Olival micelarna otopina s uljem smilja - a little make up obsessed

Olival micelarna otopina s uljem smilja

Ja sam jedna od onih koja obožava micelarne otopine i uvijek se veselim isprobavanju novih (iako sam i našla neke favorite). Zadnja micelarna koju sam isprobala je Olival micelarna otopina s uljem smilja.*

Moram odmah na početku teksta naglasiti da je ovo nova verzija, dok staru nisam isprobala.


Moja koža je mješovita, osjetljiva, sklona komedonima, kao i isušivanju, te iz tog razloga od micelarne tražim da bude i nježna i efikasna. 

Micelarnu ne koristim kao glavno sredstvo za skidanje šminke - njome odstranjujem prvenstveno šminku s očiju, a zatim istom blazinicom još malo prijeđem po licu, no nakon toga koristim druge proizvode za odstranjivanje šminke. Naravno, za potrebe recenzije sam ju koristila i za odstranjivanje šminke da bih vam mogla prenijeti dojmove. 

Ova micelarna je zadovoljila oba uvjeta koja ja tražim od micelarne (da je nježna i efikasna). Izvrsno odstranjuje šminku, kako onu s očiju (uz napomenu da ne koristim vodootporne maskare), tako i onu s ostatka lica. Pri tome ne izaziva nikakve iritacije (ni u obliku prištića niti crvenila), a ne ostavlja ni ljepljiv trag (što je koliko se sjećam, bila najčešća zamjerka prvoj verziji).

Osim za skidanje šminke, koristim ju i u jutarnjoj njezi - naime, koristim micelarnu kako bih odstranila ostatke kreme i višak sebuma (ako ga ima) jer izbjegavam previše koristiti umivalice (kao i zagrebačku tvrdu vodu) jer mi je koža sklona isušivanju. I tu se pokazala dobrom, odstrani sve nečistoće. 

Bitno je napomenuti i da ima miris smilja, međutim nije jak ni prenapadan i odmah po korištenju ispari.

Pošto sam već na drugoj bočici, mogu vam sa sigurnošću reći da mi ova micelarna nije izazvala nikakve probleme s kožom - ni u obliku iritacija, ni u obliku prištića ili komedona. 



Sve u svemu, ova micelarna je izvrstan omjer cijene i kvalitete (500 ml je 49,90 kn) i za mene je ovo jedna od dvije najbolje drogerijske micelarne (druga je Mixa o kojoj ste mogle čitati u ovom postu). 

Mislim da vam dovoljno govori koliko mi se svidjela to što sam ju nakon potrošene bočice opet kupila :)

Jeste li vi isprobale Olival micelarnu? Koja je vaš favorit?


Sastav:
Aqua, Glycerin, Pyrus Malus Juice Decyl Glucoside, Helychrisum Italicum Oil, Benzyl Alcohol, Salicilyc Acid, Limonene, Linalool

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

2 komentari:

  1. Imam već par micelarnih na popisu. Ne znam koju da si uzmem. A u potrazi sam za novom.
    I sad čitam puno recenziju i više se ne mogu odlučiti, haha
    Tako tipično za mene.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam koristila ovu micelarnu, jer ja do nedavno nisam rado uopće koristila micelarnu. Međutim, za potrebe blog, u zadnje vrijeme je koristim i mogu reći da sam je jako zavoljela

    OdgovoriIzbriši