Vichy Purete Thermale micelarno ulje - a little make up obsessed

Vichy Purete Thermale micelarno ulje

Čišćenje lica je izuzetno važan dio njege i sastavni dio moje rutine, a drago mi je da sam s godinama našla puno proizvoda s kojima mi je to užitak, a ne tlaka na kraju napornog dana. Jedan od takvih proizvoda je i Vichy Thermale micelarno ulje, * već ste ga mogli vidjeti i u mom prošlomjesečnom postu o favoritima mjeseca


Već sama bočica je užitak, jednostavnih linija i u predivnoj tirkiznoj boji, sa srebrim slovima. Količina u kojoj proizvod dolazi je 125 ml, a pumpica kojom se dozira proizvod svoj posao odrađuje savršeno. 

Ima blag i ugodan, osvježavajuć miris koji nakon ispiranja ispari s kože, no daje dodatni užitak prilikom korištenja i baš odgovara navečer, za opuštanje. 

Koristila sam do sada puno ulja za skidanje šminke i iako nisu sva bila jednako efikasna po pitanju skidanja šminke (npr. hvaljeno Green Girl ulje meni nažalost nije skidalo dobro šminku), svakako mi se svidio princip po kojem rade. Nanosi se suhim rukama na suhu kožu, umasira se u lice, te se zatim, u dodiru s vodom, kao i svi uljni proizvodi,  emulzificira u vodi (proizvod postaje onako mliječno bijel i periv je s kože).


Sastav:

Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Stearate, Isohexadecane, PEG-2- Glyceryl Triisostearate, Aqua/Water, Camellia Oleifera Seed Oil, Phenoxyethanol,Tocopheryl Acetate, Parfum/Fragrance, Code F.I.L. B162462/2

Kao što možete vidjeti, sastav nije idealan. Sadrži Paraffinum Liquidum koji može isušiti kožu ili začepiti pore, pa sam čekala više od standardnih mjesec dana kako bih dala svoje dojmove. 

Inače, takav sastav vas ne treba čuditi jer ga u svom sastavu ima i najprodavanije ulje na svijetu (a i najhvaljenije), Shu Uemura ulje. 

Moja koža je mješovita, sklona dehidraciji i komedonima, osjetljiva i sa seboreičnim dermatitisom - čisto da imate informaciju o mom tipu kože. 

Što se tiče djelovanja, ovaj proizvod me oduševio. Šminku skida izvrsno, čak i teške pudere poput Estee Lauder Double Wear pudera. Maskaru inače skidam micelarnom jer ne želim trljati i rastezati tanku i osjetljivu kožu oko očiju, no par puta sam ju probala skinuti ovim uljem i skinula je i maskaru i tuš. 

Koliko dobro mi ovo ulje skine puder govori i to da nakon upotrebe ulja koristim Magnitone četku za lice i nema nikakvih ostataka šminke na njoj. 

Koža je nakon korištenja mekana, a preporučila bih i dobro ispiranje kako na licu ne bi ostao tanki uljni sloj - pretpostavljam da bi u tom slučaju moglo doći do čepljenja pora.

Ono zbog čega sam bila skeptična je bio taj nesretni Paraffinum Liquidum u sastavu, međutim moje lice ni na koji način nije reagiralo na njega, dapače, zbog savršene kombinacije proizvoda koje trenutno koristim, mogu se pohvaliti trenutno izvrsnim tenom, najboljim otkad sam prestala piti oralne kontaceptive prije 4 godine, tako da definitivno ovo ulje nije imalo lošeg utjecaja na moju kožu.

Ulje mi osim prištića, nije izazvalo ni nikakve iritacije niti probleme s kožom.

Sve u svemu, ja sam ovim uljem zadovoljna i s užitkom ću ga nastaviti koristiti jer zadovoljava sve moje kriterije - dobro skida šminku, ne čepi pore odnosno ne izaziva prištiće i ne isušuje me. 

Preporučena cijena proizvoda je 121,03 kn za 125 ml proizvoda.

Jeste li probale ovo ulje? Koristite li ulja za skidanje šminke i koji su vaši favoriti?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

23 komentari:

  1. Interesantni utisci, a vrlo slični mojim :).

    Što se tiče uklanjanja šminke sa lica, stvarno lepo radi, osim meni i moja mama je zadovoljna, a njoj teško da je udovoljiti za lice.
    Sa očiju ja nisam skidala ovim proizvodom, jer moja rutina glasi: Micelarna na kapke i trepavice, da se skine ono "najteže" - maskara, a onda polako sa uživanjem ten i ostalo što je "pakovano" na lice. Meni se dopada taj mali zaštitni film i za sada nemam problema i iritacije, videćemo u budućnosti.

    Što se tiče sastava, ne znam šta da kažem, čitala sam (ne samo za ovaj proizvod nego inače) kako žene masovno negoduju na Paraffinum Liquidum.. Hajde da zanemarim to što 95% nema ni pojma šta je to i zašto je možda nepovoljno, nego što valjda zvuči pametnije ako kaže da ne valja, ali ipak kupi neki proizvod koji to sadrži i koristi ga ili još gore slepo sluša šta je neko priučen na tu temu rekao...

    Inače gledah ti malopre ponovo post o potrošenim prozvodima, mnogo mi se dopada Murad gel, bar po onome što si napisala. <3 Idem sutra do apoteke i baš ću da pogledam detaljnije proizvod i da vidim cene :)
    Roman, izvini.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka je roman, drago mi je kad razmijenimo dojmove :)

      I ja inače imam sličnu rutinu vezano za oči, micelarna mi je prvi izbor, no išla sam probati par puta čisto da vidim kako će ići dolje i tu mi se pokazalo dobro :)

      Meni isto ne smeta zaštitni film, međutim iz predostrožnosti ga ipak dobro ispirem, no čekam tvoje dojmove posebno uz taj dio :)

      Za P.L. se slažem da mnogi pljuju, a da ni ne znaju što je to i što točno radi, a i mislim da bi se takvi onda trebali držati isključivo prirodne kozmetike gdje će izbjeći potencijalno štetne sastojke (mada će i tamo naći sastojke koji čepe pore i iritiraju kožu), a i oni priučeni često puta daju takve dezinformacije da mi se kosa na glavi diže, ali jednostavno nema smisla boriti se s takvima, nekad se čovjek osjeća kao Don Quijote, stvarno borba s vjetrenjačama :)

      Za Murad gel imam sve preporuke, stvarno divan proizvod koji čini dobro licu, a pri tome ga nimalo ne isušuje, nadam se da cijena neće biti prenapuhana kod vas :) i ako ga uzmeš, svakako javljaj dojmove :)

      Izbriši
    2. Dijana, izvini, ali zasto mislis da 95% zena ne zna sta je tecni parafin, a oni koji kazu da ne valja, da su priuceni, ko po tebi moze da kaze sta je taj sastojak, a da njegovo misljenje postujes? Da li smatras sebe boljom od onih priucenih i ako jesi onda nam tako strucna kazi sta mislis o tom sastojku?

      Izbriši
  2. Zanimljivo koliko se utisci za ovo ulje razlikuju! Mene jako interesuje, uglavnom zato što mi apsolutno svaki gel ili pena koje sam probala makar malo isušuju kožu pa bih da vidim kako bi izgledalo čišćenje uljima, ali nisam još prelomila da li da rizikujem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imamo istih problema, i meni rijetko koja umivalica ne isušuje kožu, tako da zato i volim ulja :)
      Preporučam ti da ih probaš, stvarno efektno skidaju šminku, a ne isušuju :)

      Izbriši
  3. Kad sam videla sliku na instagramu, morala sam da dodjem i vidim post, jer me mnogo zanima ovo ulje :)
    Veći broj popularnih ulja/uljanih balzama za uklanjanje sminke sadrze min. ulje, ali mislim da ono ne moze da "naskodi" ako se ukloni sa koze posle jednog minuta :)
    Svakako javljam utiske cim probam ulje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, ovo je proizvod koji se ispire, pa je samim time mogućnost štete svedena na minimum :)
      I javljaj dojmove svakako :)

      Izbriši
  4. Baš me interesuje ulje, definitivno je na spisku stvari za isprobati :))
    Tvoji utisci obećavaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će što prije doći na red da pročitam i tvoje dojmove :)

      Izbriši
  5. Nisam probala ovo ulje, ali svakako izgleda zanimljivo. Pa inače koristim ulja za skidanje šminke, zapravo sve zavisi kakvog sam raspoloženja taj dan. :) Lijep post. :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Interesantan naziv proizvoda :).
    Imala sam baš skoro jedan balzamasti uljani čistač, takođe na bazi mineralnog ulja (inače nemam problem sa mineralnim uljem u proizvodima koji se ispiraju ili neposredno po nanošenju skidaju sa kože). Osim što nisam bila oduševljena efektom čišćenja, trebalo mi je značajno više vremena da ga uklonim sa lica. Proveriću, zbog tvoje recenzije, cenu ovog proizvoda kod nas. Imajući u vidu sastav, očekujem da bude vrlo pristupačna :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam primjetila da je za neke uljne čistače potrebno dosta vremena da ih se dobro ispere s lica, no ovog je uistinu lako skinuti :)
      Što se tiče cijene - kako to obično biva, nije u skladu sa sastavom, preračunato je cca. 16 eura

      Izbriši
  7. Obožavam ulja za skidanje šminke i trenutno koristim od Male od lavande, ali nisam zadovoljna pa gledam koje ću sljedeće kupiti. Imala sam u vidu i ovaj, ali nakon što sam vidjela sastav mislim da mu je nekako prevelika cijena za ono što se dobije :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukoliko nemaš problema s mirisom ruže, preporučam ti da probaš Melvitin, divan je, puno bolji sastav i super radi svoj posao :)
      Ima na blogu recenzija :)

      Izbriši
  8. Utisci se bas razlikuju ali u svakom slucaju ja sam vec pronasla sretno rjesenje za skidanje sminke pa cu ovo vichy preskociti :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pametno, onda ne treba dalje istraživati, voljela bih da se i ja tako zadržim na proizvodu bez daljnjeg eksperimentiranja :)

      Izbriši
  9. Ne volim ulja za skidanje šminke jer sam više tip za micelarne i umivalice. Ovo micelarno ulje mi djeluje kao zanimljiv proizvod tako da vjerujem da ću ga u budućnosti isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ne voliš ulja, nećeš biti zadovoljna ni s ovim unatoč "micelarnom" nazivu, pa ipak tebi preporučam da preskočiš :)

      Izbriši
  10. Nisam isprobala ovo ulje, probala sam od Green Girl i bila sam zadovoljna, vjerujem da mu se budem kad tad vratila, a za ovo Vichyjevo, ne znam ni sama, isprva sam ga htjela pa me onda Martinina recenzija obeshrabrila...inače jako volim Vichyjeve proizvode. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni GG nije dobro skidalo šminku nažalost, ni maskaru ni puder, baš sam ostala razočarana zbog svih hvalospjeva :(
      Ne sjećam se više što njoj nije valjalo osim sastava, ali dobro, sreća pa ni nemamo svi istu kožu ni probleme, treba naći nekog sa kožom sličn(ij)om našoj i po njemu se ravnati :)

      Izbriši
  11. (nisam znala kako ostaviti komentar ispod tvoga :D)
    Hvala na preporuci ;) Odmah sam pročitala recenziju, ali ne prija mi baš miris ruže, a pošto si naglasila da je dosta jak onda ga ipak preskačem :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. (klikneš na "odgovori" u svom prvom komentaru ;) )
      Ako ti ne odgovara miris ruže, onda svakako preskoči jer je baš intenzivan :)

      Izbriši