Bioderma Sebium AKN - a little make up obsessed

Bioderma Sebium AKN

Recenziju Bioderma Sebium AKN fluida sam najavila još u postu o Bioderma Sebium serumu, pa je red da obećanje o recenziji i ispunim.

Ono što me navelo da konačno ispravim veliku nepravdu da još nisam recenzirala ovaj proizvod je stanje mog lica. Naime, cijeli prošli tjedan sam zbog jedne pretrage vezane uz seboreički dermatitis (koji mi je dijagnosticiran) morala biti bez ikakve kozmetike, uključujući kreme i umivalice, nego sam se smjela umivati samo prokuhanom vodom. Uz to što to svakako nije pomoglo mom seboreičkom dermatitisu, prouzrokovalo je i hrpu komedona koji su se aktivirali jer koža nije bila redovito čišćena. Da skratim stvar, 4 dana nakon mazanja serumima i kremama - što onima za hidrataciju, a što ovom, lice je bilo toliko bolje da su si i poznanici dali za pravo komentirati razliku u kvaliteti mog tena. Mislim da to sve govori. I onda samo nek' netko kaže da koristim previše proizvoda uskoro kad vam objavim post s preparativom koju koristim!

No da se prebacim na temu, a to je Bioderma Sebium AKN fluid.



Tehnički podaci:

Krema dolazi u mekanoj tubici s uskim otvorom iz koje je moguće istisnuti i zadnju kap proizvoda, u količini od 30 ml i po cijeni od oko 95 kn.



Mliječno je bijele boje i fluidne teksture.



Što proizvođač kaže:

Sebium AKN je krema lagane fluidne teksture za njegu kože sklone zatvaranju pora i pojavi komedona. Ovaj proizvod poboljšava kožu sklonu nastanku akni, čineći površinu kože glatkom, a pore čistima. Patentirana kombinacija sastojaka Fluidactiv® korigira kvalitetu sebuma u manju gustoću, čime se smanjuje mogućnost njegovog zastoja i nakupljanja u porama. Krema dobro njeguje i hrani masnu kožu te uspostavlja prirodnu ravnotežu vlažnosti kože.

Djelovanje i aktivni sastojci

korigira kvalitetu sebuma (Fluidactiv®)
djeluje keratolitički i keratoregulatorno (esteri mliječne kiseline, limunska kiselina, salicilna kiselina)
regulira lučenje sebuma i djeluje antibakterijski (cinkov glukonat)
djeluje protuupalno (enoksolon, alantoin, ekstrakt ginka)


Način primjene
Nanijeti 1 do 2 puta na dan, na prethodno dobro očišćenu kožu.



Moji dojmovi:

Ovu kremicu sam počela koristiti prvi put još u ožujku, malo nakon što me oduševio Sebium serum jer mi je lice bilo u poprilično lošem stanju. Moj problem su miteseri i komedoni. Znam da protiv mitesera nema pravog lijeka, no protiv komedona svakako ima i zato sam se odlučila boriti s njima. Pomoglo je, no prestala sam s korištenjem preko ljeta jer krema sadrži mliječnu, limunsku i salicilnu kiselinu, pa nisam htjela riskirati hiperpigmentacije iako sam ju mogla koristiti noću - danju ionako koristim UV zaštitu, pogotovo u tom razdoblju.
Lice je bilo više-manje ok do nemilog, gore opisanog događaja, pa sam odlučila da je vrijeme da ju opet počnem koristiti jer nisam htjela odmah početi sa serumom koji ima čak 14% glikolne zbog straha da mi seboreički dermatitis ne bi još jače podivljao (iako mi je dermatologica rekla da su kiseline i retinol dobri za SD, no o tom nekom drugom prilikom).

Kao što sam napisala, ogromna, ali uistinu ogromna promjena se vidjela već nakon 4 dana. Moje lice izvrsno reagira na AHA i BHA kiseline, tako da su mi se komedoni smirili, mnogi su i nestali, mrljice od mojih ručnih radova (kopanja) su manje vidljive i to doslovno u nekoliko mazanja.

Lice mi se uistinu manje masti, komedoni nestaju, a lice je glatko, pore se lakše održavaju čistima (zbog salicilne kiseline koja topi mast odnosno sebum).

Jedina mana koju su cure spominjale kod ovg fluida (moram priznati da ju sama nisam primjetila) jest da im je puder oksidirao ako su je koristile kao podlogu, pa preporučam ili još neku bazu preko, pa tek onda puder ili da ju koristite navečer, ionako ima AHA i BHA, pa bi bilo poželjno nanositi još i SPF preko ako ju koristite danju.

Inače je ovaj fluid izvrsna podloga jer lijepo zagladi lice - zbog silikona u sastavu.



Osobno sam ju koristila u raznim kombinacijama, preko Sebium seruma (navečer), samu navečer, samu ujutro i u svim kombinacijama mi je odgovarala, no moj apel je da svakako koristite SPF, kako god da ju koristite jer ima keratolitički učinak i tu mladu kožu treba zaštititi od UV zračenja.

Moja tubica je pri kraju, a svakako mislim ponoviti kupovinu, što govori da sam stvarno zadovoljna efektom koji daje mojoj koži i da nemam više potrebu istraživati dalje u moru proizvoda za njegu problematične kože.



Jeste li isprobale ovu kremu/fluid? Imate li vi neku preporuku?

CONVERSATION

33 komentari:

  1. Mogla bih je isprobati. Ja imam crvene flekice od akni i prilično puno komedona zbog kojih mi koža izgleda neujednačeno i neravno, baš me muči to.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jesam i obožavam ga. Ovaj fluid je sastavni deo preparative koju koristim. Prošle zime mi je spasio lice. Lice mi je, kao što si i sama napisala- kroz 3-4 dana zablistalo. Mitiseri su 90% nestali, niti jedna bubuljica nije ostala. Samo što ga nikada nisam nanosila ispod šminke, već isključivo na čisto lice (nakon skidanja šminke, pred spavanje).
    Nadam se da više nećeš morati prolaziti slične torture zbog SD-a <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja mislim da je ovaj fluid najbolje nanositi prije spavanja :)
      I hvala ti, i ja se nadam da više neće biti tortura :/

      Izbriši
  3. Nisam probala ovo čudo. Volim Biodermu jako.

    Momentalno koristim Normaderm i Dermalogicu , ali svakako ću potražiti testere ovog čuda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako kupim novo pakiranje prije nego nabaviš testere, odvadit ću ti :)

      Izbriši
  4. Nikad prije nisam imala problema sa licem i misiterima ali u poslednjih par mjeseci mi se lice bas pogorsalo. Probacu ovu kremicu pa javljam utiske. Hvala na recenziji ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako su i meni problemi samo odjednom se pojavili :(
      Javi utiske svakako :)

      Izbriši
  5. Meni je iskreno onako osrenji utisak. Nije mi nesto mnogoo pomogla s bubuljicama. Bolje sam reagovala na Effaclar duo npr.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e ovo me je baš zanimalo, dakle nekakva razlika ili usporedba sa Duom i Cleanance K kremom :) ja naime imam otprilike iste nedaće s kožom kao i ti (Nives), miteseri i mnoštvo komedona koji se ne vide toliko, pogotovo sa šminkom, ali mene užasno nerviraju kad si opipam lice a ono onako neravno i hrapavo :S dosad sam koristila cleanance K liniju ali ni nakon neka 4 mjeseca (baš sam bila uporna, haha) nisam primijetila neko zamjetno i značajno poboljšanje, iako je krema vrlo hvaljena (a negdje sam čini mi se pročitala da tebi i nije baš nešto?). nedavno sam kupila Duo pa ću vidjeti kakva će mi biti reakcija, a ako ni to ne bude djelovalo, onda mi još jedino preostaje ova biodermina linija i onda definitivno odustajem, mazat ću se plavom niveom od muke :D :D

      Izbriši
    2. kako smo različite, ja na duo skoro uopće nisam reagirala (nikako, ni dobro ni loše), dok mi je Bioderma pomogla toliko da se i sama nekad čudim :)
      Meni je od ta 3 koje si navela Ivana ranglista ovakva: Bioderma AKN, LRP, pa Avene. S tim da je Bioderma miljama ispred :)

      I nemoj odustajat i mazat se plavom niveom :))))
      naći će se nešto što će djelovati :)

      Izbriši
  6. imam je kao tester koji mi je pri kraju i al. koristila sam ih i za komedone,prišteve i mogu reći da zbilja djeluje.

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam ju, ali ju necu opet kupiti. Uglavnom, dobra mi je kad imam neki rusvaj na licu jer se sve brzo povuce kad to mjesto tretiram ovim fluidom. Kao sto su neke cure vec napisale nikako nije za koristiti danju. Ne samo da puder oksidira, nego kao da fluid ostane na povrsini koze i onda se runi pri nanosenju pudera. To je barem slucaj kod mene :| S druge strane ne djeluje ista stvar na svih isto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam shvatila što ti onda točno ne odgovara kod nje?

      Izbriši
  8. Probaću prvo tester. I ja koristim duo i pri kraju mi je, pa sad razmišljam da li da nastavim sa njim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je Bioderma puuuno bolja od Dua, pa probaj nabaviti testere :)

      Izbriši
  9. Baš sam tražila recenziju ove kreme. :) Koristim Duo već tri, četiri godine i više mi nije to to, pa ću morati malo da napravim pauzu, a Sebium AKN sam razmatrala kao alternativu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svakako onda isprobaj Biodermu, meni je bolja od dua :)

      Izbriši
  10. Citam dosta pohvala o ovoj kremi, volela bih da nadjem tester da probam pre kupovine, ali kod nas dobiti tester je misaona imenica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kod nas se nekad za Biodermu mogao naći tester bez problema, nažalost više nije tako... A ostali su isti takvi, tako da te razumijem :)

      Izbriši
  11. Probala sam tester koji si mi poslala ali bolji mi je duo a jos bolja ona lysalphate active krema, jedva cekam da odem do Osijeka i uzmem je sebi! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si našla od onih testera nešto što ti odgovara :)
      Meni je Bioderma najbolja, pa SVR od tih, a Duo najlošiji, vidiš kako se razlikujemo :)

      Izbriši
  12. Ne bih je sada probala zbog retinola, ali drago mi je da ti je pomogla :)

    OdgovoriIzbriši
  13. puno hvala na odgovoru :) možeš li mi reći još samo da li je ova krema po nečemu bolja/koncentriranija ili pak lošija/slabija od sebium seruma?-i da li ih je potrebno koristiti zajedno, ili bih pak npr mogla iskombinirati ovaj serum sa duo kremom (s obzirom da sam ju tek nedavno kupila)? znam da nije dobro ni gomilati sve i svašta, ali nakon ove dvije tvoje recenzije, ja se ponadala da možda ipak ima neke nade i za ovu moju tvrdoglavu kožu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ova krema je slabije koncentrirana od seruma i ako ćeš sad uzimati samo jedan proizvod, preporučam serum. nije ih potrebno skupa koristiti, iako skupa daju brže rezultate :)
      što se tiče duo, preporučam ako ćeš kupiti sebium serum, da preko dana OBAVEZNO nanosiš kremu sa SPF jer ima 14% glikolne i ne treba ti da ti se mlada koža odmah ošteti od UV zračenja. pa sad možeš koristiti duo ili ujutro (pa preko nje još faktor) ili (ovako bih ja) jednu večer sebium serum (ionako se preporuča nanositi svaku drugu večer), a jednu večer duo. A preko dana SPF

      Izbriši
    2. još jednom hvala i na odgovoru i na upozorenju za spf, znam da je obavezan ako se koriste kiseline (a i inače ga nosim), ali savjeta i preporuka nikad dosta :) kupit ću onda zasad sebium serum i, nadam se, pridružiti klubu zadovoljnih korisnica :))

      Izbriši
    3. ja se nadam da ćeš biti zadovoljna, ja sam prvo krenula sa serumom i kako sam bila zadovoljna njegovim rezultatima, nakon jedno 2 tjedna sam kupila i sebium AKN. skupa funkcioniraju savršeno, ali meni je serum i bez AKN pomogao :)
      I samo da znaš da će na prvu vjerojatno doći i do malog pogoršanja jer će nečistoće izlaziti na površinu, ali kad se to smiri, bit će bolje :)
      javi mi na mail ili na fb kako si zadovoljna, zanima me povratna informacija :)

      Izbriši
  14. Dugo sam se dvoumila oko kupnje ovog AKN fluida i onog seruma i mislim da ću uzeti ovaj fluid. Ako ništa kao SOS proizvod kad gadovi napadnu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. AKN je ipak slabiji, a mislim da je za tebe serum preagresivan :)

      Izbriši