Batiste Strength & Shine suhi šampon - a little make up obsessed

Batiste Strength & Shine suhi šampon

Iako u UK Batiste suhi šamponi dolaze u preko deset različitih varijanti, kod nas je do nedavno bilo samo četiri varijante, a sad nam je došla i peta, Batiste Strength & Shine*.


Nije tajna da volim Batiste šampone za suho pranje kose, potrošila sam već ni sama ne znam koliko bočica, a i pisala sam o njima ovdje. Izuzetno su praktična stvar kad ste "na knap" s vremenom i jednostavno nemate vremena oprati kosu, pa ju na ovaj način možete osvježiti, no naravno, to nije zamjena za pranje i neće skinuti masnoću niti proizvode za stiliziranje, nego će samo osvježiti vašu kosu - rižin škrob koji je u sastavu će upiti masnoću i kosa će djelovati svježe. 

Suhi šamponi se nanose na način da se bočica dobro protrese, naspreja tjeme s udaljenosti od oko 30 cm, pusti minutu-dvije da djeluje (upije masnoću), te se nakon toga tjeme istrlja, odnosno kosa počešlja. 

Iz Batiste kažu slijedeće: "Batiste Strenght & Shine šampon za suho pranje kose obogaćen L-argininom - prirodnom, esencijalnom aminokiselinom koja revitalizira oštećene vrhove, masnoj kosi vraća sjaj i čvrstoću. Batiste Strenght &Shine šampon za suho pranje uklanja višak masnoće, kosa postaje sjajnija, čvršća i lakše se oblikuje." 

Mislim da je svima jasno da ništa ne može revitalizirati oštećene vrhove i da tu nema pomoći osim škara. Po pitanju čvrstoće i sjaja ne mogu puno reći jer je za mene ovo SOS proizvod i nije proizvod koji koristim na redovitoj bazi, pa da može imati nekog značajnog efekta na kvalitetu moje kose, no ne znam je li u pitanju slučajnost, ali kosa je s njim sjajnija nego s ostalim Batiste šamponima koje sam do sada koristila (iako to nije bio sjaj na koji je Batiste mislio prilikom davanja obećanja o ovom proizvodu). To je i inače moja jedina zamjerka suhim šamponima, naime, moja kosa je inače jako sjajna i prilikom korištenja kosa djeluje čisto, no ipak nema tu razinu sjaja, dok s ovim šamponom je ta razina ipak puno veća nego s ostala tri Batiste šampona koje sam koristila (Blush, Original i onaj za brinete). 


Ono što mi se sviđa (uz to što daje više sjaja od ostalih Batiste suhih šampona) je to što ima najdecentiji miris, tako da vjerujem da ću prestati s kupnjom moje do sad omiljene Blush verzije i od sada kupovati upravo ovu. Rekla bih da su zapravo te dvije stvari jedine što razlikuju ovaj Batiste šampon od ostalih jer je djelovanje izvrsno kod svih koje sam probala (jedino nisam probala onaj XXL za volumen jer sam o njemu čitala oprečne recenzije), pa ako volite Batiste suhe šampone, voljet ćete i ovaj. 

Ova verzija je dostupna u dm drogerijama po cijeni od 34,90 kn za 200 ml proizvoda.

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

15 komentari:

  1. Dopada mi se deo o sjaju, s obzirom da sam primetila isto što i ti- kosa deluje čistija, ali matirana pri korenu, što ne izgleda baš kao da je zaista čista.
    Bravo Batiste :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam ja jedan trik za to - stavim na taj "matirani" dio malo laka za kosu, pa izgleda sjajnije, ali to nije rješenje. Tako da mi se ovaj baš svidio jer daje više sjaja iako da se razumijemo, i dalje to nije to u potpunosti

      Izbriši
  2. Nisam isprobala nijedan suhi sampon :$ nekako se bojim da bi mi pogorsao stanje na tjemenu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja SD i ne pogoršava mi ga, no razumijem zabrinutost :(

      Izbriši
  3. Ovaj još nisam isprobala, a Blush je i meni najdraži. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blush mi je divan, a probaj i ovog, mogao bi ti se svidjeti :)

      Izbriši
  4. Ja imam onaj XXL, bio mi je užasan kad sam ga prvi put probala, kosa mi je bila kao slama, ali sam onda skužila da sam preblizu špricala. Sad mi je ok. Morat ću probati i ovaj, čim potrošim XXL, možda mi se još više svidi :D

    OdgovoriIzbriši
  5. At first i didn't like the XXL one, but now I think I will buy it again :) I like the volume that creates and also that my hair looks good even the second day :) I would like to try the one you mentioned it's sound cool that it gives a little shine to the hair :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja koristim i XXL i Blush. Blush kada želim malo osvježiti kosu, a XXL kada mi je kosa baš masna, a još je kao ne bih prala :D I za to mi je idealan. Treba samo paziti da se ne šprica preblizu. Ovih preporučenih 30 cm povećaj još za 10 i to je to :D
    Probat ću sigurno i ovaj jer Batiste je, po mom mišljenju, najbolji brend što se tiče suhih šampona, nitko se ne može mjeriti s njima :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zar moze da ima lepsi miris od Blush verzije :) Bice sledeci na spisku :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam probala ovaj, dok mi je Blush najdraži i nekako me strah eksperimentirati jer Blush radi odličan posao :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Znam koliko mrziš pranje kose, ali ja bih ju radije svaki dan prala nego suhi šampon koristila, haha :D jednostavno se nisam našla s ovim tipom proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
  10. Obozavam Batiste. Ovu verziju nisam probala ali jedva cekam :)

    OdgovoriIzbriši