Caudalie Divine Oil - recenzija - a little make up obsessed

Caudalie Divine Oil - recenzija

Ja sam jedna od onih osoba koja obožava mazalice za tijelo, uživam u njihovoj kupovini, no nažalost nisam tako orna u njihovom trošenju. Mogli bismo reći i da sam kolekcionar čime se nikako ne ponosim. Zimi me sila natjera da se mažem češće jer mi je koža tijela suha (posebno potkoljenice), a u ostalim dijelovima godine se pokušavam motivirati finim mirisma. Ne pali uvijek, no ponekad upali.



Caudalie Divine Oil sam jako dugo mjerkala, mirisala, čak sam i isprobala prijateljičino, pa sam bila jako sretna kad sam ga dobila od Formasane ♥
Caudalie je inače jedan od mojih omiljenih preparativnih brandova (uz Payot naravno), a ovo je još jedan od njihovih proizvoda koji me nije razočarao.

Caudalie ulje je, kao i ostali takvi proizvodi, namijenjeno njezi lica, kože tijela i kose.

Sastav:

Ovaj put ću napraviti malo drugačiju recenziju i početi od sastava. Jer ulje bi trebalo njegovati.

INGREDIENTS : Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Isoamyl Cocoate, Coco-Caprylate, Fragrance, Ethylhexyl Palmitate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hibiscus Sabdariffa Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate (Octinoxate), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone), Tocopherol, Ethylhexyl Salicylate (Octisalate), Palmitoyl Grape Seed Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract, Citric Acid, Hydroxycitronellal, Benzyl Salicylate, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone.

Ulje sjemenki grožđa sadrži je bogato vitaminima, mineralima, linolnom kiselinom i drugim esencijalnim masnim kiselinama koje osnažuju stanice kože i pomažu u njezinoj hidrataciji. Sadrži veliku količinu vitamina F. Na koži ostavlja predivni satenski osjećaj. Iznimno se preporučuje kod kože sklone aknama i za masnu kožu. Ima blago adstrigentno djelovanje, no dobro prodire u kožu. Izvrsno je kao dodatak u kremama, losionima, balzamima za usne, posebice za one namijenjenoj suhoj i preuranjeno ostarjeloj koži.

Sezamovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima A, E i B, proteinima i kalcijem. Vrlo je lagano te se može koristiti u njezi kose i vlasišta. Prirodni je antioksidans i pomaže u smanjenju vidljivosti ožiljaka na koži. Namijenjeno je suhoj koži, sklonoj čestim upalnim procesima i lošijoj mikrocirkulaciji. Omekšava kožu i djeluje kao emolijent.

Ekstra djevičansko arganovo ulje bogato je nezasićenim masnim kiselinama te obnavlja hidrolipidni sloj i pomaže održati integritet stanica. Ne začepljuje pore.

Ekstra djevičansko ulje hibiskusa dobiveno hladnim prešanjem sjemenki "cvijeta vječnosti" iz Indije - poboljšava obranu i ograničava gubitak vode iz kože.

Polifenoli iz grožđa (Caudalie patent) su izniman antioksidans koji štiti prirodnu hijaluronsku kiselinu. Karite maslac obnavlja kožu. Biljni esteri derivirani iz ekstrakta kokosa (s Ecocert certifikatom) osiguravaju da se ulje iznimno brzo upija, omekšavaju i imaju emolijentno djelovanje.

Kao što vidite iz sastava, ovo ulje stvarno ima lijep sastav i mene je osobno bilo strah nanositi ga na lice zbog 2 sastojka - Ethylhexyl Palmitate i Tocopherol koji su potencijalno komedogeni. Isprobala sam ga na licu i nije se ništa dogodilo, no ne garantiram da vaše lice ne bi drugačije reagiralo.



Tehnički podaci:

Ulje dolazi u predivnoj staklenoj bočici od 50 i 100 ml (kod nas je dostupno u slobodnoj prodaji samo ovo od 100 ml)s drvenim čepom i pumpicom što mi je veliki plus naspram Nuxe ulja koje ima pumpicu samo u pakiranju od 100 ml. Puna cijena ovog ulja je 229 kn, no Formasana često ima akcije od 20%, a i na njihovom webshopu je trenutno na akciji po cijeni od 180 kn.

Miris:

Ono što je apsolutno predivno u ovom ulju je miris, a on je kombinacija marokanske i bugarske ruže, grejpa, ružičastog papra, cedra, vanilije i bijelog mošusa. Bijeli mošus i vanilija daju miris zbog kojeg sam se iznenadila da uopće u sastavu ima ruže i grejpa, predivan je i ako ste u prilici, svakako pomirišite, postoje testeri u Mullerima koji drže Caudalie kao i u Farmacia ljekarnama.



Moj dojam:

Moja koža tijela je kao što sam već gore napisala suha i samim time treba posebnu njegu. Iako nigdje nije naznačeno da je ovo suho ulje, meni se upija jednako brzo kao i Nuxe ulje što mi je jako važno budući da nemam vremena stajati i čekati 20 minuta da se proizvod upije.

Što se tiče njege, za lice ne mogu reći puno jer sam ga koristila jednom, no koža lica je bila fino nahranjena, elastična i glatka i kao što sam već napisala, nije mi izazvalo komedone ni drugu gamad na licu. Koža tijela mi je divno njegovana uz ovo ulje, idealno hidratizirana i mirisna (od svih ulja koje sam probala, upravo ovo mi ima najljepši miris), a koristila sam ga i na kosi, kako je preporučeno. Nanosim ga na suhu kosu, na vrhove i divno ih zagladi (kosa mi je frizzy), kosa bude sjajna i miriše predivno ♥

Isprobala sam i Nuxe i Lierac i Yves Rocher ulja i ovo je definitivno meni najomiljenije ulje. Iako su efektom sva jako slična, razlika je u mirisu i ovaj mi najviše odgovara tako da ću definitivno od sada najčešće koristiti ovo ulje.

Kao i svi Caudalie proizvodi, i ovo ulje ima 0% parabena, mineralnih ulja i sastojaka životinjskog porijekla.
Još jedna pohvalna stvar jest da će za svako kupljeno ulje Caudalie posaditi jedno drvo u prašumi Amazone.

Koristite li ulja za tijelo? Koje je vaše omiljeno?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

31 komentari:

  1. A da..i ja uvijek tražim neko odgovarajuće. Kupim,i onda mi stoji. Sad već neko vrijeme koristim Johnson baby ulje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja Johnsons izbjegavam zbog lošeg sastava - mineralna ulja...

      Izbriši
  2. Gledam ovaj proizvod stalno ali nisam sklona svakodnevnom mazanju tela pa sam uzela Garnier zbog cene i odusevljena i vec pola zavrsila tako da je ovaj kupujem cim potrosim Garnier jer sam imala priliku da ga probam i bozanstveno mirise :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svakako ga onda kupi jer uz to što predivno miriše i divno hidratizira :)

      Izbriši
  3. Ja ono svoje u putnom pakiranju trošim taaako štedljivo jer ga želim imati zauvijek :DD Obožavam ulja ali ovo je stvarno vrh! Nažalost, meni sad u hladnijim danima nije dovoljno niti jedno ulje za hidrataciju, a i žao mi je ovo ulje potrošiti na tijelo s obzirom na malu količinu pa ga koristim za kosu, noktiće, lice i ponekad kao parfemčić :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjerujem da bi i ja bila štedljiva da imam tako malo pakiranje :)

      Izbriši
  4. Ovo ulje želim već neko vrijeme :)
    Trenutno se malo kočim u kupovinama ali morat ću se potruditi barem doći do testera :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš naći tester da ga probaš :)
      A onda je pitanje koliko ćeš se moći kočiti u kupovini :)

      Izbriši
  5. Imam sad Nuxovo ali ovo takooo sad želim . Sviđa mi se ambalaža a mogu samo zamisliti kako dobro miriši :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. valjda ću se sjetiti donijeti ga idući put da ga isprobaš :)

      Izbriši
  6. Obozavam ulja i sve vise ih uvodim u svoju negu, kako lica tako i tela ;)

    Dopada mi se sve sto si navela, tako da cu ga uzeti u obzir pri sledecoj kupovini ulja ;) I jos ako tako divno mirise kako kazes, nema razmisljanja ;) Ja bih ga koristila samo za lice ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Uh, otišlo na wl, moram ga imati jer sada samo zamišljam kako to lepo miriše!

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam ovo ulje :) Dovoljno je samo da ga pomirišim, a na koži tek, ma prekrasno...

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja bi to! Imam Nuxe u obje verzije, ali jako slabo koristim. Nemam pojma zašto. I ovo bi rado, ali ne znam koliko bi revno koristila.

    OdgovoriIzbriši
  10. Prva recenica je soooo me :))) Svidja mi se ovo cudo,stavljam ga na "listicu".

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam ga probala, mogu samo zamisliti kakvo je :) ja trenutno želim Nuxe sa zlatnim česticama.

    OdgovoriIzbriši
  12. Iako imam Nuxeovo i ne znam kad ću ga potrošiti :D kupit ću si i ovo jer ti vjerujem da bolje miriši :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Divno zvuci, i ja obozavam mazalice za telo. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja, od ulja za telo koristim samo ona 100% prirodna. Ovo deluje baš super

    OdgovoriIzbriši
  15. Pozdrav tko je sada uvoznik za caudalie?

    OdgovoriIzbriši