Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash za normalnu/masnu kožu - a little make up obsessed

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash za normalnu/masnu kožu

Danas vam donosim recenziju Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash za normalnu/masnu kožu.

Ovaj proizvod sam kupila još u veljači, tako da se može reći da sam ga jako dobro testirala iako ga nisam koristila na svakodnevnoj bazi svo ovo vrijeme.


Neem sadrži alkaloide i liminoide s mnoštvom medicinskih svojstava. Jedan liminoid koji se nalazi u lišću nima (gedunin) koristi se u tropskim krajevima protiv malarije. Dva druga alkaloida (nimbin i nimbidin) imaju antivirusna i antigljivična svojstva. Iako se u tradicionalnim ajurvedskim receptima koriste svi dijelovi tog drveta, tri su dijela od posebnog značaja – kora, listovi i ulje. Vjerojatno najčešća primjena kore nima je za čišćenje zubi. Tradicionalni način je otkinuti grančicu drveta i žvakati je. Trpka svojstva kore koristila su se protiv krvarenja desni, karijesa i lošeg zadaha mnogo prije pronalaska zubne paste. Listovi nima cijenjeni su zbog svojih antibakterijskih i antivirusnih svojstava. Čak i danas u Indiji ljudi posipaju svježe lišće nima oko postelje pacijenata s groznicom ili gripom, te vješaju kiticu lišća ispred vrata. Zrak koji dolazi u dodir s nimovim lišćem biva pročišćen od virusa i bakterija, i pomaže dezinficirati sobu te spriječiti širenje zaraze.

Osobno prah neema koristim kao masku za lice, a povremeno se i istuširam sa njim zbog antivirusnih i antigljivičnih svojstava, a iako se može uzimati oralno - kao čaj (detoksicira, čisti krv i jetru, jača imunitet, nokte i kosu, poboljšava vid, smanjuje bolove kod artritisa, reumatizma i bolove u mišićima), preskočila sam taj dio zbog njegovog izuzetno jakog mirisa koji meni nikako ne odgovara.

Kako sam oduševljena neemom, kupila sam i ovu pjenu za lice (a potpomogle su i mnoge recenzije u kojima su cure bile oduševljene ovom pjenom).

Tehnički podaci:


Pjena dolazi u pakiranju u bočicu s potiskom u količini od 150 ml i cijenom od 46,90 kn u Bipi (a Himalaya proizvode je moguće kupiti i u Mulleru).

Tekućina je zelenkaste boje (kao što je i prah neema zelen):


Moram priznati da mi boja izgleda umjetno.

Kako sam kad sam kupila ovu pjenu, to objavila i na blogu, Zmajek mi je malo prokomentirala sastav i moram reći da nisam bila oduševljena, pogotovo jer na samoj bočici piše:

Himalaya Herbals is a range of natural, effective and safe products that use special herbs carefully selected from nature. Combining the best of herbal formulations with years of scientific research, these products effectively restore your skin's natural health and vitality.

Sastav je slijedeći:

Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Melia Azadirachta Leaf Extract, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Polysorbate 20, Curcuma Longa Root Extract, Vetiveria Zizanoides Root Extract, Frangrance, Phenoxyethanol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Citric Acid, BHT, Cl 19140, Cl 42090

Ovdje ću kopirati što je Zmaj komentirala:
Nažalost, nemam dobre vijesti. Iako nema parabena, SLS-a niti SLES-a, posljednjih 8 sastojaka su zbog negativnih posljedica po zdravlje ili već zabranjeni u nekim državama ili na putu ka tome. Ne pomaže ni parfem na visokom mjestu. Baš šteta, tako sam se razveselila svim pozitivnim dojmovima :(

Phenoxyethanol
http://www.truthinaging.com/ingredient-spotlight/what-is-it-phenoxyethanol-and-is-it-safe

Methylchloroisothiazolinone
http://www.naturalwellbeing.com/learning-center/Methylchloroisothiazolinone

Methylisothiazolinone
http://www.goodguide.com/ingredients/53090-methylisothiazolinone

Disodium EDTA
http://whatisthatingredient.com/ingredient.php?id=64

Citric Acid
http://en.wikipedia.org/wiki/Citric_acid

BHT
http://chemistry.about.com/od/foodcookingchemistry/a/bha-bht-preservatives.htm

Cl 19140
http://en.wikipedia.org/wiki/Tartrazine

Cl 42090
http://en.wikipedia.org/wiki/Brilliant_Blue_FCF#Health_and_safety

Kako moram priznati da ne pazim pretjerano na sastav (mislim pazim, ali ako mi je neki proizvod baš dobar, zanemarit ću sastav), odlučila sam svejedno testirati proizvod, no vama ako posebno pazite će svakako dobro doći ovi linkovi.

 Ovaj proizvod nije testiran na životinjama.

Moji dojmovi:


Pjena ima miris, meni ne preugodan, koji pomalo "baca" na muški parfem, pa ako izbjegavate parfumirane proizvode, svakako preskočite, neće vam se svidjeti.
Sama pjena je dosta gusta i bogata, što čini da je praktički jedna pumpica (iako ja nanosim dvije) dovoljna za oprati lice.

Ja sam ju koristila ponekad samo za čišćenje lica, a ponekad i za skidanje make up-a, uvijek maksimalno jednom dnevno. Iskazala se u oba slučaja, lijepo je čistila lice, a i skidala make up (uz napomenu da sam make up s očiju skidala micelarnom jer ovaj proizvod nije namijenjen području oko očiju i mogao bi iritirati). Pri tome nije isušivala, a i nije je trebalo puno pa dugo traje.

Ova pjena bi trebala i čistiti kožu od prištića i nepravilnosti. Po tom pitanju moram priznati da se nije iskazala i puno mi je bolja u tu svrhu bila Afrodita Acne Stop pjena (koja se više ne proizvodi).

Sve u svemu, ovo mi je bio OK proizvod, ni posebno dobar ni posebno loš, no nisam ga imala namjeru ponovno kupiti nego istraživati i ostale pjene na tržištu.

Tu dolazimo do preokreta - prošli četvrtak (onaj najtopliji dan u ovoj godini) sam 3x skidala BB kremu upravo sa tom pjenom i tu sam vidjela njenu agresivnost na djelu. Lice mi se počelo ljuštiti (i ljuštilo se 6 dana - odnosno do danas), a jedino što sam taj četvrtak radila drugačije je bilo korištenje ove pjene više od 1x dnevno. Tako da je moja topla preporuka ako ćete kupovati ovu pjenu (a ja imam mješovitu kožu sklonu dehidraciji) da ju ne koristite više od 1x dnevno jer bi u protivnom moglo doći do dehidracije.

Sve u svemu, ovo je proizvod koji neću baciti nego ću ga potrošiti do kraja (uz maksimum korištenja 1x dnevno), no nikako ga neću opet kupiti jer postoji toliko pjena koje još želim isprobati, a i imam svoj favorit - Caudalie Fleur De Vigne Instant pjenušavi čistač čiju ste recenziju mogle vidjeti ovdje.

Uz ovaj proizvod sam probala još samo jedan Himalaya Herbals proizvod - Himalaya Herbals Moisturizing Almond Soap (klik za recenziju) i kako su me oba razočarala, mislim da više neću eksperimentirati s njihovim proizvodima (iako me još mami peeling za lice).

Imate li vi drugačija iskustva s Himalaya proizvodima? Imate li preporuku za neku drugu pjenu za lice?


CONVERSATION

31 komentari:

  1. Tip koze mi nije takav da bi mi pogodovali njihovi proizvodi, a iskreno ni ne mami me nista njihovo na kupovinu. Imam njihovu antisepticku kremu koja mi se super pokazala kod nekih iritacija, crvenila i ujeda na kozi, ali ima vrlo jak parfemisan miris i to mi jedino smeta. Imala sam i neki njihov zeleni sapun od neema, koji je takodje predivno citrusno mirisa da mi je svo kupatilo mirisalo po njemu, ali je uzasno isusivao ruke. Jedino mi je njihov piling od kospica marelice ok.Sve u svemu ja zapravo dodjeh da pitam gdje uzimas taj prah neema, u nekoj drogeriji ili prodavnici zdrave hrane ili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da neću više ništa uzimati kad vidim da nisam ja luda nego stvarno im proizvodi nisu TAKO dobri kako sam do sad čitala o njima.

      Neem kupujem u ljekarni, teglica od 150 g je 40-ak kn (10 KM), jako malo ga treba pa jako dugo traje :)
      Stavljam sliku na fb page, pa da vidiš kako taj moj izgleda :)

      Izbriši
    2. E, hvala, ja to kod nas nisam vidjala, ili ne zagledam dobro.Bas cu sutra opet da pogledam, ako ne nadjem, potrazicu kad budem isla u HR.

      Izbriši
    3. Ma možda nije izloženo na nekom vidljivom mjestu. A trebalo bi (valjda) biti i u trgovinama zdravlje hrane (no moram priznati da nisam tamo zagledala ima li)

      Izbriši
  2. Uh, znam za ovu pjenu i meni je bila grozna :( Izuzetno agresivna a probala sam je jos dok mi je koza bila zestoko masna. Ja sam jako razocarana bila njihovim samponom za masnu kosu protiv peruti koji mi je izazvao - perut!! (koju prije nisam ni imala. ne pitaj sto sam onda uzimala sampon protiv peruti, just...don't ask). Ne znam za ostale stvari, piling ako mislis za lice od orahove ljuske nemoj kupovati jer takvi mehanicki pilinzi imaju neravne cestice. Samo razmisli, izmrvljena ljuska oraha. To je tvrdo ko djavo i ostro jer nisu sfericne cestice koje pilinguju vec imaju vrhove. Zato prave sitne poderotine na povrsini koze = mikroostecenja koze. Ja sam to napisala u komentaru ispod posta jedne blogerke koja blago receno nije povjerovala ali dobro, jako je mlada pa ne zna dosta toga. Budi pametnija od nje. To je jedna od stvari koju bih svakome preporucila za izbjegne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ili je od kospica marelice sto je Snow napisala da je koristila. Cini se da takvi pilinzi trenutacno daju rezultate ali na duge staze ostecuju kozu. Nemojte vjerovati meni kao sto ni ja drugima nisam nego proguglajte pa cete vidjeti. To je najbolje, daa se covjek svojim ocima uvjeri.

      Izbriši
    2. A koštice marelice su to bile u igri. Da, da, onda to neće ići, volim grube peelinge, ali ne peelinge koji su grubi na taj način. Ja ti vjerujem (znam) da dobar peeling mora imati sferične čestice ;)

      Jako me razočarao brand i iako mi je žao što je bilo još failova, drago mi je da nisam luda jer sam se zapitala nakon svih pohvala, posebno na račun ove pjene.

      A šampone protiv peruti i ja znam kupiti iako nemam perut :D
      (zna me uhvatiti svrbež vlasišta, pa onda to tako rješavam)

      Izbriši
  3. Čitala sam puno o ovoj pjeni, mišljenja su podijeljena , možda kupim jednom.

    Odlična recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mišljenja su stvarno podijeljena, ali mi je lakše kad znam da nisam jedina kojoj nije odgovarala jer sam kod Ivane i Jasmine čitala da je super

      Izbriši
    2. Jao kako mi je žao da ti ne odgovara, meni je zaista fantastična i ludo je volim :-D ja inače ne pazim baš puno na sastojke, ali sada kada znam da joj sastojci nisu baš najsjaniji imam osjećaj da ću probati i nešto drugo....

      Izbriši
    3. Meni je bila ok (ne fantastična, ali ok) do prošlog četvrtka, ali kako me sad ogulila, više mi nije ok :(
      Ni sama ne pazim previše na sastojke, ali kad sam sad vidjela koliko može biti agresivna, mislim da ću malo više paziti ubuduće :)

      Izbriši
  4. Ja sam procitala dvije preporuke za nju ali sad sam se malo zabrinula, imam jos malo afrodita anti akne pjene i povremeno je koristim jer mi je zao da je potrosim, nema se ni ovdje gdje kupiti vise, zamijenjene su onom novom pa cekam recenziju neciju da vidim jel ista :D
    Razmisljam da dam sansi onda Niveinoj pjeni, samo jos ne znam koju da uzmem. Iako mi je koza mjesovita, nekad mi se cini da mi vise odgovaraju proizvodi za suhu kozu jer nisu agresivni pa mozda uzmem onu rozu :) :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja pikiram tu Niveinu rozu, (isto) ima dobre recenzije, pa nekako mislim da ću nju probati. I isto sam sigurnija s proizvodima za suhu kožu nego onima za mješovitu/masnu :) :*

      Izbriši
  5. Super recenzija, toliko detaljna! Ja sam baš nedavno stala na policama Mullera i vidjela sam ove proizvode, baš sam se pitala kakv aje ova pjena jer znam da je neem inače jako hvaljen, a pijem i čaj od neema (ajme što je gorak!), ali sada mi je nekako drago da ju nisam kupila - ne samo zbog sastava nego i to što se ne smije pretjerano koristiti jer isušuje :)
    I na mojoj WL se nalazi Caudalie Fleur De Vigne Instant pjenušavi čistač :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, dala sam si truda jer je riječ i proizvodu koji je bio toliko nahvaljen :)
      Svaka čast na tome što piješ čaj od neema, meni je to jedan od 2 okusa koja ne mogu podnijeti nikako, koliko god bio zdrav :(
      Svakako probaj Caudalie pjenu, stvarno je predivna ♥

      Izbriši
  6. Uh,sad si me odgovorila!!I bolje!Ostajem ja vjerna dobroj staroj Caudalie pjeni...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema do Caudalie pjene ♥
      Ova joj nije bila ni do koljena i prije nego me isušila, a pogotovo ne sada :)

      Izbriši
    2. ma ova joj nije ni do koljena, Caudalie ♥

      Izbriši
  7. Meni je ovo zaista jedna od najboljih pjena za lice ... bez obzira na sastav ... zaista čisti, nije preagresivna i savršena je za moju kožu ... kako je Himalaya u Banja Luku stigla prije više od godine dana ja sam si zalihe nosila od tamo :D a sada kada ju imamo i mi u potpunosti sam bezbrižna ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni mene sastav previše dirao, ali kad mi se pokazala tako agresivnom, jednostavno odustajem od nje

      Izbriši
  8. Joj, bas mi je drago da sam ovo procitala. U biti zao, jer sam ju i ja kupila citavsi preporuke drugih pa sam se iznenadila da je meni grozna, a drugima tako dobra. Imam mjesovitu kozu i ovo uzasno isusuje, pomislila sam za kako masnu kozu ovo mora biti?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš to sam i ja pomislila. I još me tako isušila sada, kad se koža više masti. Bsš me zanima kako bi to izgledalo tek da sam ju koristila na redovnoj bazi zimi. Zapravo, znam kako bi izgledalo i ne želim se dovesti do toga :D

      Izbriši
  9. Gledala sam Himalaya proizvode čim su se pojavili na našim policama al sam vrlo brzo zaključila da to nije za mene ni moj tip kože. Kasnije su se pojavili i neki proizvodi za tijelo, pa sam to malo proučavala, što sastav, što miris, i zaključila da ni to nije za mene. :-D Tako da na kraju nisam ništa isprobala i nemam neku namjeru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i stvarno sudeći po ovome što sam ja probala nisi ništa propustila :D

      Izbriši
  10. Hahahha, ovaj proizvod nije testiran na životinjama, ali je zato testiran na tebi :D

    A baš šteta što ima te štetne sastojke :( :(

    OdgovoriIzbriši
  11. Može li ovaj proizvod pomoći kod smanjivanja crvenila i neugodnog svrbeža uzrokovanog svrabom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne, jedino može pogoršati crvenilo. mislim da je najbolje da odeš doktoru da ti on prepiše nešto za to, nažalost ja nemam nekih savjeta za svrab :(

      Izbriši
  12. Ja sam veoma zadovoljni korisnik njihove maske za lice sa nimom. I jedino sam taj proizvod probala od cele Himalaya ponude :).
    Inače, od pena za čišćenje lica sve više odustajem jer mislim da generalno isušuju koži.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam nakon faila sa sapunom i ovom pjenom odustala od tog branda, jednostavno više nisam imala volje isprobavati :/
      ne isušuju sve pjene, mene recimo nisu isušivale (izvrsne) Caudalie i Afrodita Clean Phase pjena, pa ni Niveina, no ona mi nije ništa posebno iz nekih drugih razloga :)

      Izbriši