Hidratacija u zimske dane - a little make up obsessed

Hidratacija u zimske dane

Jučerašnji vjetar koji je nemilice puhao me naveo da izvadim tešku artiljeriju kad je u pitanju hidratacija i oporavak kože, pa sam vam odlučila napisati ponešto o proizvodima koje koristim u to doba iako sam zapravo većinu njih recenzirala. Pa zašto se ponavljam? Zato da sve bude na jednom mjestu.
Svjesna sam da kalendarski još nije zima, no vrijeme je definitivno pokazalo zube, pa je zato i naslov takav kakav je :)



Prvo ću spomenuti nešto što nema veze s kozmetikom direktno, no ima veze s ljepotom kože i zdravljem. Dok je ljeti potrebno povećati unos tekućine zbog znojenja, zimi je isto potrebno unositi dovoljnu količinu tekućine (preporuča se 2 l dnevno - pri tome se misli na vodu i čajeve, a ne na sokove i kavu). Koža će vam biti zahvalna i zbog toga što ju hidratizirate iznutra, a i lakše ćete izbacivati višak toksina. Osim tako, iznutra, kožu je potrebno hidratizirati izvana. Koji su moji omiljeni proizvodi? Čitajte u nastavku :)



Moje usnice su jako osjetljive i sklone isušivanju i proizvod bez kojeg više ne želim nikada biti je Nuxe Reve de Miel balzama za usne. Obnavlja mi usnice doslovno preko noći, nanosim ga i ispod ruževa i veći dio godine ga koristim samo preventivno, no u danima kao što je bio jučerašnji, kad sam puno na hladnom zraku i vjetrovitom vremenu, koristim ga i kao SOS proizvod. Više o njemu sam pisala u ovom postu, pa bacite pogled :)

Još jedan jako dobar proizvod za njegu usana, koji mi služi kao dnevna verzija u danima kad nemam ruž (da, i to se dogodi!) ili po doma, u centralnom grijanju je La Roche-Posay Cicaplast Levres*. Riječ je o balzamu za obnovu zaštitnog sloja kože usana koji popunjava nastale raspukline i sprječava njihovo ponovno nastajanje. Planiram napisati njegovu recenziju, pa će vam ovo zasad morati biti dovoljno :)



Za lice je tu za mene nezaobilazni Payot Elixir d' Eau, serum o kojem sam pisala u ovom postu. Što se tiče hidratacije lica, za mene Payot hydra linija nema konkurencije, pa se tu našao i još jedan proizvod iz te linije - Payot Hydra 24 maska. O njoj ste mogle čitati ovdje, pa se neću ponavljati. Koristim ju jednom tjedno kao nadopunu njezi jer sam trenutno pod tretmanom kiselinama (koristim Bioderma Sebium serum) i spriječila je kod mene ono ljuskanje kože tako tipično za tretmane kiselinama. Sinoć sam ju nanijela u debljem sloju jer sam imala osjećaj da mi koža vapi za hidratacijom i jutros sam se probudila nahranjene kože.



Ono s čime mučim muku već dio godine je suha koža ruku. Tako suha da je na rubu pucanja, naročito koža između prstiju. Omiljen proizvod za sprječavanje toga mi je L'Occitane Karite krema za ruke. Hrani moje ruke čini ih glatkima i brzo se upija. Vječito isprobavam razne kreme za ruke (jeste li za post o njima???), no ovoj kremici se uvijek vraćam ♥
No nekad ni ona nije dovoljna, pa napravim "noćni tretman" koji uključuje Balea Nevenovu mast i pamučne rukavice. Sistem je jednostavan - namažem ruke u debljem sloju nevenovom mašću, obučem rukavice i tako prespavam noć. Ujutro su ruke nahranjene i oporavljene, toliko da nemam potrebe taj dan uopće mazati ruke s kremom i mogu računati da mi do idućeg dana koža na rukama neće biti isušena - a to je za moje ruke veliki uspjeh. Ova Baleina mast nije najsretniji izbor zbog svog sastava (sadrži petrolatum), no meni pomaže. Nisam proučavala druge nevenove masti na tržištu, no osim malih proizvođača, znam da i Biofarm proizvodi nevenovu mast, no na internetu nažalost nisam našla potpun sastav. Osim za ovo, nevenova mast je izvrsna i za opekline (spasila me kad sam si prislonila figaro na čelo), kod zacjeljivanja oštećene kože, kod ekcema, dekubitusa i crvenila i za njegu iziritirane kože.
Pamučne rukavice je moguće kupiti u ljekarnama po cijeni od 10-ak kuna, a super je kako su bijele, mogu se i iskuhati u perilici rublja.



Zadnji proizvod koji je moj must have (ne volim inače tu sintagmu i uistinu se trudim ne koristiti je, no ovo je stvarno za mene must have) je Uriage Xemose emolijent krema. Napisala sam cijeli traktat o njoj u ovom postu, pa ću samo ukratko napisati da je ovo krema koja hrani moju kožu kao nijedan drugi proizvod, uz nju nemam potrebu mazati se nakon svakog tuširanja, ublažava svrbež koji mi se zna javiti na potkoljenicama od presuhe kože (do kojeg dolazi ako se ne mažem) i smiruje iritacije. Za mene dovoljno da uvijek mora biti u mojoj kupaonici. Nažalost, nisam joj našla jeftiniju alternativu, no više ni ne tražim, ona je moj SOS proizvod koji jednostavno MORA biti u kupaonici.

Ono što je još važno je redovito se pilingirati (preporučam jednom tjedno) da bi se proizvodi bolje upijali i nosite rukavice kako biste zaštitile kožu.

Kako vi hranite kožu u ove hladne dane?



*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)  

CONVERSATION

32 komentari:

  1. Fini proizvodi i slažem se da kožu nikako ne smijemo zanemariti zimi.

    OdgovoriIzbriši
  2. baš dobar izbor proizvoda ;) i da, rado sam za post o kremama za ruke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Loccitane krema, N1 pri meni <3 top!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja koristim Nevenovu mast od Arnike i bolja mi je od ove iz dm—a... Probaj ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja još slažem šta mi ove godine odgovara ... naime, previše sam toga krenula testirati i sada kada sam na pola niti mi je prekinut testiranje niti ne prekinuti pa se još tražim ali moram se ubrzati da ne bude prekasno ;).

    Skinem nešto i sa tvog popisa ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam odlučila testirati jedan po jedan proizvod da vidim što mi uopće odgovara, tako da nemam tih problema :)
      Sretno s potragom :)

      Izbriši
  6. Ja moram probati Cicaplast. Usne su mi jako suve, i generalno samo sa njima imam problem tokom zime. Ponekad mi ruke budu suvkaste, ali to rešim sa kremom ili prirodni puterom. Dopada mi se Uriage, po opisu. Ali za sada mi ne treba takav proizvod, a nadam se da mi neće ni zatrebati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja se nadam da ti neće zatrebati :)
      a cicaplast probaj :)

      Izbriši
  7. I ja moram oba tvoja spasitelja usana isprobati, trenutno je kod mene Carmex koji ublažava ispucane usne i baš mi je super :) A krema za ruke je i kod mene Locitane, a i jedna jeftinija koja se zove 48 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima i ja 48-icu i nije loša, ali L'Occitane mi je ipak no.1 :)

      Izbriši
  8. Super post :) Nisam probala ništa od ovoga. Ja sam naručila Caudalie balzam za usne, jedva čekam da mi dođe <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      meni Caudalie nije bio dovoljan za zimski period, baš me zanima kakav će biti tebi :)

      Izbriši
  9. Nakon tvog posta, kupila sam Nuxe balzam,ali moram priznati da ja nisam tako oduševljena njime...iako ga stavim samo malo nakuplja mi se na kutovima usnica pa stalno moram paziti.. Ipak su mi puno bolji Caudalie ili Avenov balzam za usne- tako da, lipsticks-blade- mislim da se nećeš razočarati! Od krema mi je Loccitane Karite apsolutno najbolja krema ikad, šteta što je nema u nekom srednjem, normalnom pakiranju :) I Payot proizvodi su na mojoj polici, oni su mi odsrednji, ali imaju prolaznu ocjenu :) Još samo za hidrataciju tijela- odličan mi je Bebe Soft Body Milk..vrlo jeftin, a koža mi je mekana gotovo 24 sata.. Toliko od mene :) Odličan post, svakako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. žao mi je što ti ne odgovara, meni se ne nakuplja i da nisi napisala da ga uistinu malo staviš, mislila bih da je u tome problem :(
      Meni su i Caudalie i Avene bili prosječni, očito nam usnice vole različite proizvode :)
      A Bebe Sot Body Milk ću pogledati svakako :)
      I hvala ti :)

      Izbriši
    2. Da, zapravo treba dosta toga isprobati dok ne nađemo što nam zaista odgovara..Ja sam se općenito razočarala u Nuxe i Payot kozmetiku, koja je naveliko razvikana i nije baš jeftina, ali možda jednostavno moja koža treba nešto drugo.. Zaista je šteta što je u našoj zemlji teško doći do testera pa isprobati prije kupnje, ja se gotovo svakodnevno zaletim i kupim bez isprobavanja,a vjerujem i mnogi od nas..To je ljubav prema šminki i kozmetici :) A ti samo i dalje niži odlične postove, svakodnevno te pratim, samo rijetko komentiram :) Veliki pozdrav!

      Izbriši
  10. I meni je Loccitane krema za ruke top krema,i ja bi voljela da je u nekom onako srednjem pakiranju,ona mala mi ode za tren,a velika mi je nekako previse za torbu.Lijepih stvarcica imas za obranu od zime:-). Ja zimi najvise volim maslace za tijelo,oni mi nekako najvise nahrane kozu,odlican mi je King of the Skin iz Lusha,i maslaci od Lilith prirodne kozmetike.
    Gdje ima za kupiti taj Bebe Soft body milk-jel tko zna?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, i ja bih voljela da je 100 ml pakiranje kremice :)
      Lilith proizvode nikako da probam, baš ću pogledati njene maslace :)

      Bebe Soft Body Milk pretpostavljam da ima za kupiti u Mulleru jer oni imaju najširi asortiman njihovih proizvoda :)

      Izbriši
    2. da,u Mulleru, nekih dvadesetak kuna košta, a ima ga puno..jako fino miriši, ali prije kupnje ga svakako pomiriši da ti ne bi bio intenzivan miris!

      Izbriši
  11. Uf, ako zbog nečega ne volim zimu to je zato što moja inače suha koža postane kao u mumije ako je ne mažem mašću 24 sata dnevno...za usne mi je za sada dovoljan moj mali stick od Gala Nature i obični karite maslac preko noći, ovu karite kremu za ruke kupujem ubrzo, do sada sam ih trackala Melvita Extra Rich kremom, isto jaaako dobra!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Melvita Extra Rich kremica je i meni bila dobra, a ova L'Occitane mi je još draža :)
      A mogu misliti koju borbu vodiš s kožom zimi :(
      Ovaj Gala Natura stick mi je na listi, nisam sigurna imaju li još štand u Hoto, vidjela sam pred koji tjedan da još ima nekih štandova :)

      Izbriši
  12. Sami najbolji favoriti! Payot maska, LRP balzam, Locitane krema...uh baš je zahladilo i ja jednostavno ne mogu dovoljno nahraniti kožu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mogu misliti, tvoja je sad još dodatno izložena štetni utjecajima :(

      Izbriši
  13. Toliko dugo me privlači ova Nuxe mazalica, predugo :D Isto imam problema sa isušenim usnama pa ih moram svako malo mackat :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je ta mazalica stvarno izvrsna, iako ima i drgačijih iskustava. No mene je stvarno spasila prošle zime :)

      Izbriši
  14. Srknula sam post od početka do kraja kao što moja koža srče kreme i serume. I ja se pripremam napraviti jedan takav post, samo da mi vrijeme dozvoli da posikam proizvode. Svakako sam za post sa kremama za ruke. I jedno pitanje: gdje si kupila rukavice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedva čekam i tvoj post, zimi se inače volim nasaftati i proizvodima za suhu kožu, pa ću sigurno naći svašta zanimljivo :)
      Znala sam da sam nešto zaboravila napisati - editirat ću post, rukavica ima za kupiti u svim ljekarnama :)
      A poslat ću ti ja par, imam doma nekorištenih viška ;)

      Izbriši
  15. Sviđa mi se post, čak i delimo neke favorite. Ja bih jako volela da mogu da koristim pamučne rukavice, nema sumnje da je tako nega efikasnija, ali meni svake taaako smetaju, skidem ih u roku od 5 minuta, isti slučaj i sa čarapama :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jooj, i meni je trebalo da se naviknem, isto su me nervirale, no nekako sam se navikla jer su mi ruke u takvom stanju zimi da jednostavno nemam druge :(

      Izbriši