Himalaya Herbals Moisturizing Almond Soap - a little make up obsessed

Himalaya Herbals Moisturizing Almond Soap

Obično nijedan preparativni proizvod ne recenziram nakon jednog korištenja, no ovaj sapun to zaslužuje. U negativnom smislu nažalost.

Dakle, prošli petak sam, između ostalog, kupila ovaj sapun s namjerom da ga koristim za pranje lica na "no make up dane". Inače izbjegavam sapune za lice jer se bojim da će mi isušiti kožu, ali vrag mi nije dao mira.


Kako su deklaracije na SVIM sapunima (a na našoj deklaraciji pišu samo osnovne informacije) bile preko opisa sapuna i sastava, odlučila sam ga kupiti na blef jer stvarno nije skup, 7.50 kn u Mulleru.


Kad sam došla doma i skinula deklaraciju, na engleskom je pisalo da je obogaćen bademom koji vlaži i revitalizira kožu, a ruža hladi (možda je prijevod nespretan, cools) i osvježava kožu.


Eh pa, ovaj sapun ne radi to uopće. Nakon što sam oprala lice njime, osjetila sam zatezanje kože lica kakvo kakvo valjda nikad u životu nisam osjetila. Mislim da bi mi se koža, da sam još jednom ili 2x oprala lice s njim, ljuštila u krpama.

Tako da moj je savjet da preskočite ovaj sapun. Uz to, imaju i sapun od neema i još nekoliko vrsta, no ja sam odlučila da više neću eksperimentirati. Imam svoje pjene za lice, između ostalog, i njihovu pjenu za lice s neemom, tako da odustajem od eksperimentiranja s njihovim sapunima.

Jedino mi je krivo što ne volim bacati proizvode, no bojim se da bi mi isušio i ruke da ih krenem prati s njime (a i ne volim krute sapune za ruke). Mislim da će poslužiti za pranje čarapa.

Imate li vi možda za preporučiti neki sapun za lice?


CONVERSATION

24 komentari:

  1. meni se čini da sam ja nekidan u Bipi vidila kraj blagajne dok sam čekala red, od istog proizvođača "prirodnu" pastu za zube. skoro sam je kupila, al kad sam pročitala sastojke, samo sam je vratila - koma. uvjerena sam daje proizvođač isti, al ne mogu se 100% točno sitit. ma užas, triba nosit povećalo u dućan! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjerojatno je isti proizvođač, mislim da nema sličnih proizvoda u Bipi osim njih :)

      Izbriši
    2. svakako ću ih se klonit... :)

      Izbriši
  2. Mene svi sapuni isusuju. Naslusala sam se prica kako prirodni sapuni ljudima preporode kozu pa ne moraju cak ni losione stavljati. Tako sam onda probala Ulola sapun. Dok mi na nekim dijelovima tijela odgovara, lice mi je jako isusio (doduse meni ga isusi i obicna voda). Kod svih sapuna osjecam zategnutost nakon tusiranja, od male do velike, ali sumnjam da cu nac nesto sto ce se ponasati kao ekstrakremasto mlijeko za tusiranje... Skepticna sam nekako :/. Pogotovo ne za lice. Npr. one bajke kako Dove ima u sebi 1/4 hidratantne kreme su bajke za malu djecu jer npr. taj sapun mi stravicno isusuje ruke.

    Mozda ti ovaj sapun nece biti toliko agresivan na rukama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj ruke su mi isto jako osjetljive, možda ga spremim pa sačuvam kad dođe toplije vrijeme, onda mi ruke nisu toliko sklone isušivanju

      Izbriši
  3. Ja sam imala jedan jedini sapun za lice, za no-makeup dane i to blagi sapun od Caudalie.-a i meni je bio dobar, ali inače izbjegavam sapune jer ionako imam dehidriranu kožu pa sam osjetila zatezanje nakon pranja lica s njime.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj taj sapun je divan ♥
      dobila sam ga bila, no nisam ga koristila za lice, već za ruke i baš je bio fin ♥

      Izbriši
  4. Za mene je sapun sinonim isusivanja i ovaj ''hidratantni'' to i potvrdjuje. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Cula sam da je neem pjena super a i ja ne koristim sapune... samo ponekad dr pasha od maka i cimeta da mi krv u licu proradi :)) on ne isusuje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sapuni su poznati da "uzimaju" vlagu iz zraka, tako da kada operete lice sapunom on uzima vlagu, pa osjećate zatezanje kože. Prirodni sapuni, koji sadrže lužinu te ulja, i ona koja su dobivena saponifikacijom, ne rade nažao licu ni tijelu, jer zatezanje kože znači očišćenu kožu, koju treba dobro hidratizirati, kao i svaki put poslije tuširanja i skidanja zaštitnog sloja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na objašnjenju :)
      a morat ću se malo pozabaviti čitanjem sastojaka, ne kužim se u to skoro pa nimalo :/

      Izbriši
  7. ja sapune ne koristim za čišćenje lica,gelovi i pjenice su lakse pa njih preferiram

    OdgovoriIzbriši
  8. A ja sam baš nekako ovaj sapun zapamtila iz tvog posta. No, nasreću si dovoljno brzo postala pa ga još nisam kupila... Nije neka cijena, ali i meni je žao baciti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa baš to, cijena nikakva, ali šteta baciti :)
      zato sam ga brzo i recenzirala da se još netko ne zezne iako nije neka lova :)

      Izbriši
  9. ja također nikada nisam imala sreče sa umivalicama u obliku sapuna, jednostavno je to prestresno za moju kožu.

    OdgovoriIzbriši
  10. ssapuni za lice su za mene no-no :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ni ja nisam fan sapuna kao proizvoda za umivanje. Ako još uvijek imaš želju za eksperimentiranjem sa istima, pogledaj Sapunotekine sapune ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, budem kad me opet pukne glupa želja za isprobavanjem :)

      Izbriši
  12. Aderma sapun koristim za umivanje lica već 5 godina, nikad me nije zatezalo jer je to sapun bez sapuna :) probajte, odličan je

    OdgovoriIzbriši