Garnier Essentials tonik za lice - a little make up obsessed

Garnier Essentials tonik za lice

Tonik za lice je za mene sastavni dio njege lica, a tonik koji obožavam i kupujem godinama je Garnier Essentials tonik za lice na normalnu i mješovitu kožu (ili popularnije zeleni Garnier tonik :D)


Čemu tonik za lice uopće služi?
Mnoge žene koje ja znam jednostavno preskaču taj korak u njezi lica jer mu ne vide smisao, no tonik za lice je koristan jer ima višestruku funkciju.
Vlaži kožu i hidratizira ju, što je važno pogotovo u zimskim mjesecima, a važno je i ljeti ako boravite u klimatiziranim prostorima, a tada dobro dođe i kao osvježenje.
Uklanja ostatke mlijeka za čišćenje. Osobno šminku ne skidam mlijekom za čišćenje nego pjenom ili micelarnom, pa ga svakako nanesem i nakon čišćenja pjenom da mi ukloni s lica vodeni kamenac (ovaj divni zagrebački super isušuje kožu), a i eventualne ostatke šminke. Uz to, tonik vraća i prirodnu kiselost kože. Uz sve ove funkcije, on je i dobra priprema za nanošenje kreme i/ili seruma.
Važno je naglasiti da tonik NE služi za skidanje šminke, nego kao dodatna njega lica.

A sada o Garnier zelenom toniku... Ono što je meni jedino bitno kod tonika je da ne sadrži alkohol (da me ne isušuje) i da nakon korištenja imam osjećaj čiste kože, bez osjećaja zatezanja.
Slika sastojaka tonika:


Ovaj tonik zadovoljava te moje kriterije, uistinu ne isušuje i imam osjećaj čiste i meke kože nakon što ga nanesem i stvarno imam osjećaj da je dobra priprema kože za kremu.
Ima potpuno blagi miris, svježi miris, što mi se isto sviđa.

Garnier je izbacio novu, plavu liniju, namijenjenu osjetljivoj koži i svakako ću isprobati i taj tonik jednom prigodom, no ovom ću se vraćati dok god će ga proizvoditi - to je sigurno.
Tonik dolazi u pakiranju od 200 ml, a cijena mu je oko 28 kn.

Koristite li vi tonike?

Vaša Nives

CONVERSATION

5 komentari:

  1. Super recenzija al ne sviđa mi se kad visoko na popisu sastojaka vidim parabene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ne znam, ja nemam toliko problema s parabenima kad vidim što sve stavljaju da ih nadomjeste :)

      Izbriši
  2. I ja sam jedna od cura koja preskače upotrebu tonika u njezi kože. Koristila sam tonik davno ali nekako nisam vidjela da nešto ''radi''! Budući da sam sada starija i ''pametnija'' mogla bi ga vratiti u njegu kože.

    OdgovoriIzbriši
  3. Koristim tonik za lice obavezno! Trenutno koristim Alverde od divlje ruže i zadovoljna sam mada sadrži alkohol, ali nisam primjetila da mi isušuje kožu!

    OdgovoriIzbriši
  4. jedno vrijeme sam koristila tonike, pa sam ih zanemarila
    sad si me podsjetila koliko su bitni
    za ovaj Garnierov zeleni sam više puta čula da je dobar, i nabavljam ga :D

    OdgovoriIzbriši