, osjećaj neugode i peckanja.



Moji dojmovi:

Kao što ste u gornjem dijelu teksta mogle pročitati, moja koža je u momentu početka korištenja bila u groznom stanju, seboreični dermatitis mi je divljao, kronično joj je falilo njege zbog sedmodnevne zabrane korištenja kozmetike i bila sam sva jadna i izgubljena i nisam znala čime njegovati kožu dok se malo ne oporavi. Onda sam se sjetila da sam ljetos dobila ovu kremicu i odlučila probati s njom. Ova krema mi je umirila lice i nije prouzrokovala nikakvu negativnu reakciju. Crvenilo je iz dana u dan bilo sve manje, a koža je bila sve nahranjenija. Iako sam znala da će takav sastav umiriti crvenilo i nahraniti kožu, bilo me strah kako će moja komedonima i prištićima sklona koža reagirati na to. Srećom, nije mi izazvala nikakav nered na licu.

Rekla bih da je idealna kao dnevna krema za suhu kožu u proljeće i ljeto, a ja ju sada koristim kao dnevnu kremu (mješovita koža) ako sam doma cijeli dan, u protivnom ju namažem navečer preko Bioderma Sebium seruma. Zašto tako? Jer ju izbjegavam koristiti kao podlogu za puder - ne zato što je loša podloga, nego se s njom prebrzo zasjajim. Sve u svemu, ako imate osjetljivu kožu, a tražite kremicu koja će vam nahraniti i umiriti kožu, svakako potražite tester ove kreme jer bi vam mogla odgovarati ♥

Na makeupalley stranicu ima prosječnu ocjenu 4.3, osobe s mješovitom kožom su je ocijenile s 4.4, osobe sklone aknama i masnokošci s čak 5.0, a suhokošci s čak 4.8, mislim da i to nešto kaže o tome kako odgovara više-manje svima.

Sastav:

AQUA / WATER, ISOCETYL STEARATE, SQUALANE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, DIMETHICONE, GLYCERIN, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, PENTYLENE GLYCOL, PEG-100 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, CETYL ALCOHOL, DIMETHICONOL, SODIUM HYDROXIDE, ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER
Cijena:

Preporučena cijena je 150 kn za 40 ml proizvoda.

Jeste li probale ovu kremu? Imate li vi kakvu preporuku za ekstraosjetljivu kožu?


*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

17 komentari:

  1. I mene je nedavno posjetio moj atopijski dermaititis, i iskreno nema baš puno proizvoda koji su učinkoviti u tim kriznim razdobljima, pa mi se čini po opisu da je ovo nešto što mi treba! :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je stvarno pomogla, ne mogu garantirati da će i tebi, ali preporučam ti da ju probaš, inače nam odgovaraju isti proizvodi, pa bi ti moglo i ovo odgovarati :)

      Izbriši
  2. Morala bih ovo da probam! Htela sam da uzmem Hydreane riche (nisam sigurna da se tako piše :D), ai ova mi se čini boljom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je bolja od hydreane riche, ali ja ni inače hydreane liniju ne volim, bolja mi je hydraphase :)

      Izbriši
  3. Definitivno zvuči obećavajuće, mogla bih da je kupim mami!

    OdgovoriIzbriši
  4. Isprobala sam nekoliko testera, krema koja je zaista super za sve iritacije i probleme, mada ju ne bih koristila kao uobičajenu njegu, ne upija mi se dobro.
    Dobro ju je imati kao SOS

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je bolja kao noćna nego dnevna (svakodnevna njega9, a posebno je za probleme s kožom, mene spašava, vidjela si me u najgoroj fazi :v

      Izbriši
  5. I ja sam isprobala par testera i isto se slažem kako je ova krema ok sos proizvod kad krenu neke iritacije, dermatitisi, crvenilo i slične nevolje. No meni suhoj i dehidriranoj nije baš dovoljna kao samostalan proizvod za učestalo korištenje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lrp i kaže da je ovo idealna krema upravo za te probleme :)

      Izbriši
  6. Meni je full drago da ti je pomogla. Ova tvoja priča mi je stvarno djelovala ozbiljno....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i nije bila baš najsretnija priča, ali sad je ok :)

      Izbriši
  7. Drago mi je što ti je pomogla. Stvarno zanimljiva kremica koja odgovara svim tipovima kože. Nisam ju još imala prilike probati, ali dobro je znati, ako mi zatreba :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo ću svakako isprobati...

    OdgovoriIzbriši
  9. Moja koza je netolerantna ,evo koristim tester'ultra",kozu smiruje,hidrira...Obrazi su mi suvi ,fino nahrani,a T zona mi je masnija...ali odgovara...

    OdgovoriIzbriši