Clinique 7 day scrub cream - a little make up obsessed

Clinique 7 day scrub cream

Danas vam donosim recenziju jednog blagog, a učinkovitog peelinga - Clinique 7 day scrub cream.

Clinique 7 day scrub cream je namijenjen svim tipovima kože, ne sadrži mirise ni alergene stvari (kao ni ostali Clinique proizvodi) i Clinique navodi da je dovoljno nježan za svakodnevnu upotrebu, da rješava problem hrapavosti i ljuštenja kože, pomaže u smanjivanju nastanka bora, te stvara put za pristup vlage vašoj koži. Dobitnik je Allure Readers Choice Awards.



Trenutno imam travel size verziju (od 30 ml) koju sam dobila na Clinique eventu, a proizvod inače dolazi u količini od 100 ml i po cijeni od 269 kn.

Proizvod dolazi (u obje veličine, i 30 i 100 ml) u mekoj tubici iz koje je moguće potrošiti kompletan sadržaj.

Moram priznati da kad sam prvi put uzela u ruke i istisnula Clinique 7 day scrub nisam bila oduševljena. Volim kod peelinga da me dobro izribaju, a Clinique nije po tom pitanju djelovao obećavajuće. Istina, od starta sam znala da se može koristiti svakodnevno, što je bila dobra smjernica da je nježan, ali ipak sam se nadala malo većim zrncima. Zbog kremaste teksture i okruglih mikrozrnaca, odlučila sam ga isprobati na suhu kožu jer sam zaključila da će tako biti grublji odnosno da će me jače "izribati". Nakon korištenja sam ostala ugodno iznenađena jer iako mi se izuzetno nježan dok sam pilingirala lice, nakon pilinga je koža bila fino izribana. Uz to, nije me isušio.



Idući put sam ga probala na mokrom licu i tu se pokazao isto izvrstan te sam ga nastavila tako i koristiti. Iako je nježan i iako Clinique kaže da se može koristiti svakog dana, ja vam to ne preporučam jer nisam pobornik svakodnevnog korištenja pilinga češće od 2 puta tjedno iz razloga što smatram da ćete u protivnom ribati i "mladu kožu" i samo stvarati oštećenja. Izuzetak je ljeto kad mislim da bi mješovita i masna koža podnijela ovaj piling i svaki dan, no za normalnu i suhu kožu smatram da nema potrebe toliko često ga koristiti.

U svakom slučaju, ovo je izvrstan peeling, uistinu blag i stvarno odgovara svim tipovima kože. Iako je blag, izvrsno vrši eksfolijaciju. Moram priznati da mu nisam našla jeftiniju alternativu, odnosno da je tako blag i kremast, a opet da dobro pilingira, tako da ću ga kupovati dok ne nađem neku bolju (odnosno isplativiju) varijantu.

Sastav:

Water, Tridecyl Stearate, Tridecyl Trimellitate, Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprylate, Butylene Glycol, Glyceryl Stearate, Cocos Nucifera, Caprylic Triglyceride, Polyethylene, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Sorbitol, Isocetyl Stearate, Bisabolol, Disodium Cocoamphodipropionate, Oleth-10 Phosphate, TEA Carbomer, Stearyl Alcohol, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben


Koji je vaš omiljeni peeling? Imate li neku preporuku?


*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

20 komentari:

  1. Imala sam davno ovaj piling. Dobila sam ga u nekom setu. Sjecam se da je bio bas kremast i hidratantan.

    Super si me sjetila na njega :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo zvuci ;)
    Bas sam u potrazi za nekim dobrim pilingom za lice...

    OdgovoriIzbriši
  3. meni zvuci divno :) svakako bih ga volela u svojoj kolekciji:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imala sam ga, bas taj od 30ml i bio mi je fantastican! Blag, ali ga ni na nisam koristila svaki dan, vec 2-3 puta nedeljno. Zao mi je samo sto je toliko skup, inace bih ga uzela opet.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako ga i ja koristim :) a ima na eBay ova pakiranja po povoljnim cijenama :)

      Izbriši
  5. Ja ne volim jake pilinge jer mi onda totalno isuše kožu..
    Ovaj mi zvuči zanimljivo, voljela bih ga isprobati. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja više volim jače pilinge, ali ako kažeš da dobro deluje onda vredi pogledati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iako sam inače manijak po tom pitanju i volim što jače, ovaj stvarno dobro radi svoj posao, a tako je njean, čudo ♥

      Izbriši
  7. Nisam probala ovaj piling al moram priznati da baš dobro zvuči. Moj omiljeni piling je L'occitane Ultrabogati piling. On mi je jedno od otkrića ove godine. Dobar mi je još i Dermalogica Microfoliant al tu sam imala samo testere. Sve ostalo što sam probala mi je nekako blah ili radi više štete nego koristi. E da, dobra mi je i Schaebens maska od jagoda koju ja zapravo koristim kao piling.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim i L'occitane Ultrabogati piling, ali imam osjećaj da ovaj radi još bolje svoj posao, a još mi je nježniji. Tu Dermalogicu nikako nisam probala, morat ću negdje nabaviti testere, i Martina DearSkin ju hvali naveliko :)
      I Schaebens isto dobro radi posao kao piling, slažem se :D

      Izbriši
  8. Ja nemam omiljeni piling. Do sada nisam nasla ni jedan koji mi potpuno odgovara.

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako dobro zvuči ali moj HG piling je Cattierov s bijelom glinom i aloe verom. Traje mi masu vremena a košta samo 56 kn :D

    OdgovoriIzbriši