Kiehl's Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermoabrasion - a little make up obsessed

Kiehl's Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermoabrasion

Danas vam donosim recenziju preparativnog proizvoda koji me se dojmio kao nijedan proizvod prije njega. Riječ je o Kiehl's Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermoabrasion.




Mikrodermoabrazija je jedan po meni najboljih kozmetičkih tretmana koji možete priuštiti svojoj koži, bilo da ju radite ovako, u kućnoj varijanti, bilo u salonu.
Ovo je jeftinija (i da se razumijemo, puuuuno manje efektna) varijanta, ali i meni draža jer ju radim u udobnosti svog doma i u bilo koje vrijeme.

Što mikrodermoabrazija zapravo radi:
  • Pospješuje ljuštenje kože tijekom eksfolijacije površinskog sloja kože, čini kožu glađom, ublažava fine linije i bore, smanjuje ožiljke, smanjuje pore, reducira površinsku hiperpigmentaciju
  • Pojačana mikro cirkulacija u koži poboljšava prijenos kisika i hranjiva u stanicu
  • U teoriji višekratna upotreba stimulira stanice u dermisu i epidermisu, što povećava proizvodnju kolagena
  • Pojačan protok limfe smanjuje napuhnutost i eliminira nakupljeni otpad



A sad da se vratimo konkretno na ovaj proizvod.

Kiehl's Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermoabrasion dolazi u količini od 75 ml i po cijeni od 41$ na njihovoj službenoj stranici, no jedini način da ga se mi dočepamo je eBay (trenutno je najniža cijena ovog proizvoda nešto ispod 50$). Da, ovaj proizvod nije baš jeftin, ali treba ga jako malo, doslovno količina graška, tako da vam ovo pakiranje može jako dugo trajati. Kad uzmem uz to u obzir i efekt, mislim da ovaj proizvod vrijedi tih novaca. U svakom slučaju je jeftinije od mikrodermoabrazija po salonima.

Iako i ja sama često znam reći da se idem pilingirati, a zapravo koristim ovaj proizvod, moram naglasiti da ovo nije isto što i piling. Ovo je svojevrsna pasta za poliranje koja zapravo radi sve što i piling, ali i još više. Redovitom upotrebom smanjuje diskoloracije, malo se sužavaju i pore, "skida" staru kožu ispod koje je divna mlada koža, a lice je glatko i naočigled svježije.

Sadrži kristaliće dobivene sitnim mljevenjem školjki koje je skoro pa nemoguće vidjeti golim okom, ali ih zato na koži jako dobro osjetite jer doslovno bruse vašu kožu, baš kao i ona salonska mikrodermoabrazija. Na službenoj stranici stoji da je tretman ovim proizvodom moguće raditi 2-3 puta tjedno, no osobno vam to preporučam jedino ako imate debelu i neosjetljivu kožu, u suprotnom preporučam 1-2 puta tjedno. Ja sama ga koristim 1x tjedno, a još jednom tjedno koristim neki od pilinga koje imam da očistim pore.



Koristi se na način da se količina zrna graška utrljava na vlažnu kožu između 30 sekundi i 2 minute, s time da treba izbjegavati područje oko očiju.
Osim za lice i vrat, možete ga koristiti i za ruke ili za mjesta gdje imate zadebljanja kože, poput laktova.

Nakon korištenja, ispire se hladnom vodom, a preporučam nakon toga staviti hidratizirajuću masku (ja koristim Payot Hydra masku o kojoj ste mogle čitati ovdje) ili neku umirujuću kremu.

Ova mikrodermoabrazija radi sve što obećava, mrljice (od prištića) su mi izblijedile, lice je glatko nakon svakog korištenja i izgleda nekako zdravije i ono što vam mogu reći je da ovaj proizvod volim svim srcem ♥

Osim ovog, nedavno sam dobila i Dr. Brandt mikrodermoabraziju, pa ću i nju recenzirati i napraviti usporedbu, no odmah ću vam reći da nakon što potrošim Dr. Brandt, vraćam se Kiehl's-u.

Sastojci:

Aqua/Water, Alumina, Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Glycerin, Dimethicone, Butyrospermum Parkii/Shea Butter, PEG-100 Stearate, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Solum Diatomeae/Diatomaceous Earth, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Epilobium Angustifolium/Epilobium Angustifolium Extract, Disodium EDTA, Hydrolyzed Algin.

Jeste li probale ovakve proizvode? Što mislite o njima?


CONVERSATION

24 komentari:

  1. Ja sam si zabrijala da će mi kad ih kupim Novexpert Expert Radiance maska/peeling i serum pružiti kozmtički orgazam :))) (doduše samo na osnovi vaših recenzija, testera nažalost niotkud, barem ne u Farmaciji). Ovakve proizvode nisam isprobala, zvuči odlično...nisam se još dočepala ničegaod Kiehlsa...šteta što su nam dostupni samo preko ebaya, jer imaju zanimljivih proizvoda, a nekako me ta kupovina preko ebaya odbija malo...šta ja znam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pošto serum nisam ni otvorila jer koristim druge proizvode, a ni recenzirala masku/peeling jer sam ju koristila tek nekoliko puta i ne recenziram preparativne proizvode tako brzo, ne bih znala. A i nemamo svi iste kriterije :)))
      Meni je ovo jedini proizvod koji me toliko oduševio ;)

      Nisam ni ja oduševljena eBay-om, ali ima i u Londonu za kupiti ako putuješ ili imaš nekog tko putuje :)

      Izbriši
  2. Nikad čula za ovaj proizvod, a kamoli ga probala ili kupila.
    Ali vidim da ste vi zadovoljni, pa je valjda onda odličan zaista.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma bez daljnjega, ni iste kriterije, ni istu kožu...kažem ti da sam zabrijala :) ...pripisujem to isključivo trenutačnoj fascinaciji vitaminom C...al sad sam skroz Off-topic, sorry :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. javi mi na mail adresu, serum mi je neotvoren pa ti njega ne mogu odvaditi jer ne želim da mi počne teći rok, ali peeling/masku mogu pa ti pošaljem :)

      Izbriši
  4. Nisam probala a da budem iskrena, nisam niti razmišljala o mikroderoambraziji. Bojim se da bi to bilo previše agresivno za moju koža koja je jako tanka, sklona pucanju kapilara ako nisam nježna prema njoj, atopijskom dermatitisu, suhoći... a s prištićima i proširenim porama i nemam neke probleme, tako da i obični blagi piling radim jednom svakih 10ak dana, više od toga mi škodi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne bi ti kapilare pucale od mikrodermoabrazije, a i izvrsna je upravo za dermatitise :)

      Izbriši
  5. Nisam probala, ali jako želim. Moram da se raspitam gde ovo mogu da nađem. Odlična recenzija, uzgred.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :)
      Nadam se da ćeš naći još neki izvor osim navedenih u postu :)

      Izbriši
  6. Ovo mi treba! Baš znaš prodat proizvod :D Bacam se u štednju (buahahaha) ili dolazim tebi krasti Kiehls :D nećeš ni skužiti dok se budeš mazala Dr.Brandtom i Aminogenesisom :D :v

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobar proizvod mi nije teško tako nahvaliti :D
      Aminogenesis je Ninin, ja imam "samo" Dr. Brandt-a :)))
      I samo ti dođi :*

      Izbriši
  7. Joj kako dobro zvuči! Baš sam ga nedavno gledala na Space NK, ali 39 funti + 10 shipping mi je bilo too much

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam probala ali super zvuci. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo je zaista pravi kozmetički orgazam. Probala sam puno sličnih proizvoda, ali meni je ovaj najbolji i drago mi je da se i tebi sviđa i da ti je učinkovit :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Odmah bih kupila jer zvuči super, ali stvarno preskupo za moj budžet :/

    OdgovoriIzbriši