Kérastase Nutritive Masquintense Cheveux Fins - a little make up obsessed

Kérastase Nutritive Masquintense Cheveux Fins

Iako mi je kupaonica natrpana raznim preparatima svih vrsta, što se tiče kose, najmanje eksperimentiram i najmanje imam proizvoda za kosu, no Kérastase Masquintense je jedan od proizvoda koji sasvim sigurno zaslužuje recenziju.


Moju kosu ste mogle vidjeti u ovom postu, no da vas upoznam s mojom kosom:
prirodno kovrčava, skoro uvijek tretirana peglom, stavljam preljev, masna na korijenu, no osjetljivog vlasišta, i kao i svaka kovrčava kosa, suha na vrhovima.

Kao što na slikama možete vidjeti, kosa mi je zdrava, a to održavam s nekoliko proizvoda. Šampone mijenjam i tu se trenutno izmjenjuju Subrina Recept protiv ispadanja kose i Vichy šampon protiv peruti bez sulfata koji koristim ne zbog peruti nego svrbeža vlasišta koji mi se javlja u stresnijim razdobljima. No u mojoj rutini pranja kose Kerastase Nutritive Masquintense Cheveux Fins je stalni član postave. Iako masku ne bi trebalo stalno koristiti, ja ju koristim u prosjeku 7 puta od 10. Ostatak vremena koristim Gliss Kur Total Repair 19 leave on conditioner ili L'Oreal Elseve Nutri Gloss Light regenerator.

Osim šampona i maske (ili regeneratora), koristim još samo Kerastase Nectar Termique zaštitu od topline i o kojoj ću također uskoro pisati. Dakle, nikakva ulja, tekući kristali i slični proizvodi nisu zastupljeni u mojoj kupaonici.

Uz Kerastase Nutritive Masquintense Cheveux Fins, postoji i Kérastase Nutritive Masquintense Cheveux Epais .

Moja kosa nije oštećena, nego je jako zdrava, a mislim da je za to dobrim dijelom zaslužna upravo ova maska. Kosu maltretiram barem 2x tjedno peglom (ipak joj ponekad dam malo odmora) i mislim da bi uz korištenje nekih drugih proizvoda do sada bila spaljena, isušena i jednom riječju jadna. A moja kosa je unatoč što je već 1,5 godinu redovito peglam (osim u ljetnom razdoblju) zdrava, lepršava i puna života. Uz to, stvarno pomaže da se kosa manje petlja - što jako dobro znam jer je moja sklona tome. Ima miris koji je meni teško opisati, no nije ni težak ni neugodan ni presladak.

Teško mi je reći koliko bi ova maska pomogla već oštećenoj kosi jer jednostavno mislim da oštećenoj kosi nema druge pomoći osim šišanja, ali ovu masku svakako preporučam kao preventivu i dobru njegu za suhu kosu.

Kosu fino nahrani i zagladi te štiti vrhove koji zahvaljujući njoj manje pucaju (zadnji put sam se šišala sredinom 12. mjeseca, a i dalje nemam ispucanih vrhova unatoč svim metodama mučenja koje upotrebljavam i unatoč zimi i hladnoći).

Ako imate suhu kosu ili vrhove, ova maska je moja definitivna preporuka za vas, Jedina mana joj je cijena - nisam sigurna točno koliko joj je cijena u Hrvatskoj, mislim da je bila 250 kn (33,33€ za moje čitateljice izvan Hrvatske ♥) za 200 ml proizvoda - ako netko zna, nek napiše u komentarima), no ja ju kupujem na Feelunique po cijeni od 21,15 funti, s tim da je sad 3 dana bio popust 15%, pa sam ga iskoristila, tako da me sad maska izašla malo više od 160 kn (21,33 €). No nije mi problem dati taj novac jer je ova maska izuzetno koncentrirana i iako ju koristim stvarno često, potraje mi po 9 mjeseci što mislim da ne bih doživjela ni s jednom drogerijskom maskom za kosu, tako da mislim da je ta cijena i više nego opravdana.

Sastav:
Aqua/water, cetyl alcohol, PEG-1809, glycerin, stearamidopropyl dimethylamine, amodimethicone, cetrimonium chloride, lanolin, methylparaben, lauryl PEG/PPG-18/18 methicone, cetyl esters, hydroxyethylcellulose, citric acid, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed wheat protein, glyceryl linoleate, chlorhexidine dihydrochloride, dodocene, trideceth-6, poloxamer 4076, glyceryl oleate, linalool, hydroxycitronellal, hexyl cinnamal, benzyl alcohol, citronellol, alpha-isomethyl ionone, coumarin, geraniol, safflower glucoside, glyceryl linoleate, parfum/fragrance


Kako vi njegujete svoju kosu? Koristite li koji Kerastase proizvod i imate li preporuku za neki drugi proizvod?

CONVERSATION

41 komentari:

  1. zvučmi kao nešto što bi mi trebalo :-) ali moj problem je što mi niti jedna maska ne može trajati duže od 2 mjeseca jer mi je potrebno jako puno maske..... zbog dužine i gustoće kose....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. treba ti svakako :D
      moja nije jako duga, ali je gusta, stavljam ju na zadnjih 10-ak cm kose i traje mi od početka 7. mj. prošle godine i imam još za jedanput oprati kosu. Tako da mislim da bi ti trebala trajati barem 4 mjeseca, stvarno je super koncentrirana i ne treba je puno koliko treba kad nansim neku drugu masku. A već i ako ti 4 mjeseca traje, mislim da je dobra investicija :)
      Ja ju hvalim okolo na sva zvona jer mi je stvarno idealna :)

      Izbriši
    2. Onda je stavljam na WL, čekaću i ja neki popust, obožavam kupovine sa popustom :-D

      Izbriši
    3. Baš je noćas završio popust... Ali stalno bude nešto :)
      I čovjek se stvarno bolje osjeća kad kupuje s popustom :)))
      Nadam se da će ti biti dobra, meni je stvarno divna ♥

      Izbriši
    4. Meni bi možda još i bolje ova odgovarala

      http://us.strawberrynet.com/haircare/kerastase/kerastase-nutritive-masquintense/91415/#DETAIL

      jer ja imam jako puno kose, ali mi je dlaka tanka.... pa kad sračunam ova mi nekako dođe na istu cijenu kad uzmem onaj stalni popust o 15% koji imam na jagodici.... samo što je ova od 500 ml.... a ja obično uvijek te najveće maske kupujem...

      Izbriši
    5. ova bi onda bila za tebe:

      http://us.strawberrynet.com/haircare/kerastase/kerastase-nutritive-masquintense/91417/#DETAIL

      a i cijena je tu negdje kad uračunaš 15% :)

      Izbriši
    6. Uh tjeraš me na trošak ;-P

      Izbriši
    7. kao puno nam treba da nas se natjera na trošak :))))

      trajat će ti sigurno dulje od ostalih maski, a izvrsne su ♥
      ja se kod sve preparative (uljučujući i proizvode za kosu) tješim da je to svojevrsno ulaganje u zdravlje :D (sad jel u pitanju koža ili kosa, tako svejedno :D )

      Izbriši
  2. Nisam probala ništa od Kerastase a mislim da još neko vrijeme ni neću jer mi je malo preskupa. Ja trenutno koristim Pantenove proizvode i jako sam zadovoljna. Imam 2 spreja koja izmjenjujem. Ja sam se šišala prije 2 ili možda i 3 mjeseca i nemam ispucalih vrhova.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam godinama ništa od Pantene-a isprobala, stare linije mi nisu odgovarale, no možda bih trebala probati nešto od novi(ji)h proizvoda :)

      Izbriši
    2. Meni su nove linije bolje od starih.

      Izbriši
  3. Ja koristim Kérastase Nutritive Bain Satin 1 Complete Nutrition šampon i oduševljena sam što taj šampon može napraviti. Inače dok nisam počela koristiti ovaj šampon bila sam uvjerena da su šamponi namjenjeni samo tome da temljito očiste kosu, međutim od kada koristim ovaj moje se mišljenje totalno promjenilo. Ponekad operem kosu samo šamponom i ona bude tako divna, sjajna i svilena. Osim što je očisti ujedno je i njeguje i mislim da ću nakon što potrošim masku koju sada imam kupiti Kérastase Nutritive za tanku kosu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. taj šampon je divan, mislim da ću ga uzeti slijedeći mjesec, ovaj mjesec sam se previše zaigrala :)
      stvarno se vidi razlika između njega i "običnih" šampona

      Izbriši
    2. Svakako, šampon napravi "čudo" na kosi, ne znam kakvi su šamponi iz ostalih linija, jer ovo je moj prvi Kerastase šampon i apsolutno sam oduševljena. Razlika se primjeti već nakon prvog pranja, sa svakim sljedećim kosa je sve bolja i bolja. Iako je cijena od 170 kn za jedan šampon visoka, on je jako koncentrovan i mislim da će mi trajati 5-6 mjeseci, a 3 puta tjedno perem kosu. Samo ako ti je kosa masna onda ga nemoj uzimati jer čuda čini na suhoj i oštećenoj kosi, pretpostavljam da ne bi bio tako izvrstan na masnoj kosi.

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. da, je malo skup sport, ali kad već toliko maltretiram kosu, vraćam joj to kupovanjem skupljih preparata :)

      Izbriši
    2. Tako je, zaslužila je "skupu" pažnju :)

      Izbriši
  5. ja koristim ELSEVE za suhu i oštećenu kosu i zadovoljna sam.
    kad imam vremena napravim masku od meda i maslinovog ulja, to držim pod folijom 15 min i tako ju nahranim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uh, mene je trah tog meda u maski, da bi se namučila dok bi to isprala :/

      Izbriši
  6. Ja sam dugo koristila Chroma Riche i bila mi je savršena. No, onda kao da su promijenili formulu i više mi nije odgovarala.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam nikad probala ali odlično zvuči ova maska :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam ovu masku, samo ju ja koristim jednom tjedno. Nije loša ali iskreno, nije mi ništa posebna. Možda mi jednostavno nisu jako suhi vrhovi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je najvažnije da uz svo to mučenje koje joj zadajem, mi kosa bude zdrava i bez suhih vrhova, zapravo ovo koristim kao prevenciju i meni djeluje :) i kosa mi se manje petlja otkad ju koristim :)

      Izbriši
    2. Uglavnom ju svi jako hvale a i razlika je, ti imaš kovrčavu kosu koja je skolna petljanju,moja je ravna, tanka i jadna.-:(

      Izbriši
    3. ne izgleda ti kosa nimalo jadno, baš lijepo izgleda :)

      Izbriši
  9. NISAM još nikada ništa isprobala niti testirala od Kerastase proizvoda, ali rado bih voljela jer mi se čine izuzetno kvalitetni i korisni za kosu pogotovo ako je oštećena, suha i ispucalih vrhova poput moje...

    OdgovoriIzbriši
  10. Čula sam sve same pohvale, nažalost još ništa njihovo nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. divna je, nadam se da ćeš jednom biti u prilici probati :)

      Izbriši
  11. Nisam ni ja ništa njihovo još probala a jako patim na proizvode na kosu, sada sam okupirana Aussie proizvodima i ne vidim dalje od njih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam ovih dana na Aussie proizvodima, miris me oduševljava, pa eto :D

      Izbriši
  12. imala sam problema sa suhom kosom ali samo onda kad sam imala trajnu,inaće taj problem nemam

    OdgovoriIzbriši
  13. Gotovo ništa ja ne koristim, a opet stalno neke muke po šamponima i iritacijama :-D Jednostavno nemam potrebu za preparatima tog tipa kad mi je kosa ravna, sjajna sama po sebi i sklona mašćenju (cure me pitaju koje to proizvode koristim a ja kažem 'natural shine' :-D), ne petlja se, šišam se svaka dva i pol mjeseca pa obično sve stoji na svom mjestu. Jedino s vlasištem nikako izaći na kraj, sve mu smeta. Eto, skoro pa sam fenomen kako god okreneš :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno si fenomen :)

      uskoro pišem o vichy šamponu kojeg spominjem u tekstu, i mene muči iritacija vlasišta, ali samo ustresnim razdobljima, pa te razumijem po tom pitanju. Prije mi je super djelovao Alpecin Anti Schuppen šampon, ali izgleda da mi se vlasište naviklo na njega, pa sam u potrazi za novim (u nadi da će mi se vlasište opet preporoditi kad nakon nekog vremena uzmem Alpecin)

      Izbriši
  14. Nisam sigurna koliko bi ova maska bila za mene, moja kosa jeste ekstremno suva, ali je dlaka jako, jako tanka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imaju istu takvu masku i za tanku vlas i kažu cure da je isto izvrsna :)

      Izbriši
  15. Volim Kerastase proizvode, baš bih voljela i ovu masku probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako imaš suhe vrhove i debelu vlas, preporučam :)))

      Izbriši