Empties & throwies #6 - a little make up obsessed

Empties & throwies #6


Nakon sto godina, evo i jednog ovakvog posta kod mene. Ne zato što vam nisam imala što pokazati nego jednostavno zato što mi se nije dalo popisivati sve te proizvode, a hrpica je rasla i rasla i sve sam se teže prisiljavala na to. Kako u novu godonu želim ući bez smeća, bio je zadnji čas za objavu ovakvog posta.



Počet ću kao i uvijek s preparativom. Bila sam vrijedna pa sam svašta potrošila. Uvijek imam doma barem jednu bočicu termalne vode, donedavno je to bila Vichy termalna voda. Trenutno imam Avene, no obje su mi izvrsne i sigurno nećete pogriješiti s Vichy vodom.

Potrošila sam svoju omiljenu kremu kad je u pitanju borba protiv komedona - Bioderma Sebium AKN o kojoj ste mogle čitati u ovom postu. Moj HG uz Bioderma Sebium Serum, tako da ću je kupiti opet.

Caudalie nježna piling krema je proizvod s kojim sam imala love-hate odnos. Uistinu je nježna, prenježna što me živciralo dok mi proljetos nije trebao upravo takav piling zbog nedovoljne hidratacije prilikom korištenja kiselina. Recenziju ste mogle čitati ovdje, a mislim da više neću kupiti ovaj proizvod jer sam našla puno bolje pilinge.

Trošila sam i mala pakiranja micelarnih koje su mi se povlačile po kupaonici, to su bile Vichy Purete Thermale micelarna i Bioderma Sensibio micelarna. Obje obožavam, više ste mogle o njima pročitati u ovom postu. Imam još zaliha, pa sad ne trebam kupovati opet, no između ove dvije micelarne obično odaberem Biodermu zbog boljeg omjera cijene i količine.

L'Occitane Amande Pomme ulje za skidanje make up-a je bio prooizvod koji sam koristila s mješanim osjećajima. Naime, L'Occitane je napravio veliku grešku kad je ukinuo ovu liniju za kojom ja jako patim pa sam teška srca trošila zadnje kapi ovog fenomenalnog ulja. Čuvala sam ga dugo neotvorenog (da, tako jako žalim za ovom linijom), no da ga nisam počela koristiti, vjerojatno bi se uskoro pokvarilo pa bi još više žalila. Da postoji još uvijek, kupila bih ga opet. Najdivnije ulje IKAD ♥

Iako nemam običaj u empties postove ubacivati testere, stavila sam i testere Caudalie Vinosource SOS Morning Eye Rescue kreme jer sam svojedobno na FB rekla da ću je recenzirati pošto sam dobila testerčića te kreme. Posebnu recenziju neću pisati, samo ću reći da me se krema nije dojmila i da neću kupiti full size. Imam osjećaj da me ne hidratizira dovoljno i samim time, za mene je prekrižena.

Zadnji preparativni proizvod za lice koji sam potrošila je Bamija hidratantna krema* čiju ćete recenziju čitati, zasad ću samo reći da je ovo proizvod koji želim ponovno imati u svojoj kupaonici.



Što se tiče njege tijela, uglavnom sam trošila tuširalice, pa sam tako potrošila: Dove Winter Care (LE od prošle godine, moram priznati da nisam pogledala ima li je i ove godine, ako ima, kupujem!), Palmolive Mediterranean Moments sa đurđicom i ružom (novi već u kupaonici), Borotalco Talcum Shower Gel (tipični Borotalco miris, moram priznati da mi je brzo dosadio), Yves Rocher Jardins du Monde Lavandin de Provance (kupit ću opet nekad, no ne odmah jer mi je isto malo dosadio miris), Nivea Sunny Melon & oil (genijalan gel za tuširanje, nimalo me nije isušivao, a njegov miris me savršeno dizao - kupujem opet) i za kraj sam ostavila travel size gela za tuširanje kojeg obožavam i kojeg sam nekoliko puta kupovala, a kupit ću ga i opet, riječ je o Caudalie Fleur De Vigne Shower Gel. Miris koji obožavam, uz nimalo isušivanja. Jedan od meni najdražih gelova za tuširanje IKAD.


Među potrošenim proizvodima su se našla i dva Borotalco dezića - Invisible i Original Fresh verzija. Obje su dobre. Trenutno opet koristim Original Fresh.

Od mazalica za tijelo sam potrošila The Body Shop Moringa Body Butter o kojem ste mogle čitati u ovom postu, kao i Balea Urea Fußcreme koja se povlačila po kući otkad sam otkrila Barfuß masku za stopala iz Mullera. Moringa body butter ću opet kupiti jer je ovo moj omiljeni TBS miris, dok Baleu više ne kupujem.

U vrećici je završila i L'Occitane Karite krema za ruke, naravno potrošena ambalaža. Nova je već u upotrebi ♥



Našlo se potrošenih proizvoda i kad je kosa u pitanju. Alverde Sensitiv Shampoo je proizvod koji je jako hvaljen. Osobno mi nije bio loš, no nije me se ni nešto posebno dojmio. Istina, nije iritirao moj seboreički dermatitis, ok mi je prao kosu i bila je lijepa nakon njega, no iz nekog razloga to nije TO.

Potrošila sam i svoj HG kad je u pitanju zaštita kose od topline, Kerastase Nectar Thermique o kojem sam pisala ovdje. Novi je već u upotrebi.

Nije tajna da volim Batiste šampone za suho pranje, pisala sam o njima u ovom postu. Blush verzija mi je draža zbog mirisa, tako da ovu neću više kupovati iako izvrsno obavlja svoj posao.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor* je proizvod o kojem sam pisala u ovom postu. Bila sam jako zadovoljna njime i sigurno ću ga kupiti opet.



Potrošila sam i neke proizvode koji spadaju u dekorativu (ne biste vjerovale!), a neki proizvodi idu u smeće iako nisu potrošeni. Potrošila sam Chanel Le Volume de Chanel maskaru, koju jako volim i imam još jednu u zalihama. Osim nje, potrošila sam i prastari srebrni Essence nail art lak za koji nisam sigurna ima li ga više i u prodaji. Bacam u smeće Essence nail glue jer se već jako zgusnulo, no dugo sam ga imala i kupit ću ga opet. Bacam i Essence lak za nokte iz You Rock! LE jer ga više neću koristiti, a ima ga premalo da bih ga ikome proslijedila. Vezano uz njih, potrošila sam i Aveo Mandel odstranjivač laka za nokte. Novi je već u upotrebi naravno.

Dugo mi se po torbi povlačio Rosal Lip Balm Pretty Girl koji mi je bio dobar, no našla sam puno bolje proizvode za njegu usana (pisala sam o njima ovdje), pa ga više neću kupovati. U smeću je završio i Sundance lip Balm SPF 30 jer mu je istekao rok trajanja. Nisam pretjerano oduševljena nijednom mazalicom za usne sa SPF, no ova je barem jeftina, pa ću ga vjerojatno opet koristiti iduće ljeto.

Zafitiljila sam u smeće i s-he 7u1 turpiju za nokte jer je očajna. Pregruba i nemojte kupovati, nije skupa, ali je to bačen novac.

I zadnje - potrošila sam Essence listiće za matiranje. Bili su mi super, sad sam kupila Catrice verziju.

Ne biste vjerovale, došle smo do kraja. Ovo je bio dug post, ali puno sam kozmetičkih proizvoda trošila ove godine, tako da to ni ne treba čuditi.

Što ste vi zadnje potrošile?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)  

CONVERSATION

30 komentari:

  1. Meni je ta s-He rašpica jako dobra :) ali da, imala sam i boljih naravno... Nego, gdje si kupila ovu verziju Batistea u velikom pakiranju?Ja prevrnula cijeli ZG i nisam našla :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je od tog cjenovnog ranga essence rašpica puno bolja, ova mi je nekako pregruba, kao da mi izlista vrh nokta, ne znam to objasniti :/
      A Batiste sam kupila ima već nekoliko mjeseci sigurno u Bipi u WG. Ako ga vidim negdje baš u ZG, javim ti :)

      Izbriši
  2. Ne znam koji gle za tuširanje miriši bolje od Caudalie Fleur De Vigne, ja također obožavam taj miris :) Doduše, malo je skup, ali s vremena na vrijeme se počastim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš tako, to je mala doza luksuza kojom se treba tu i tamo počastiti :)

      Izbriši
  3. Imamo jaaaaaako puno istih potrosenih stvarcica!I ne mogu vjerovati da ima jos netko osim mene tko je cuvao ovo ulje od Loccitane-a,nikako da prezalim cijelu tu liniju,obozavala sam kremu za lice i piling iz te kolekcije.Ja sam ulje potrosila prije nekih pola godine.Eto,sad ce biti mjesta za nove stvarcice!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha ajde drago mi je da nisam jedini pacijent :)
      i ja sam obožavala i tu kremu i piling, savršena je linija bila. izvrsno mi je odgovarala i božanski mirisala. ova anđelika joj nije ni do koljena :(

      Izbriši
  4. Borotalco baš volim, miris mi savršeno paše ali nisam još njihovu tuširalicu probala, izgleda da ću morati! Dosta toga sam s tvoje liste probala, isprobavam sad i ovaj Caudalie sos što si mi poslala, ali kao i ti, ne vidim neke posebne učinke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. isti je miris kao i dezića, onda bi ti se trebao svidjeti :)
      Caudalie je ništa posebno, nadala sam se da će za tvoju mladu kožu biti bolji, žao mi je da nije :)

      Izbriši
  5. Neke stvari isto koristim kao ti,ja inače koristim i šampon Nectar Kerastase,sad jedva čekam maska da mi stigne iz iste linije.Meni osobno četkica od Chanel maskare nije baš nešto (dobro ja imam male rijetke trepavice),a The Body Shop Moringa Body Butter već duže vrijeme planiram kupiti ali nikako,slijedeće godine sigurno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kerastase maska je savršena <3
      Dojmovi oko Chanel maskare su stvarno podijeljeni, izgleda da ju ljudi ili vole ili ne vole, nema između :)
      A TBS Moringu kupi što prije jer ćeš razbijati glavu zašto prije nije ušla u tvoj život :)

      Izbriši
  6. najprije, krasan ti je blog, a nadalje da se osvrnem na emptiese, od svih proizvoda moram reći da se meni borotalco pokazao prilično,ne bi rekla loš, ali jednom kad sam ga uzela bila sam oduševljena s njim, a drugi put se ponašao kao da nisam uopće koristila dezić i od tada ga izbjegavam. ljubim :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      a za borotalco... pa ne znam, tako iskustvo i ja imam s nekim dezićima, kao da se koža navikne na njih i ne djeluje :/

      Izbriši
  7. Jako želim da šrpbam Aussie 3 minute miracle, ali nažalost njega nema u Srbiji, a što se tiče listića za matiranje meni su jako dobri bili aura listići :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Slabo nešto trošim proizvode, a od ovih tvojih sam probala samo Aveo badem:)
    Odlična mi je ova tvoja crna podloga za slikanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha hvala, podloga je inače ona protuklizna podloga za u kadu, no kad sam ju vidjela u dućanu, znala sam koja joj je idealna svrha :)

      Izbriši
  9. Ja sam u posljednje vrijeme ovisna o suhim šamponima, ali kod nas ima samo Balea. Moram nabaviti Batiste kad budem negdje išla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je Balein horor, svakako nabavi Batiste kad ćeš ići negdje :)

      Izbriši
  10. pffff što si vrijedna :D haha!
    Dijelim dojmove za Caudalie sos okoloočnu, preslaba je :/
    Opet si me podsjetila da moram uzeti Kerastase dok traje snizenje :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Alverde šampon mi je odličan!!!kod mene ima isti učinak ko pet puta skuplji vichy šampon za osjetljivo tjeme....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je Vichy ipak bez konkurencije, mada bih voljela da mi je isti efekt kao tebi zbog cijene :(

      Izbriši
  12. Ja koristim essence rašpice i dobre su mi, ali realno i one mi se nekako prebrzo izližu...jeej za potrošenu dekorativu, da se barem hoće malo brže trošit :) ...ja ove dane trošim kreme za ruke ko sumanuta...mogla bi napravit Empties post samo s njima :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma te essence su super naspram ovoj she, grozna je, pravi horor, i dalje se ježim kad samo pomislim na nju :/
      nije puno dekorative, ali barem koja sitnica manje.
      A bio bi zanimljiv taj post s kremama za ruke, posebno ako si ubacila još koju novu od prošlog posta o kremama :)

      Izbriši
  13. Zaista prava gomila proizvoda, svaka čast na trošenju i prikupljanju :) Delimo utiske za Caudalie kremu, Nivea gel za tuširanje i Vichy micelarnu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bila sam vrijedna i ponosna sam na to :D
      izgleda da smo postigle konsenzus sve oko Caudalie kremice :)

      Izbriši
  14. kod mene se isto toga skuilo. ja isto ubrajam testere u potrošene proizvode,njih ima malo,zaravo ovisi koliko sta koristim a zahvaljujući njima znam hoće li mi nešto odgovarat ili ne.

    OdgovoriIzbriši
  15. Testeri su super stvar i kod mene je uvijek hrpetina testera! Napokon netko tko je zadovoljan Chanel maskarom. I ja sam jaako zadovoljna, ali vidim puno negativnih kritika po blogovima u zadnje vrijeme.. šaljem ti pozdrav i posjeti koji put moj blog, nova sam :-))

    OdgovoriIzbriši