L'Occitane - bijeg u Provansu - a little make up obsessed

L'Occitane - bijeg u Provansu

U postu "Gdje sam bila, što sam radila" sam spomenula kako sam bila na individualnom mini tretmanu lica u L'Occitane-u. Ono što je važno naglasiti je da ovaj tretman nije dio redovne ponude, nego je organizirano baš za nas blogerice, tako da nažalost ne može svatko dobiti taj divan tretman, no stručan savjet i ljubaznu uslugu svakako može - barem sam ju ja uvijek dobivala u L'Occitane dućanima.

Došla sam sva stresirana prometom i u žurbi, a izašla sam nasmijana, mislim da to govori kako mi je bilo lijepo ♥

Došla sam bez make up-a jer sam zbog kolegica blogerica koje su već bile na tretmanu znala što me očekuje, tako da sam barem malo olakšala posao mojoj estetskoj savjetnici, Ana-Mariji.

Prije početka tretmana mi je izmjerena razina hidratacije i iznosila je 52. Ispod 40 je loše, a idealno je iznad 70. Mislila sam da će biti viša, no eto, izgleda da je prelazak na laganije proizvode s toplijim danima ipak napravio svoje, pa mislim pojačati hidrataciju.

Estetska savjetnica me prvo umila Anđelikinim pjenušavim gelom za čišćenje lica (130,90 kn za 150 ml), zatim nanijela matirajući tonik Anđelika i limun (130,80 kn za 200 ml) koji nježno uklanja nečistoće i višak sebuma te tonira i matira kožu.
Nakon toga je išla njega okoloočnog područja i u tu svrhu mi je Ana-Marija stavila Dragocjeni balzam Immortelle (277,10 kn za 15 ml).

Na lice je prvo išla Esencija za besprijekornu put  (377,10 kn za 30 ml) koja me oduševila i koju bih rado vidjela u svojoj kupaonici. Ovo je valjda jedini serum ovog tipa koji ne sadrži silikone što je veliki plus, a što radi? Popravlja kožne nepravilnosti - zaglađuje i poboljšava teksturu kože, sužava pore, smanjuje crvenilo i čini kožne nepravilnosti manje vidljivima, ujednačava ten i daje zdrav sjaj, vraća vlagu, a koža je divno mekana i baršunasta. Sadrži cvjetove irisa (koji ima efekt pročišćavanja) i anđeliku (koja ima dubinsku moć hidratacije i vraća vitalnost koži).

Preko Esencije je išao Anđelikin hidratantni gel za vitalnost kože  (250,10 kn za 50 ml) koji me ugodno iznenadio. Obično gelaste teksture i nisu previše hranjive, no ovaj gel fino hrani kožu i baš ju nekako osvježava i mislim da bi bio idealan za ljeto.

Nakon njege je išlo i malo šminke - Uljepšavajuća BB krema za besprijekornu put u svjetlijoj nijansi (223,20 kn za 40 ml) i korektor za blistavu put (223, 20 kn za 1,75 ml) koji mi je nanesen na podočnjake i flekice po licu i stvarno sam bila zadovoljna prekrivanjem.

Sve u svemu, uistinu sam uživala u proizvodima koji su mi naneseni kao i na masaži lica koju sam usput dobila ♥


Nakon tretmana sam još malo gledala novitete i poslikala vam ih, ali i neke stare, meni omiljene proizvode. Kasnije sam skužila da nisam poslikala ništa iz linije Immortelle, a Dragocjenu pjenu iz te linije jako volim, a njenu recenziju ste mogle pročitati u ovom postu.

Sezonski novitet je kolekcija Jenipapo Sol de Brasil koja se sastoji od ulja za tuširanje (138,50 kn za 250 ml), balzama za usne sa SPF 25 (88,50 kn za 15 ml), zaštitnog fluida za lice sa SPF 30 (177,00 kn za 25 ml), zaštitnog mlijeka za tijelo sa SPF 20 (192,40 kn za 150 ml), zaštitnog ulja za tijelo sa SPF 15 (192,40 kn za 150 ml) i mlijeka za tijelo (177,00 kn). Kod kupnje 2 proizvoda iz linije, na poklon dobivate torbu za plažu sa slike.




I kod proizvoda za njegu kose se našlo noviteta - Maglica za zaštitu i podatnost kose (150,10 za 125 ml) koja štiti kosu od toplinskog isušivanja i Hranjiva krema za podatnost kose (173,20 kn za 200 ml) koja pomaže nahraniti suhu i oštećenu kosu te obuzdati neukrotive i neposlušne vlasi. Oba proizvoda su bez silikona.


Ono što se meni sviđa kod L'Occitane su i putna pakiranja, pa je moguće malo bolje isprobati neki proizvod prije kupovanja full size proizvoda.



A L'Occitane često ima i otkrivajuće setove, pa su trenutno u ponudi tri seta za njegu lica:
  • Njega lica anđelica (120 kn) - sadrži Anđelikin pjenušavi gel, 50 ml, Anđelikin hidratantni tonik, 50 ml, Anđelikin hidratantni gel, 8 ml, uzorak Esencije za besprijekornu put, 2x1 ml i naravno, sve je u ovoj predivnoj torbici
  • Božanstvena njega lica (180 kn) - u setu su: Božanstvena krema, 15 ml, Dragocjena pjena za umivanje, 50 ml, Eterična vodica, 50 ml i uzorak Božanstvenog seruma, 2x3 ml
  • Dragocjena njega lica (150 kn) - u setu su: Dragocjena krema, 8 ml, Dragocjena pjena za umivanje, 50 ml, Eterična vodica, 50 ml i Dragocjeni serum 7 ml



Moja najnajdraža tuširalica ikad je upravo L'Occitane Ulje za tuširanje badem, a i inače mi je badem linija omiljena (oni koji me dobro znaju, znaju koliko obožavam sve s bademima), divno miriše i njeguje kožu tijela.


Neki proizvodi su idealni za proljeće i ljeto, poput Bademovog gela protiv celulita (277,50 kn za 200 ml) - trenutno je akcija da pri kupnji 2 komada dobivate ekskluzivni popust od 30%, ili popt noviteta, Bademovog ulja za učvršćivanje tijela (280,90 kn za 100 ml) koji miriše mrvicu drugačije od ostatka linije jer sadrži i ružičasti papar (koji ja obožavam). A idealna je naravno i Koncentrirana uljepšavajuća bademova maglica koju sam i dobila i koju ću recenzirati.


Za kraj sam vam ostavila novitet koji nam uskoro dolazi, a riječ je o liniji Neroli&Orchidee koja se sastoji od Eau de Toilette, gela za tuširanje, mlijeka za tijelo i mirisnog sapuna. Ukoliko vas zainma, već sad možete pomirisati toaletnu vodicu u L'Occitane dućanima.



Ulazak u L'Occitane mi je uvijek užitak, kako zbog proizvoda, tako i zbog interijera i uvijek ljubaznog i educiranog osoblja, no ova posjeta L'Occitaneu je nadmašila sve prethodne ♥

S užitkom ću isprobati Uljepšavajuću BB kremu za ljepšu put i Koncentriranu uljepšavajuću bademovu maglicu, tako da ćete opet čitati o L'Occitaneu na blogu. A ja ću s užitkom isprobavati proizvode i sjetiti se lijepih trenutaka u malom kutku Provanse u Zagrebu ♥

Volite li L'Occitane? Jeste li isprobale što iz njihovog asortimana i kako vam se sviđaju proizvodi?

CONVERSATION

16 komentari:

  1. A što reći....predivno! Fotkice su predivne! Lajkam okoločni balzam i korektor. Nadam se da će osvanuti dan kad ću ih ugrabiti! Baš ti je bilo lijepo i s obzirom na stres, zaslužila si. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja se nadam da će osvanuti taj dan, držim palčeve :)
      i hvala ti, baš mi je to trebalo :*

      Izbriši
  2. Opet ću ponoviti, ovo je RAJ! :D
    Esencija za besprijekornu put me jakooo zanima, pa se sad baš mislim kupiti taj set za 120 kn da ga barem probam. Loccitane uvijek hvalim jer su prodavačice jako ljubazne i uvijek spremne pomoći! Sestrična mi ima celijakiju i zbog toga mora paziti što unosi kroz kožu. U Loccitaneu su joj zaista pomogli sa savjetima, ali i proizvodima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nahvalila sam ih i onda mi je malo bilo blesabo da to ne ispadnu samo prazne riječi, no drago mi je da se slažemo da im je ljubaznost stvarno na nivou :)

      i ja si mislim da ću možda uzeti taj set, zgodni su proizvodi unutra :)

      Izbriši
  3. Imali ste kraljevski tretman. Bravo za L'occitane sto je ovo naravio iskljicivo za bb :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uistinu je bilo lijepo :)
      i L'Occitane je to jako lijepo organizirao :)

      Izbriši
  4. Zaljubljena sam u Esenciju za besprijekornu put (serum) <3
    Steta sto je tako skup inace, voljela bi da bude dio moje svakodnevne njege :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam se zaljubila <3
      mada mislim da će biti moj kad potrošim zalihe, jako mi se svidio odnosno svidjela (esencija) :D

      Izbriši
  5. Jaooo Loccitane, zaista je raj. I svaka im čast da su nas pozvali i počastili svojim divotama.

    OdgovoriIzbriši
  6. Morat ću pomirisati toaletnu vodicu, imam Nerolijevo ulje za lice i predivno miriše. Možda mi se i ovo svidi :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Divne fotke. Obožavam Loccitane i vjerujem da si brzo zaboravila na sve probleme i stres. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      a tamo je lako zaboraviti na probleme i stres :)

      Izbriši