Empties & throwies #5 - a little make up obsessed

Empties & throwies #5

Zadnji post o potrošenim proizvodima je bio još 29.7., dakle prije skoro 2 mjeseca, pa je došlo pravo vrijeme za novi post.



Bila sam vrijedna i potrošila puno toga, a dvije stvarčice idu u smeće zbog svoje nekvalitete. O čemu se radi - čitajte u nastavku.




Kao i uvijek, krećem s licem. Potrošila sam Balea Clear-up strips za mitesere, ni sama ne znam koje pakiranje po redu. Ne, nisu savršeni flasteri, ali su mi uz Skinlite najbolji. Nijedni mi ne izvuku svu gamad s nosa, ali situacija je uz njih ipak malo bolja.
Potrošila sam i 2 Payot proizvoda koja obožavam – Payot Hydrofluide i Payot Hydra 24 emulsion legere. O njima sam sve rekla u ovom postu, pa se neću ponavljati. Samo ću reći da ću opet kupiti čim potrošim zalihe.
Potrošila sam i Vichy termalnu vodu, dobra mi je, koristim još jednu, a onda možda malo kupim drugu za promjenu (najvjerojatnije Avene jer je najisplativija).
Holika Holika Petit Clearing BB krema je jedini proizvod koji služi za prekrivanje (dakle u kategoriji toniranih krema, pudera i BB krema) koji sam potrošila ove godine. To govori da sam ju jako puno koristila i jako voljela. Nova je već kupljena i uskoro vam pripremam recenziju o ovom divnom proizvodu.
Balea Wasser mi je super služila kao osvježivač po vrućinama, ni ne znam koliko sam ih potrošila ovog ljeta. Ne kupujem više do iduće godine i novih vrućina (jedva čekam!!!) jer osim osvježenja, nema nikakve koristi od nje.
Nuxe Reve de Miel Lip Balm je proizvod koji jako volim i koji mi je lani spasio usne kad mi nije pomagala ni moja omiljena SOS krema za takve situacije (Pavlovićeva). Otada sam ga koristila, trajao mi je od 11 mjeseca pa skroz do sad, tako da mislim da je isplativa investicija. U zadnjem new in postu ste mogle vidjeti da je novi već kupljen i to na izvrsnoj ponudi, pa ako niste, bacite pogled i iskoristite ju :)
Melvita uljni skidač šminke – o njemu sam već sve rekla u ovom postu.
Zimzelena kozmetika skidač make up-a – uljna emulzija, jako dobar proizvod, dobilla tester pakiranje od Mell, sviđa mi se proizvod, ALI ne skida mi EL DW pa trebam duplo skidanje, a kako ga u zadnje vrijeme opet puno koristim, mislim da ću zasad preskočiti kupnju full size proizvoda iako sam namjeravala. Naime, BB kreme i sav okoloočni make up (uz napomenu da NE nosim vodootpornu maskaru) skida bez greške. Ali po zimi mi se ne da maltretirati kožu s duplim skidanjem, pa tražim i dalje nešto efikasno. Ako imate prijedloge, ostavite mi ih u komentarima :)




Bila sam vrijedna i što se tiče tijela. Afrodita uljna tuširalica od badema je nešto što svi hvale na sva zvona. Ova moja se povlačila po kupaonici skoro godinu dana (a tuširam se 2x dnevno). Nije mi odgovarao miris, a i izazivala mi je nekakav svrbež pa bi se tu i tamo oprala njome, čisto da vidim jel i dalje tako. Na kraju ju je majka potrošila do kraja i to na jedvite jade. Ni ona nije bila oduševljena. Kad poželim dobru uljnu tuširalicu, radije ću onda iskeširati novac za Loccitane jer mi je savršena i mirisom i osjećajem koji ostavlja.

Yves Rocher Pur Desir De Mimosa gel za tuširanje - jako sam voljela proizvode iz ove linije (jorgovan sam obožavala), no ova tuširalica se dosta dugo povlačila po kupaonici jer miris nije bio potpuno po mom ukusu pa sam morala biti baš raspoložena da bih se istuširala njome. Inače nije isušivao, miris se čak i zadržavao na koži i sve u svemu, ovo je bila dobra tuširalica ako izostavim miris, no to je uistinu subjektivan dojam.

Loreal Elvital Volume Collagen je šampon koji sam zapravo kupila mami jer meni baš ne treba volumena, no nakon što sam probala, svidjelo mi se kakav je na kosi, pa sam ga i ja uzela. Što se tiče volumena, uistinu daje nešto malo volumena, no meni se svidjelo što je bez silikona, pa sam ga zato koristila.

Borotalco Original Fresh dezodorans je bio ponovna kupnja i već je kupljen još jedan. Sviđa mi se miris, nije da će potpuno blokirati znojenje, ali to ni ne očekujem, sve u svemu, solidan dezić. Ako volite puderaste mirise, probajte :)

Čupko Aloe Vera gel je proizvod koji koristim nakon depilacije nogu ili nadusnice jer smiruje kožu i crvenilo. Kupit ću opet.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP tester pakiranje kakva inače nemam običaj stavljati u emptiese. No stavljam ga jer je vrijedan spomena. Jako dobra mazalica ako imate suhu kožu tijela, fino nahrani, ne iritira i iako mi nije savršen poput Uriage Xemose emolijent kreme, ovo je najbliža jeftinija varijanta koju sam otkrila.

Aveo Berry odstranjivač laka za nokte - što reći, a da već nije rečeno? Uz Aveo Almond, najdraži odstranjivač laka. Ne isušuje mi nokte niti kožicu, savršeno skida lak i košta 5-6 kuna. Bolje od ovog ne ide.




Na slici iznad su dva proizvoda koja sam nakon slikanja s guštom zafitiljila u smeće - Balea Wellness Fuß Samt-Lotion lemongrass & minze i KOZMO maska za lice sa zelenom glinom i maslinom.

Balea losion za stopala je najočajniji proizvod za stopala IKAD što se mene tiče. Osim mirisa koji mi se svidio, nemam ništa lijepo za reći o ovom proizvodu. Kupila sam ga misleći da će možda ta menta u proizvodu malo hladiti stopala (po onom vrućinama jel, sad mi treba nešto što će ih grijati), no ništa od toga. No na stranu to, ovaj proizvod nije nimalo njegovao stopala, a mislim da nije ni mogao jer se krema samo trusila s mojih nogu kako sam ju nanosila. Probala sam 2-3 puta misleći da nešto krivo radim, no na kraju sam shvatila da nije problem u meni nego u njoj.
KOZMO maska za lice je jedan od proizvoda kojem je vjerojatno prošao i rok trajanja, naime, ne sjećam se kad sam ju kupila, a bila mi je tako "efektna" da sam ju koristila možda 2 puta i zaključila da mi je to potpun gubitak vremena jer mi maska nije ništa radila, niti mi je očistila pore niti mi je uravnotežila mašćenje lica. Za čišćenje pora ima puno boljih maski, npr. Merz Spezial maska s bijelom glinom i cinkom ili Schaebens Erdbeer Maske, tako da nije ni čudo da je ova završila u smeću.

I ostao je još jedan proizvod koji je završio u smeću, no ne zbog svoje nekvalitete, nego jednostavno zbog istrošenosti. Riječ je o e.l.f. kabuki kistu.



Već neko vrijeme ga ne koristim nego samo stoji jer se jadan sav ofucao i došlo mu je vrijeme za penziju. Bio mi je idealan za nanošenje mineralne podloge. Trenutno ih ne koristim, no ako opet prijeđem na njih, mislim da ću ga opet kupiti jer je jeftin, a izvrstan i kombinirati sa Sephora #45 kistom koji mi je isto idealan u tu svrhu iako je puno manji.

Ako ste došle do kraja posta, svaka vam čast, bilo je puno toga, a ja sam nastojala biti što kraća, a opet da vam dam svoje potpune dojmove.

Što ste vi potrošile u zadnje vrijeme? Je li vas neki proizvod razočarao nedavno?


CONVERSATION

44 komentari:

  1. Ja balea vodicu nikako da potrosim, mozda zato sto imam dve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj ja sam ih nekoliko potrošila ovog ljeta po vrućinama :D

      Izbriši
  2. Ni sama neznam koliko puta sam uzela ove Baleine flastere u ruku, i na kraju ih vratila na policu. Sad ću ih isprobati.. :) Kozmo maska je i meni užasna..Em smrdi, em mi ostavlja neki užasni film na licu, i to je ubiti sve što mi radi.. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balea flasteri uistinu nisu ništa posebno, no barem nešto malo gamadi izvuku, pa opet si mislim bolje išta nego ništa :)
      A kozmo masku si točno opisala :D

      Izbriši
  3. Imam taj Balein losion za noge valjda više od pola godine, a koristila sam ga samo dvaput :P Zadnje sam potrošila Green Line tonik, nije loš za tu cijenu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj taj losion je očajan :) morat ću pogledati Green Line tonike, nisam se nikad zagledala u njih :)

      Izbriši
  4. Bome si bila vrijedna :))

    Holika Holika je super BB krema i jedva čekam recenziju, imamo puno istih proizvoda , posebno se slažem za Borotalco dezić i Aveo odstranjivač laka.

    Moja Kozmo maska je doživjela istu sudbinu kao tvoja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi se slažemo oko kozmo maske, fijasko samo takav :D

      bit će recenzija Holike Holike, a drago mi je da imamo još favorita :)

      Izbriši
  5. Balea kreme za stopala su čini mi se sve bezveze. Imam plavu i nikakva korist od nje.
    Nije da ovdje nije bilo puno posla oko trošenja :) Od glave do pete :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma one s ureom su dobre, ostale (osim ove) nisam probala, a mislim da ni neću nakon ovog fijaska :D
      I da, ovdje je stvarno bilo troššenja od glave do pete :D

      Izbriši
  6. Zelim taj Nuxe reve de miel vec duže vreme, svi ga hvale.:)) Ni meni Baleine trakice nisu savrsene ali za sad nisam nasla bolje.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nuxe je stvarno predivan :)
      A za Balea trakice se slažem, ako nađeš što bolje, viči :)

      Izbriši
  7. Bravo bravo svasta si potrosila. Od sveg sam probala smao Baleine flastere i nisu mi bili nista posebno :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se da nisu ništa posebno, ali nisam našla nijedne koji su mi bili super :(

      Izbriši
  8. Čupko aloa je super. Nisam znala da imaju i pakiranje u tubi. Uvijek potrošim one vrećice što dođu s voskom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, da, ima pakiranje u tubi i isplativo je :) meni nikad ono malo u vrećicama ne bude dovoljno :)

      Izbriši
  9. Dijelimo samo Čupko aloa vera, i to upravo za istu namjenu...i meni je skroz dobar!

    OdgovoriIzbriši
  10. Puno si toga potrošila:)
    Od ovih tvojih stvarčica imam samo Beleinu vodu ostale nisam probala. Dala si mi ideju da bi mogla kupiti ovaj Čupko jer ja koristim one Čupko uljne maramice ali mi je to postao definitivno veliki izdatak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja umjesto uljnih maramica nanesem neko hladno prešano ulje da pokupim višak voska, isperem taj dio kože s hladnom vodom i onda namažem Čupkom :)

      Izbriši
  11. Baš si bila vrijedna. Neke stvari sam i sama isprobala i dobro da nisam kupila ovu Afrodita tuširalicu. Svi ju hvale, ali ako nije to to kako kažeš...I razmišljala sam o ovoj Balea kremi za stopala, ali sam uzela onu koju sam potrošila i dobro da je tako. Volim ove naše blogove upravo iz tog razloga. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ta tuširalica baš loša, tako ad po meni nisi ništa propustila :)
      I ja volim zato naše blogove, svašta saznamo :)

      Izbriši
  12. Potrošila sam samo deziće i gelove za tuširanje. Sve ostalo uopće ne koristim tijekom ljeta pa se ni ne troši :D.
    Nuxe balzam u teglici je presavršen i stvarno dugo traje :D. Dok me stick verzija jako razočarala.
    Prije sam dugo koristila Balea i Skinlite falstere i stvarno su mi jedni od boljih. Ali i Cadea vera flasteri su super. Stvarno izvuku hrpu toga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni meni Nuxe u stick verziji nije ni približno dobar kao ovaj u teglici :)
      E da, dobro si me podsjetila na Cadeavera flastere, njih dugo nisam uzela, a isto su bili neloši :)

      Izbriši
  13. Ni ja ne volim ovaj Afrodita badem gel a kao idealan je za suhu kožu. Njet. :-/
    U zadnje vrijeme sam potrošila zaista dosta toga i skresala većinu zaliha (ok, osim gelove za tuširanje:-D), ali možda najviše me razočarala Kozmo krema za ruke. Baš sam se s njom mučila jer se mjesecima povlačila po kući i stalno sam joj davala prilike al nikako i nikako... Baš beskoristan proizvod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aj drago mi je da nisam luda, baš mi je bila loša ta tuširalica :/
      Dakle i Kozmo krema je beskoristan proizvod :D zanima me valja li išta od te Kozmo linije :D

      Izbriši
    2. Ne preporučujem ni Kozmo mlijeko za tijelo jer treba uložiti ogroman trud da se uopće utrlja i nanese, a po pitanju njege je isto slabašno. Imala sam i piling za tijelo, njemu već dajem prolaznu ocjenu iako to realno nije piling nego krema za tuširanje sa par zrnaca.
      Kremu za lice sam isprobala par puta al meni je to premasno.

      Izbriši
  14. Svako me malo iznova podsjetiš kako zanemarujem Payot :/ ... i sada dodajem na vrh liste ;).

    OdgovoriIzbriši
  15. svaka cast na svemu potrosenom :) obozavam ovakve postove isto koliko i one sa novitetima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja obožavam isto i ove postove kao i one s novitetima :) iz ovih se više sazna ako ništa drugo :)

      Izbriši
  16. Odličan! Sjedi.... Volim vidjeti ovako vrijedne postove ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja ti preporučujem da umesto Avene termalne vode uzmeš La roche posay. Po mom mišljenju je mnogo bolja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imala sam sve termalne na tržištu i moram priznati da jedino vidim razliku između Urigae vode i svih ostalih. Ostale mi jednako djeluju, samo je razlika u cijeni :)

      Izbriši
  18. Bila si vrijedna!! :D
    Drago mi je da si pohvalila Holiku jer je ona meni najnajdraža BBica :D Sve one skuplje joj nisu ni do koljena :D Ona je meni totalni multitasker.. mogu je koristiti kao korektor ispod nekog laganijeg pudera koji nema baš neko prekrivanje, kao "primer" ispod revlon colorstaya, naravno u što tanjem sloju, i samostalno. Na sve način funkcionira odlično, a baš nekako njeguje kožu.

    Nuxe balzam sam sinoć namazala i omg kako su mi usne danas mekane to nije normalno :D Hvala ti na preporuci! :*

    ŽAo mi je čuti da ti Afroditina tuširalica nije odgovarala :O meni je jedna od najdražih.

    Kozmo maska je i meni koma, baš koma, nisam ju ni potrošila do kraja, moja koža to nije mogla podnijeti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Holika Holika je izvrsna i jako jako ju volim i slažem se da je pravi multitasker iako ju najčešće nanosim upravo samostalno. i jako sam zadovoljna njome. imam trenutno testerčiće još nekoliko koreanskih kremica pa ću probati, no teško da će ju ijedna nadmašiti :)
      Za Nuxe mi je baš drago da ti je dobar, ja sam jako zadovoljna njime, znaš i sama sve, od računice pa nadalje :D

      A za Afroditu eto... Miss burleska, moja mama i ja smo izgleda od rijetkih kojima ne odgovara :(

      A za nijedan proizvod nije postignut ovakav jednoglasan feedback kao za kozmo masku, svima je izgleda preloša :D

      Izbriši
  19. Obožavam Holika Holika Essentials BB kremu, vjerujem da je i ova slična. Čekam recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam imala Essentials, budeš komentirala kad napišem recenziju :)

      Izbriši
  20. Svaka cast na potrosenim proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
  21. ja bih se prvo zapitala kakva je to podloga koju ne moze skinuti uljni skidac sminke, nego reci da skidac sminke ne valja.
    strasno. ne mogu zamisliti kakav to proizvod mora biti da se ne moze odstraniti uljem, bilo koje vrste.. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Anonimna, da si pročitala i link koji sam dala o Melvitinom uljnom čistaču, znala bi da postoji proizvod koij skida taj puder bez problema, tako da nije problem u puderu, nego u čistaču ;)

      Izbriši
    2. nisam se htjela referirati na bilo koji proizvod, samo mi je zapelo za oko ovo da se neka podloga tesko skida. za to jos nisam cula i zvuci mi stvarno zastrasujuce. :D
      ajd ako je maskara vodootporna, tus za oci jako otporan, ali misa mu, kakav to sastav podloge mora biti da se tesko skida. i tim necim toliko betonirajucim ici na lice... ne znam... :/

      Izbriši