Vichy Dercos šampon za umirivanje osjetljivog vlasišta - a little make up obsessed

Vichy Dercos šampon za umirivanje osjetljivog vlasišta

Linija Dercos još od 1973. godine predstavlja pionirsko istraživanje na području kose i unapređenja zdravog izgleda vlasišta. Šampon za umirivanje osjetljivog vlasišta bez sulfata novi je proizvod Laboratorija Vichy koji udružuje dva umirujuća sastojka (Bisabolol i Madecassoside). Djeluje na glavne simptome osjetljivog vlasišta istovremeno njegujujući kosu.


60% žena koje kupuju šampone u ljekarnama izjavljuju da imaju barem jedan od navedenih simptoma: svrbež, zatezanje, iritacija i crvenilo vlasišta. Kod kupnje šampona s umirujućim svojstvima kao ključne probleme ističu:

• UMIRUJUĆE DJELOVANJE: Šampon ne djeluje dovoljno protiv svrbeži te se nakon mjesec dana vlasište privikne na proizvod i gubi prvobitno umirujuće djelovanje

• PREAGRESIVNI PREMA VLASIMA: Isušuju kosu uslijed čega kosa gubi volumen i sjaj. Negativna značajka proizvoda je da djeluje isključivo na vlasište, no ne i na kosu, koja postaje suha i nemoguće ju je rasčešljati.


Prvi Vichy šampon za umirivanje osjetljivog vlasišta bez sulfata koji udružuje dva umirujuća sastojka (Bisabolol i Madecassoside). Djeluje na 3 glavna simptoma osjetljivog vlasišta: svrbež, osjećaj neugode i zatezanje te pomaže postizanju sjajne, mekane i lijepe kose. Dva dana nakon korištenja osjećaj ugode je i dalje prisutan. Proizvod je ispitan pod dermatološkim nadzorom, bez parabena, hipoalargen i obogaćen je Vichy termalnom vodom koja umiruje i jača vlasište

Sulfati su površinski aktivne tvari koje šamponu jamče moć čišćenja. Iako su vrlo učinkoviti, njihove osobine nisu primjerene za vrlo osjetljivo vlasište. Vichy ih je zato nadomjestio nježnim supstancama za čišćenje koje jamče bolju toleranciju te su primjerene i za osjetljivo vlasište. Jedan od glavnih sastojaka šampona je Bisabolol- spoj kojeg nalazimo u kamilici, poznat po svojim umirujućim svojstvima.Madecassoside je aktivan sastojak biljnog porijekla (Centella asiatica) korišten prije 2000 godina u tradicionalnoj i ajurvedskoj medicini. U kliničkim studijama Madecassoside je znan po svojim sposobnostima zacjeljivanja kože.

Vichy liniju DERCOS čine proizvodi namijenjeni za njegu kose, vlasišta i korijena. Linija se sastoji od šampona protiv prhutiispadanja kose, za masnu i suhu kosu, osjetljivo vlasište, čestu uporabu i ampule protiv ispadanja kose ( Neogenic i Aminexil).

Proizvod DERCOS ŠAMPON ZA UMIRIVANJE OSJETLJIVOG VLASIŠTA BEZ SULFATA dostupan je u ovlaštenim Vichy ljekarnama po preporučenoj cijeni od 97,88 kn.

CONVERSATION

11 komentari:

  1. Nemam ovakvih problema, pa necu isprobavati ovaj sampon. Sasvim sam zadovoljna obicnim Garnier ili Schwartzkopf samponima. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Nedavno sam potrošila ovaj šampon za osjetljivo vlasište i kao krenula s nekim profi šamponima Kerastase i ostala kompanija, i sad me vlasište svrbi ko ludo, tak da ću se vratiti ovom Vichy-evom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mene ne iritiraju drugi šamponi, no kad sam pod stresom mi vlasište poludi i svrbi ko ludo, mislim da ću idući put za takve situacije kupiti ovaj šampon

      Izbriši
  3. Nemam osetljivo teme ali me jako zanima da probam neki Vichy šampon.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam do sada probala samo onaj protiv peruti i s razlogom je hvaljen :)

      Izbriši
  4. Moj tata ovaj koristi i kradem ga povremeno da odmorim vlasiste od afroditine koprive :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Koliko košta? Koliko dugo ga koristiš?
    Ja koristim samo Jhonsons baby jer su mi drugi prejaki :S

    Moj nail polish blog nails-and-more.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. piše u zadnjoj rečenici cijena:
      "Proizvod DERCOS ŠAMPON ZA UMIRIVANJE OSJETLJIVOG VLASIŠTA BEZ SULFATA dostupan je u ovlaštenim Vichy ljekarnama po preporučenoj cijeni od 97,88 kn."

      a nisam ga probala, ovo je novost, pa sam zato stavila na blog. no svakako ću ga kupiti jer me jako zanima

      a baby šamponi mi nažalost ne odgovaraju :(

      Izbriši
  6. Čekam kupnju i recenziju, i mene zanima šampon :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u dobroj sam fazi pa me ne muči svrbež trenutno, no uskoro će se vjerojatno i to promijeniti pa će pasti kupnja (i nakon nekog vremena i recenzija), nekad tek u 4.mj. pretpostavljam :)

      Izbriši