La Roche-Posay Redermic Yeux [R] - a little make up obsessed

La Roche-Posay Redermic Yeux [R]

Prije desetak dana sam vam u postu Dame biraju (link) ponudila dvadesetak proizvoda s pitanjem koje recenzije biste htjele prije čitati i proizvod koji je uvjerljivo pobijedio je La Roche-Posay Redermic Yeux [R]*, krema za područje oko očiju.




Što kaže proizvođač:


Redermic Yeux [R] intenzivni je koncentrat protiv starenja kože oko očiju. Učinkovit kompleks retinola za zaglađivanje kože u kombinaciji s kofeinom namijenjen je borbi protiv bora, podočnjaka te znakova umora. Fluidna tekstura je izuzetno lagana i pruža učinak zatezanja kože. Nakon nanošenja područje oko očiju djeluje svježe i blistavo, podočnjaci su smanjeni, bore su zaglađenije te je koža oko očiju odmornija. Proizvod sadrži termalnu vodu La Roche-Posay, primjeren je za osjetljivu kožu, hipoalergen je i ne sadrži paraben.



Tehnički podaci:
Proizvod dolazi u mekanoj tubici iz koje se može istisnuti zadnja kap proizvoda, u količini od 15 ml i s higijenskim plastičnim aplikatorom.



Tekstura:


Proizvod je fluidne teksture koja mi, moram priznati, na prvi pogled nije djelovala obećavajuće po pitanju hranjivosti, međutim dovoljno je hranila moje okoloočno područje, a i idealna je podloga za šminku.



Moji dojmovi:

Pošto sam u kasnim dvadesetima, moje okoloočno područje počinje zahtjevati malo više pažnje. Svakodnevno naprezanje očiju i gledanje u papire i u ekran, premalo sna, kao i nošenje leća, a i činjenica da u jednom danu trepnemo oko 15,000 puta utječu na elastičnost, površinu i izgled osjetljive kože oko očiju, tako da sam bila u dilemi koju kremu za područje oko očiju uzeti i tada mi je, u savršeni trenutak, LRP poslao La Roche-Posay Redermic Yeux [R]*, kremu za područje oko očiju na testiranje.

Kremicu sam testirala dva mjeseca, koristeći ju dva puta dnevno i na slici možete vidjeti koliko sam potrošila od standardnih 15 ml.

U studenom i prosincu, kad sam ju testirala sam imala iznimno naporno razdoblje, sa po 5 sati sna i uistinu s cjelodnevim gledanjem u papire i u laptop i vjerujte, to se jako dobro vidjelo na meni, a posebno na mom okoloočnom području. Inače je za takva razdoblja kod mene karakteristično da mi se počinju javljati naznake "vrećica" ispod očiju, no očito je kofein iz ove kreme uspio to spriječiti. Podočnjaci su bili vidljivi u skladu s uvjetima u kojima je moje tijelo funkcioniralo, no ne vjerujem da ijedna krema može učiniti išta po pitanju podočnjaka tako da je po meni to obećanje koje kod nijedne kreme ne shvaćam ozbiljno.

Kako je ovo bio moj prvi susret s retinolom, bilo me strah kako će mi koža i oči reagirati usprkos tome što piše da je proizvod hipoalergen. Međutim, nije bilo nikakvih problema po tom pitanju - iskreno, mislim da je riječ o premaloj koncentraciji (čisto na temelju mjesta u sastavu - točnu koncentraciju nisam otkrila) da bi se nešto značajno postiglo. Uglavnom - nije bilo peckanja očiju ili kože, kao ni ljuštenja.

Kao što sam gore napisala, unatoč fluidnoj teksturi, kremica je dovoljno hranila okoloočno područje, pa mi se s te strane svidjela jer hrani, a opet dovoljno je lagana da bude i izvrsna podloga za make up. Što se tiče obećanja koja LRP daje (mislim na "područje oko očiju djeluje svježe i blistavo, podočnjaci su smanjeni, bore su zaglađenije te je koža oko očiju odmornija"), nisam sigurna koliko ih ispunjava, pa ako zbog njihovih obećanja kupujete kremu, lagano ju preskočite. Nisam primjetila da područje oko očiju izgleda išta svježije, kao ni da su podočnjaci smanjeni. Što se tiče bora - nemam ih baš, no pošto ima neki instant efekt blagog zatezanja (da se razumijemo, nije riječ o neugodnom zatezanju), vjerujem da će (trenutno) djelovati i na borice. Dakle, ako tražite kremu koja će izbrisati sve tragove umora i godina, preskočite ju, no ukoliko tražite laganu kremu koja će vam družiti dobru hidrataciju, ovo bi mogao biti proizvod za vas. Uz to, potrebna je i jako mala količina, pa će vam proizvod dugo trajati (vidite na slici koliko sam je potrošila nakon svakodnevnog korištenja 2x dnevno).

Jedino imam napomenu da je trudnice i dojilje preskoče zbog retinola u kremi.

Sastav:

AQUA / WATER, ISOCETYL STEARATE, GLYCERIN, OCTYLDODECANOL, PROPYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, CETEARYL ALCOHOL, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, CAFFEINE, ISOHEXADECANE, SODIUM HYALURONATE, SODIUM HYDROXIDE, RETINOL, RETINYL LINOLEATE, ADENOSINE, AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, POLYSILICONE-8, POLYSORBATE 80, PHENOXYETHANOL

Cijena:

Neobavezna preporučena cijena: 218,20 kn za 15 ml proizvoda

Privlači li vas ova kremica? Čime vi njegujete svoje okoloočno područje?



*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)  

CONVERSATION

25 komentari:

  1. ...nekako mi se čini iz tvoje recenzije da je ok, ali ništa posebno...ali drago mi je čuti da je bila dobra podloga za make-up, ona okoloočna iz Redermic C linije koju sam ja imala se nije baš iskazala na tom području...ja sam za sada još uvijek u potrazi za savršenom (što god to značilo :)) okoloočnom bez retinola :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš tako, korektna krema, ali ništa posebno wow. Ali za razliku od te tvoje C, stvarno je dobra podloga za make up :)
      A ovo imaš neke sretne vijesti ili čisto predostrožnosti radi? :)

      Izbriši
    2. Ma nemam :) ...ali s obzirom da je korištenje retinola (pogotovo onog u ozbiljnim koncentracijama) proces koji traje, onda ne želim ništa s njim još ni započinjat dok se radi na tim drugim područjima (if you know what I mean), nema smisla nikakvog :)

      Izbriši
    3. a ja već mislila... :)
      istina, bolje ne koristiti ni u malim količinama kad se radi na tim stvarima :)

      Izbriši
  2. Privlači me ova kremica, ali iskreno govoreći očekivala sam više od nje pa sam nakon ove recenzije ostala pomalo razočarana. Još uvijek nisam pronašla moju HG kremu za oko očiju, jer ne samo da imam problema sa suhoćom nego imam i osjetljivu kožu pa mi je poprilično teško pronaći proizvod koji njeguje, a ne izaziva iritacije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam mislila da će dati više, no nije... ok je krema, korektna, nije ona loša, ali nije toliko dobra da bih ju ponovno kupila :/

      Izbriši
  3. Obožavam LRP i gotovo sve njihove proizvode, tako da ću probati i ovu kremu. Možda meni ipak bude malo više wow nego što je bila tebi. :) A i cijena je sasvim korektna! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hmmmm, moja još stoji zatvorena, hmmmm - nekako sam dobila dojom da je to "preslabo" za mene oa mislim da će ići u bolje ruke ;).

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam dobila tester ove kreme i tih 1,5 ml mi traje već dve nedelje. Ne mogu da donosim neki konkretan sud na osnovu testera, ali definitivno mislim da je blaga za neke drastične potrebe. Mojoj mladoj koži sa prvim naznakama borica je sasvim ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa to, dobra je za kožu bez posebnih potreba, ali ništa više od toga :/

      Izbriši
  6. Meni retinol još uvijek ne treba :P ali me Nuxe okoloočna zasad jako dobro služi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde hvali se kako imaš kožu bez posebnih potreba :P

      Izbriši
  7. Ja sam na drugom pakiranju one sada već naše okoloočne od kamilice i savršena mi je. Dok je takova neću je mijenjati. :) Ovu ću prvo zatražiti tester. Nekako imam osjećaj da bi me pekla za oči. Ne znam zašto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da te ne bi peckala, ali slobodno preskoči, naša Afrodita je bolja <3

      Izbriši
  8. Dobila sam je, ali nažalost ne mogu da je koristim zbog retinola.

    OdgovoriIzbriši
  9. Djeluje kao zanimljiva okoloočna kremica. Moram nabaviti uzorak :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ni ja još nisam probala. Retinol može iritirati i treba jako paziti kod nanošenja da ne bi ušla u oko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako sam napisala, i ja sam se bojala iritacije, međutim nije iritirala uopće :)
      ali svakako treba pripaziti :)

      Izbriši
  11. Kupila redwrmic r za lice
    Predavrsena....
    Imam 37 god.cijelo lice mi blista,
    Bore umanjene,a nazolabijalne jedva primjetne.
    Prvi rezultati nakon 10 dana

    OdgovoriIzbriši