Biobaza Harmony Bademovo mlijeko za tijelo - a little make up obsessed

Biobaza Harmony Bademovo mlijeko za tijelo

U ovom postu vam donosim recenziju proizvoda koju planiram brat bratu skoro godinu dana, no nekako ju uvijek odgodim, ali sada, kad je u tijeku u dm-u akcija od 30% na prirodnu kozmetiku, mislim da je idealan trenutak za nju :)

Biobaza Harmony Bademovo mlijeko za tijelo koristim već drugu teglicu (kupljene), a zahvaljujući dm-u sam dobila i treću (PR uzorak). Uvrstila sam ovaj proizvod i u post u kojem sam pisala o mom izboru najboljih proizvoda iz drogerija (link) tako da vam odmah može biti jasno u kojem će tonu ići ova recenzija :)



Biobaza Harmony linija je obogaćena hranjivim bademovim uljem i mirisnim notama limuna, naranče i grejpa. Sastoji se od  tri proizvoda, Bademovog mlijeka za tijelo, Bademovog pilinga za tijelo s produljenim djelovanjem te Bademovog mlijeka za tuširanje. Proizvodi ne sadrže boje, mirise, parabene i konzervanse. 

Proizvodi dolaze u kartonskoj ambalaži zanimljivog dizajna (koju vam nažalost neću pokazati u ovom postu zbog tehničkih problema). Sam proizvod dolazi u jednostavnoj plastičnoj teglici sa srebrnim limenim poklopcem.


Ne znam kako vi, ali ja kad čujem naziv "mlijeko za tijelo" automatski zamišljam gustu, bogatu i teško upijajuću teksturu. Ovo mlijeko je sve, ali ne to! Krasi ga lagana, svilenkasta tekstura koja se divno razmazuje i ono jako važno - brzo upija, bez ostavljanja masnog sloja, već samo glatke i nahranjene kože. Moram priznati da sam, vidjevši teksturu, pomislila da sam fulala i da neće pružati dovoljno njege mojoj suhoj koži tijela, no srećom, moji strahovi su bili neopravdani. Divno hrani i suhu kožu tijela, a izbjegnuta je ona muka stajanja i čekanja da se proizvod upije prije oblačenja. 

Ono što me iznenadilo jest miris. Očekivala sam da će prevladavati miris badema, međutim u ovom proizvodu je on pomiješan s mirisima citrusa, točnije mješavinom mirisa limuna, naranče i grejpa.  Iako miris nije ono što sam očekivala, svidio mi se i mogu reći da mi poprilično odgovara, posebno u hladnijem dijelu godine ta kombinacija toplog badema i svježih citrusa koji nekako "dižu" i daju energiju. Ne zadržava se dugo na koži, možda 2-3 sata, pa to vam može biti problem ako volite proizvode čiji ćete miris osjećati cijelog dana. Meni ovako odgovara jer se ionako mažem navečer, pa mi je to taman da uživam u mirisu dok ne zaspem.



Njega koju ova mazalica pruža i nije neko čudo ako pogledamo sastav: sadrži ulja badema, avokada i pšeničnih klica, shea maslac i vitamin E koji trenutno obnavljaju suhu, ispucanu ili oštećenu kožu. 

Mješavina hranjivih ulja blagotvorno djeluje na dubinsku hidrataciju i regeneraciju kože. 

Mlijeko sadrži još jedan zanimljiv sastojak - ekstrakt lista masline koji ima dokazano protugljivično djelovanje te umiruje kožu, a tu je i mješavina eteričnih ulja citrusa (naranče, limuna i grejpa) koja djeluje blago antibakterijski i osvježavajuće, što ovo mlijeko čini prikladnim i za njegu masne i nečiste kože.



Proizvod je preporučeno potrošiti u roku 12 mjeseci od dana otvaranja, a ponavljam da ne sadrži boje, mirise niti konzervanse, te nije testiran na životinjama. Puna cijena je 90 kn, a trenutno možete iskoristiti i akciju od 30% na proizvode prirodne kozmetike u dm-u.

Sve u svemu, ako tražite mazalicu za tijelo laganog mirisa i isto takve teksture, koja se brzo upija, a predivno hrani, svakako obratite pažnju na ovo mlijeko za tijelo, moje preporuke očito ima kad sam ga nastavila kupovati :)

Jeste li vi probale ovo mlijeko? Imate li vi preporuku za kakvu lagano upijajuću, a super hranjivu mazalicu?

CONVERSATION

15 komentari:

  1. Hoće li ta Biobaza da dođe u Srbiju više!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo mlijeko zvuči fantastično :D pogotovo radi badema :) a za zimu definitivno preporučam bioderma atoderm, moj definitivni broj 1 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Atoderm nisam isprobala, to je valjda jedina mazalica ljekarničkog ranga koju nisam probala :)
      A ja tebi savjetujem onda da probaš i Uriage Xemose liniju :)

      Izbriši
  3. kad sam u nazivu vidjela riječ MLIJEKO, a metalnu dozicu, znala sam da ne ide zajedno pošto mi ta tekstura nije odgovarala za to pakiranje. no, sad vidim da je zapravo dosta gušće, i definitivno ju planiram kupiti pri sljedećem posjetu lijepe Naše, pošto uvijek volim čistu kozmetiku (bez parabena, konzervansa itd.)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, totalno ambalaža ne ide uz naziv mlijeko :)))
      Svakako probaj ako voliš čistu kozmetiku, ja baš volim tu mazalicu :)

      Izbriši
  4. Odličan tekst,ja bih preporučila MIXA mleko za telo,koje je hidratantno ali ne i ovako mirišljavo,ali slične gustine kao mleko sa slike.
    I veoma lepo neguje kožu u toku zime.

    http://sminkernicamakeupmy.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. čula sam puno pohvala na račun tog mlijeka, no nikako da probam. Morat ću :)

      Izbriši
  5. Zvuči stvarno odlično, prem opisu mislim da bi se mojoj suhoj koži jako jako svidjela pogotovo sada tijekom zime i hladnijih dana :)

    OdgovoriIzbriši
  6. O da, ovo je jedno divno mlijeko! Obožavam cijelu tu liniju :) Nažalost, ovaj dm-ov popust mi je došao u krivo vrijeme jer u ovom trenutku imam sramotno previše mazalica (i tuširalica) i ne smijem ni pomisliti na shopping! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam sretna jer zahvaljujući dm-u sad imam i zalihe ovog mlijeka, baš ga volim ♥ ali isto inače ne bih iskoristila popust jer imam prepreviše tuširalica i mazalica :)

      Izbriši
  7. Ja baš kad pročitam da je mlijeko mislim da će bit onako malo laganije. Baš mi se čini dobar proizvod i skroz si me zainteresirala sad za njega :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Čini se odličan, bitno mi je da se brzo upija a još ako mi je miris po guštu ... stavljam na WL.

    OdgovoriIzbriši
  9. Dijelimo dojmove o ovoj krasnoj mazalici! Ja bih samo voljela da ekšli više miriši po bademu, ali nema veze, teglica je potrošena :D

    OdgovoriIzbriši