MUA Primer - a little make up obsessed

MUA Primer

Već i ptice na grani znaju čemu služi primer, no nikad nije na odmet ponoviti.

  1. služe "pripremi" kože za nanošenje šminke
  2. pomažu izravnati sitne borice
  3. ispuniti pore
  4. ujednačiti ten i teksturu kože
  5. produžuju postojanost šminke
Većina primera je bezbojna (no postoje i oni u boji, poput Smashboxa ili Givenchy Acti Mine). Mogu biti na bazi silikona ili vode. Oni na bazi vode se preporučaju osobama sa suhom kožom, dok se oni na bazi silikona preporučuju osobama s mješovitom i masnom kožom lica.


Ovaj primer sam kupila još u studenom, tako da sam ga dobro istestirala u različitim situacijama i s različitim puderima, pa da krenem...

Ambalaža:
Proizvod dolazi u crnoj tubici u količini od 27 ml

Tekstura:
Tekuć, no ne prerijedak, kad se razmaže, fino zagladi kožu

Djelovanje:
Prvo ću citirati što kažu na MUA stranici:
What it does is that it creates the perfect base for you to pop your makeup on top of. It does this by slightly mattifying the skin, smoothing out the texture and helping reduce pore size. When you pop your foundation on top it will cling to the primer and last all day, and not only that but you’ll find it easier to apply.

Ovaj proizvod uistinu blago matira, no ne bih rekla da će to biti dovoljno sad s dolaskom toplijih dana.
Ne bih rekla da se pore doslovno suze, no uistinu "izravna" kožu, pa su pore manje vidljive.
Puder uistinu ljepše sjeda, a i dulje traje (isprobano na EL DW, Vichy Pure Teint, Maybelline Fit Me i Lierac Soin De Teint).

Cijena:
4 funte na MUA stranici

Dojam:
Ovo je dobar proizvod za nisku cijenu. Sviđa mi se kako djeluje jer radi ono što tražim od baze, da mi zagladi lice i produlji trajanje pudera na licu.
Nije mi izazvao (dodatne) prištiće, mitesere niti kaos bilo koje druge vrste na licu. Svakako bih ga ponovno kupila, no idući put ću za probu kupiti njihovu novu, matirajuću bazu.

P.S. Jedino što nisam spomenula je da ima blagi miris koji se jedva osjeti i nestane čim se nanese proizvod.

Sastav:


Koristite li vi baze za puder? Koju bazu koristite i što tražite od baze?

CONVERSATION

14 komentari:

  1. Imam ga i slažem se da je dobar za te novce :)

    OdgovoriIzbriši
  2. imam ovaj i dobar mi je sad za po zimi :) isto mislim da za po ljeti neće biti dovoljan za moju kozu. zadnje vrijeme na ruku stavim malo ovog primera i bourjois hm korektora i nanesem na T zonu da mi izjednači boju i fiksiram puderom u prahu jer pokusavam izbjeci nosenje tekuceg pudera svaki dan :) (niki)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala, ali za sada niti neću jer primere ne koristim na dnevnoj bazi (iako bih trebala), a imam ih na lageru :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš deluje odlično i povoljno. Valjda će nekada stići i do Srbije, a ako ne ja ću se prošetati preko po njega :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam puno baza ali iskreno, ja to zaboravim staviti :))

    Ova mi zvuči zanimljivo samim tim što nije prozirna :)

    OdgovoriIzbriši
  6. U poslednje vreme ne koristim baze ali sada si mi ubacila crva :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ha. Svakako ću opet naručivati nešto s MUA stranice, tipa kistove, pa bih mogla i bazu. Nemam nijednu, a trebalo bi mi nešto da ispuni ogromne pore.. Hvala na recenziji :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Zanimljivo deluje, ali nije me uhvatila MUA manija pa ga nemam. Imam nekoliko baza, ali ih ipak ne stavljam svakodnevno.

    OdgovoriIzbriši
  9. kako nemam pudere tako ni primere ne koristim osim za sjenilo

    OdgovoriIzbriši
  10. nice! ja trenutno koristim Artdecoov primer i to ne svakodnevno, nego povremeno tipa kad idem van ili kad imam neku prigodu ili jednostavno kad mi make up treba izdržat čitav dan. i stvarno sam zadovoljna njime. ali ni ovaj mi ne izgleda loše. općenito sam zadovoljna MUA kozmetikom, imam 3 palete sjenila, nekoliko olovaka i nekoliko kistova. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja sam imala Kanebovu Sensai brightening bazu za lice i zbog nje sam odustala od baza. Kada sam vidjela ovu bazu na MUA stranici, odlučila sam joj dati šansu i mogu potpisati da je za te novce odlična - puno bolja nego moja Kanebova (koja btw košta više od 300 kn).
    MUA baza mi je fantastična, meni miriše na one poljske ciklame, divno mi zagladi kožu, puder mi savršeno sjedne na lice, nekako ljeppše izgleda i dulje traje. Čak je i na mojoj dehidriranoj koži toliko fantastičan da ga koristim i ispod BB krema :D Definitivno kupujem opet i to u zalihama :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Nebih se složila stime da svi znaju čemu služi primer tj. baza za šminku no bezobzira na tomu hvala na vrlo zanimljivu recenziju baš sam gledala ovu bazu :D

    OdgovoriIzbriši