Vichy program 100 dana 100 žena - 100.-ti dan - a little make up obsessed

Vichy program 100 dana 100 žena - 100.-ti dan

Prije 100 dana sam, na poziv Vichyja, stavila na test idealnu kožu uz Vichy, a pošto je danas 100.-ti dan, odlučila sam s vama podijeliti dojmove.


O tome kako su proizvodi za moju njegu odabrani sam pisala OVDJE, pa to neću ponavljati. 


A što je za mene idealna koža?
Pošto je moja koža mješovita i sklona nepravilnostima, a opet tako lako dehidrira, za mene je idealna koža koža s ujednačenom površinom, bez nepravilnosti i začepljenih pora, a koja je s druge strane dovoljno nahranjena da ima mekoću i zdravi sjaj.



Pošto se ne sjećam kad sam zadnji put tako drugi period koristila neki proizvod (odnosno proizvode), a vjerujem da ima još takvih među nama, uslikala sam ih da vidite koliko se proizvoda potroši nakon tri mjeseca (a i uvijek mi je lijepo vidjeti koliko je proizvoda netko potrošio prije nego je donio konačan sud):


(nažalost, za Normaderm kremu se ne vidi koliko je potrošena, no rekla bih isto koliko i serum).

A koji su moji dojmovi nakon 3 mjeseca - prvo ću ih napisati za svaki proizvod posebno, a onda ukupne dojmove:

1. korak - čišćenje
Vichy Normaderm losion za čišćenje lica i sužavanje pora*

Proizvod kojeg sam se najviše bojala zbog alkohola visoko u sastavu, međutim strah je bio neopravdan . Ne znam je li to zasluga kombinacije proizvoda, odnosno ostalih proizvoda koji su i hidratizirali, je li to sreća i dobar period za moju kožu ili jednostavno koža nije loše reagirala na njega. 


Zbog straha od isušivanja sam koristila ovaj proizvod jednom dnevno, ujutro da bih odstranila višak kreme i/ili sebuma (bez ikakvih dodatnih umivalica). 

Losion sadrži AHA i BHA kiseline i vrši kemijski piling, otčepljuje i sužava pore i ujednačuje površinu kože.

Iako je ovaj proizvod radio sve što je obećavao, izvrsno je čistio lice, sužavao pore i nije me isušivao (niti prouzrokovao dodatno mašćenje), mislim da ga neću ponovno nabavljati jer me cijelo vrijeme strah tog alkohola da me ne isuši i onda jednostavno ne uživam u korištenju proizvoda kad cijelo vrijeme strepim. Kozmetika treba biti uživanje, a ne strepnja, mislim da se tu slažemo :)

Cijena proizvoda je između 90-95 kn, ovisno o ljekarni.

Ingredients: Aqua, Alcohol denat., Glycerin, Sodium Citrate, Propylene Glycol, Peg-60, Hydrogenated Castor Oil, CI19140, CI42053, Glycolic Acid, Triethanolamine, Salicylic Acid, Dipotassium Glycyrrhizate, Disodium EDTA, Citric Acid, Parfum.

2. korak - transformacija
Vichy Aqualia Thermal serum*

Ovo je jedan od meni najdražih Vichy proizvoda, i sama sam ga puno puta kupovala. Uz njega je koža umirena, hidratizirana i mekana. Mislim da o ovom serumu nema smisla puno više pisati, kad je odnedavno dostupna nova, poboljšana formula, tako da ovaj proizvod više nećete naći u prodaji.


Održavao je hidratizaciju moje kože na nivou i mislim da je uvelike zaslužan što mi koža nije bila isušena nakon korišenja gore navedenog losiona.

Sastav i cijenu neću stavljati jer je nova verzija proizvoda na tržištu.

3 korak - njega
Vichy Normaderm potpuna hidratantna njega za kožu sklonu nepravilnostima*

Iz Vichyja kažu da ova krema umanjuje šest znakova kože s nepravilnostima - crvenilo, masni sjaj, nepravilni ten, tragove akni i hidratizira tijekom 24 h. Jedinstveni spoj 3 pilirajuća aktivna sastojka: salicilna kiselina, glikolna kiselina i LHA.

Koji su moji dojmovi? Kao i uvijek, kad je riječ o kiselinama, postoji strepnja da će me proizvod isušivati, no moja koža stvarno voli kiseline tako da ni ovog puta nije bilo problema. Što se tiče crvenila, nije nestalo, masni sjaj je bio možda mrvicu manje prisutan, no tu nije bila riječ o drastičnom poboljšanju, ten mi je trenutno u dobroj fazi, tako da možemo reći da je utjecalo i na njega, tragovi akni su manje vidljivi (no moram naglasiti da sam s nekim proizvodima po tom pitanju imala bolje rezultate zbog višeg postotka kiselina), a ono što je meni posebno važno je ova krema stvarno radila - lice mi je bilo hidratizirano.


Krema mi je nanesena u tankom sloju bila izvrsna podloga za šminku, pore su djelovale suženije, no ako bih nanijela deblji sloj, krema bi se runila (ne znam postoji li boli izraz za to).

Ne mogu se požaliti na ovu kremu, nije mi napravila nikakav nered na licu, držala ga je pod kontrolom (osim u jednom periodu kad mi je koža stvarno divljala i već sam mislila odustati od nje, no onda se ispostavilo da je to bilo pod utjecajem hormona i smirilo se), međutim nije me oduševila mada ne mogu reći ni ništa ružno o njoj.
Vjerojatno ću nastaviti s nekom kremom s većim udjelom kiselina jer ih moje lice uistinu voli.

Cijena: oko 135 kn

Ingredients: Aqua/Water, Glycerin, Alcohol Denat., Phenyl Trimethhicone, Isononyl Isononanoate, Nylon-66, Pentaerythryityl Tetraethylhexanoate, Isopropyl Lauroyl Sarrcosinate, Ammonium Polyacryldimethyltauramide/Ammonium Polyacryloydimethyl Taurate, Sodium Hydroxide, Glycolic Acid, Salicylic Acid, CI 42090/Blue 1, Glyceryl Acrylate/Acryclic Acid Copolymer, Isohexadecane, Silica, Sodium Polyacrylate, Perlite, Poloxamer 338, Disodium EDTA, Capryloyl Salicyclic Acid, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Acrylmide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, PolySorbate 80, Parfum/Fragrance.

Ukupni dojmovi:

Iako sam dosta strepila od proizvoda iz Normaderm linije, na kraju je ispalo da je to bilo bez razloga - proizvodi me nisu isušili kako sam se bojala. 

Kako sam gore napisala, za mene je idealna koža koža s ujednačenom površinom, bez nepravilnosti i začepljenih pora, a koja je s druge strane dovoljno nahranjena da ima mekoću i zdravi sjaj. Jesam li to postigla?

Koža uistinu ima ujednačeniju površinu, dovoljno je nahranjena, mekana je i ima zdravi sjaj. Manje je nepravilnosti, no i dalje nisu u potpunosti nestale, tako da ne mogu reći da sam postigla idealnu kožu, no recimo da sam joj blizu, samo još trebam doskočiti nepravilnostima.

Proizvodi iz Aqualia Thermal linije su i dalje ostali meni jako dragi kad je u pitanju hidratacija kože i uvijek ih i sama rado biram, no za završnu bitku s nepravilnostima ću ipak odabrati proizvode bez ili barem s manjim udjelom alkohola i većim udjelom kiselina. 

Što je za vas idealna koža? Jeste li koristile koji od ovih proizvoda?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

15 komentari:

  1. Neki dan sam naletjela na post o tome kako alkohol možda i nije takva baba roga kakvog ga se uvijek smatra. Autorica je čak primjetila da joj koža jako dobro podnosi alkohol. Drugi opet kažu da nije svaki alkohol identičan i da je bitno i podrijetlo (tj. od čega je napravljen alkohol). Primjerice koristila sam maramice za čišćenje lica s alkoholom i peklo me užasno, a imam i piling-masku koja ga također sadrži i odlična je. Svakako tema s kojom ću se morati podrobnije pozabaviti.

    Za mene je idealna koža ona koja nema prištića ni mitesera, koja nema crvenila i koja je i ugodna na dodir. Jako visoke zahtijeve imam znam. Koristila sam nekad davno Vichy (iz linije Aqualia Thermal) i nisam bila ni oduševljena, ali niti razočarana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovisi o vrsti alkohola, ali alcohol denat nije dobar, a on je baš u sastavu ovog proizvoda :(

      Slažem se s tvojim pojmom idealne kože :)
      No žao mi je za Aqualia Thermal liniju, meni je izvrsna <3

      Izbriši
  2. Imamo sličnu ideju idealne kože. :) i sama se nalazim u ovom programu, jedino nam je krema zajednička. I ja sam isto imala problem kad bi je više nanjela, runila bi mi se, mislila samo da je problem do mene, ali očito nije. Drago mi je da si blizu svoje idealne kože. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije, izgleda da je to generalni problem :)
      i sad sam još malo bliže tome, no o tom potom :)

      Izbriši
  3. Kremu sam koristila jako dugo kao i losion i meni je odgovaralo i jedne i drugo savršeno u fazi masne i problematične kože :D.

    Serum tek imam namjeru probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. serum je divan, vjerujem da je i nova verzija dobra :)

      Izbriši
  4. Nisam ništa od navedenog probala, ali me serum jako zanima. Mislim da sam postala ovisna o serumima:D

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je tih sto dana proletilo, a da sam pri kraju skontala sam po serumu koji sam skroz iscijedila :D Također sam zadovoljna postignutim rezultatima koji su se približili mom poimanju idealne kože :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, tako sam nekako i ja skužila kad sam shvatila da su mi proizvodi pri kraju :)
      i drago mi je da si zadovoljna :)

      Izbriši
  6. za mene je idealna koža isto zaglađena, bez nepravilnosti, koja je hidratizirani i ima svoj neki zdravi sjaj i svjetlinu :)
    zainteresirala si me za Vichy Aqualia Thermal serum :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam probala novu verziju seruma, nadam se da je dobra kao i stara :/

      Izbriši
  7. Mislim da je jako jako teško dostići idealnu kožu, osobito jer nam se ideja idealne kože nameće s fotošopiranih naslovnica i stranica časopisa. Moja idealna koža je ono, svemirska :D Ali optimalna bi mi bila ista kakva i tebi, mislim da to sve žene žele.. Sad i mene interesira serum :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma te fotošopirane ženske ja ne doživljavam :D
      serum je dobar za hidrataciju, jako ga volim <3

      Izbriši
  8. Nekako mi se čini da skoro svaki Vichyjev proizvod ima dosta alkohola u sebi :/ Ali isto tako ga moja koža dobro podnosi. Serum već neko vrijeme želim, a nikako pa nikako. Jednom :D

    OdgovoriIzbriši