Organix Nourishing Coconut Milk Shampoo - recenzija - a little make up obsessed

Organix Nourishing Coconut Milk Shampoo - recenzija

Danas vam donosim recenziju Organix Nourishing Coconut Milk šampona. 
Organix je relativno mlad brand, osnovan 2006. s filozofijom koja mi se osobno sviđa. Naime, njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama, podupiru organizacije koje razvijaju alternativne metode testiranja sastojaka i proizvoda, bez upotrebe životinja.
Svi šamponi i maske ne sadrže parabene, a ne sadrže ni lauryl ni laureth sulfate. Uz to, sve linije dostupne kod nas ne sadrže ni gluten (gluten sadrže dvije linije: Biotin & Collagen i Citrus Mint linija (koja nije dostupna kod nas)).



Kod nas su Organix proizvodi dostupni ekskluzivno u KOZMO drogerijama, a kod nas su dostupne slijedeće linije i proizvodi:

Marokansko arganovo ulje - linija sadrži šampon, regenerator, masku i ulje za hidrataciju i zaštitu od topline, ulje za sjaj i protiv sitnih kovrča te kremu za sjaj i oblikovanje kovrčave kose (linija namjenjena suhoj kosi, prikladno za svakodnevnu upotrebu)
Keratin ulje - linija se sastoji od šampona, regeneratora i ulja za sjaj. (za jačanje kose)
Brazilska keratin terapija - sastoji se od šampona, regeneratora, spreja za zaštitu kose prilikom izlaganja toplini i serum za obnavljanje ispucalih vrhova (za glatki, svilenkasti finiš).
Ulje makadamije - linija se sastoji od šampona, regeneratora, ulja makadamije za sjaj i maske za hidrataciju i zaštitu od topline (za suhu kosu)
Kokosovo mlijeko - linija se sastoji od šampona, regeneratora, seruma protiv lomljenja kose i ulja za sjaj (za svakodnevnu upotrebu i bez otežanja kose)
Biotin i kolagen - linija se sastoji od šampona, regeneratora, spreja i losiona za volumen (za tanku, beživotnu kosu)

Kao štoje jasno iz naslova i slika, tema danas je šampon iz linije s kokosovim mlijekom.

Tehnički podaci i cijena:

Proizvod dolazi u količini od 385 ml i po cijeni od 59,99 kn, dostupno ekskluzivno u KOZMO drogerijama.
Organix se zalaže za recikliranje, pa tako i na ovom proizvodu piše da je enviromental friendly. 
Čep se lako otvara i nemam nikakvih prigovora na samu ambalažu.



Tekstura i miris:

Tekstura je srednje gusta, šampon se neće luđački pjeniti kao možda neki drugi šamponi, no svejedno stvara dovoljno bogatu pjenu (koja je meni potrebna da bih ja imala onaj subjektivni dojam čiste kose - da znam, pjena znači samo prisutstvo sulfata, a ne čistu kosu, ali to je, kao što sam napisala, moj subjektivni dojam).

Miris je pravi miris kokosa, meni predivan i dosta dugo se zadržava na kosi i nakon pranja.


Moji dojmovi:

Nakon više od mjesec dana, moji dojmovi o ovom šamponu su ostali isti kao prvog dana, a već na prvu sam se oduševila njime.

Pošto imam seboreički dermatitis, jedan od najvažnijih kriterija prilikom pohvale ili pokude šampona jest taj je li šampon iritirao moje osjetljivo vlasište. I nakon mjesec dana korištenja i usput poprilično stresnog razdoblja (a sam stres zna aktivirati moje vlasište, čak i uz upotrebu šampona koji me inače ne iritira), mogu sa zadovoljstvom reći da ovaj šampon nije izazvao nikakve iritacije.

Izvrsno čisti vlasište, kosa je nevjerojatno mekana, lagana i sjajna. Jako mi se svidjelo to što ne otežava kosu, pa mi je super i u danima kad ju ne peglam (a to je u zadnje vrijeme bilo često jer jednostano ne stignem) jer moje kovrče ostaju lijepo oblikovane, bez da mi ih šampon oteža i rastegne.

Koristila sam ga u kombinaciji s mojom omiljenom Kerastase Nutritive Masquintense Cheveux Fins i kosa mi je bila mekana, glatka, sjajna i nahranjena (drugi kriterij, nakon iritacije vlasišta jest taj je li mi šampon isušio kosu - nije, dakle i daj je kriterij zadovoljen).

Ukoliko izbjegavate silikone u šamponima, onda preskočite ovaj jer sadrži silikone.

Ono što ću vam reći jest da definitivno ovaj šampon ide u favorite ožujka i da ću ga definitivno opet kupiti kad ga potrošim. Mislim da je to dobra preporuka :)

Moram priznati da zamjeram Kozmu što je uvezao samo tri proizvoda iz ove linije jer linija se inače sastoji od čak osam proizvoda (kopirano sa službene stranice):

Shampoo (inače, nisam čitala na službenoj stranici prije nego sam završila s pisanjem mog dojma što obećaju s ovim šamponom, no šampon na mojoj kosi radi baš to što obećaje, kao što sam napisala u redovima iznad)

Ako ništa drugo, mogli su još barem masku uvesti :/

Sastav:


Jeste li probale koji Organix proizvod? Imate li koju preporuku?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

44 komentari:

  1. Ne razumijem; napisala si da linija Biotin i kolagen nije dostupna kod nas, a onda odmah nakon toga da jest. Koliko sam vidjela u Kozmu, ima je kod nas. Valjda je to samo bio neki tipfeler, ali eto da te upozorim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti Diana, ispravljeno, Citrus Mint linija nije dostupna kod nas, a obje navedene sadrže gluten :)

      Izbriši
    2. Nema na čemu, spomenula sam to da se ne bi još netko zbunio, poput mene. :) Puno ti hvala na ovoj recenziji, pogotovo zato što sam nailazila na vrlo podijeljena mišljenja o Organix šamponima. Sigurna sam da će se uskoro naći jedan i u mojoj košarici. :)

      Izbriši
    3. Ja bih to vjerojatno skužila tek nakon nekog vremena jer imam u glavi što želim napisati, pa tako i čitam iako možda to i nije ono što piše :)
      Nadam se da ćeš biti zadovoljna, mene je ovaj baš ugodno iznenadio :)

      Izbriši
  2. mnogo sam čitala o ovom šamponu recenzija, i bas imam zelju da ga probam. ;( ne znam uopste gde da ga kupim, kad asm putovala nigde se nisam susrela sa njim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima ih na britanskim online shopoivma, pa možda da tamo pogledaš? :)

      Izbriši
  3. Mozes li mi reci koji ti jos sampon odgovara buduci da imas SD (kao i ja :( ), posto mi je ovaj nedostupan, a iz recenzije me je jako zainteresovao... :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj favorit kad mi SD divlja je Vichy za osjetljivo vlasište. Da, iz nešto skuplje je kategorije, ali mi stvarno smiri svrbež.
      Evo recenzije koju sam pisala dok još nisam znala da imam SD:
      http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/2013/07/vichy-dercos-antipelliculaire-sensitive.html

      Izbriši
  4. zvuci savrseno...bas cu ih pogledati kad budem sljedeci put u Kozmu :)

    www.simplymee89.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Blago vama, meni je Organix tiha patnja, mislim da mi je na samoj top listi zeljenih proizvoda, nadam se da cu ga pronaci nekad. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima ih na britanskim online shopovima, pa tamo potraži :)

      Izbriši
  6. Vidim da imaš kovrče (yay) i SD, pa me zanima kakvo ti je stanje s prhuti i hoće li mi je ovaj šampon uzrokovati? Baš mi treba nešto bez SLS, što ne okida prhut i naravno, od čega će mi kovrče biti "bouncy" and lagane, a ne otežane i izravnane. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ti se ne prhutam baš jer uglavnom SD držim pod kontrolom i čim vidim da me šampon iritira, izbacujem ga iz upotrebe :)
      Tako da - ne, nije mi izazvao ni iritaciju ni prhut :)
      A kovrče će ti biti baš bouncy i lagane, uopće ne otežava kosu :)

      Izbriši
  7. Potpisujem cijelu recenziju! Odličan šampon, divno miriši, kosu čini mekanom i sjajnom, ne mrsi ju, ne iritira vlasište, cijena prihvatljiva! Hvala na preporuci ;)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si i ti zadovoljna njime, posebno jer si ga kupila na moju preporuku :)

      Izbriši
  8. Baš me razveselila ova recenzija! Ništa njihovo nisam još probala, ali sam puno slušala o njima, tako da mi je bilo drago vidjeti ih u KOZMU. Mislim da bi ovaj šampon bio i moj izbor.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovaj šamponček me najviše zanima, čim sam pročitala da je kokosovo mlijeko u pitanju :)) Super što nema nasty sastojke, ide na listu!

    OdgovoriIzbriši
  10. ja sam dobila ovakav plavi, tek sam ga počela koristiti prošli tjedan, predivno miriše :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlično :) Sad se više ne nećkam u vezi toga da ga kupim jer nisam bila sigurna što očekivati. Stvarno mi se više ne da bilo što stavljati na kosu jer mi je vlasište (mislim da i ja imam dermatitis) u lošem stanju, a kako kažeš da ne iritira, ide na listu :) Imam njihovo arganovo ulje i super mi je, jedno od boljih koje sam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e hvala na preporuci za arganovo ulje, sigurno ću ga kupiti nekom prilikom :)
      A mene stvarno ovaj šampon ne iritira, a evo, ni Mell, a obje imamo SD :)

      Izbriši
  12. Ide na wish listu

    OdgovoriIzbriši
  13. Obožavam miris kokosa, i čitala sam u zadnje vrijeme dosta o ovim proizvodima, čime se super, ali nažalost nemam Kozmo, pa ga baš i ne mogu isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Prošlo tjedan sam kupila ovaj šampon i ulje kad je bio Happy hour na 30% popusta za šampone i ostalo za kosu. Šampon još nisam isprobala, ali ulje sam probala na kosi moje dvogodišnje kćeri koja ima suhu kosu koji dodatno isušuje voda u bazenu i super je, miris super. Evo link koje linije još postoje
    http://www.ogxhair.com/hair

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja imam ulje iz macadamia linije i isto mi se čini fino :)

      Izbriši
  15. Sto mislis kakav bi bio ovaj sampon u kombinaciji s regeneratorom iz iste linije? I ja koristim Kerastase masku, no ne prilikom svakog pranja, nego otprilike svaki treci put, pa ipak trebam i neki regerator.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam ga probala pa mi je teško reći, no mislim da ne bi trebao biti loš :)
      nažalost stvarno nisam od pomoći, ali ja bih ga kupila za probu :)

      Izbriši
  16. Nisam probala još Organix proizvode, ali svakako imam u planu. Ja sam tip koji kad pronađe neki šampon za kosu koji mi odgovara, jako teško se odlučuje na isprobavanje drugoga pa sam zbog toga u fazi premišljanja i dogovaranja sama sa sobom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj ja bih voljela da sam takva, ali ja vječno eksperimentiram :)

      Izbriši
  17. Kupila sam šampon i serum iz linije s keratinom, po svemu je najbolji omjer cijene i kvalitete svih sličnih proizvoda Skidam se sa SLS-a pa bjesomučno isprobavam :D

    OdgovoriIzbriši
  18. Zanimljiva recenzija! I ja ponekad uz rub šiški imam SD i naravno , pogoršava se stresom. Kupila sam ulje iz Brazilska keratin terapija. Mislim se hoću li kupiti i njihov šampon. Ne mogu to ulje baš nahvaliti, nisam primijetila neko poboljšanje, a kao, trebao bi olakšati feniranje ravne kose. Važno je da ti ovaj šampon nije iritirao vlasište....mogla bih ga zbog toga kupiti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno ne iritira vlasište nimalo, a meni je to prva stavka kod odabira šampona :)
      kosa je s njim baš lijepo lagana, sviđa mi se jako.
      Isprobala sam i macadamia ulje, međutim nisam samo njega koristila cijeli mjesec pa mi je o njemu teško dati sud, dok brazilsku keratin terapiju nisam uopće probala pa ne mogu usporediti :/

      Izbriši
  19. Danas kupila brazilski keratin regenerator,isto valovita kosa,suha s osjetljivim vlasistem sklonom perutanju i svrbezu od sampona i masnih regeneratora. Miris divan ,kosa nahranjena. Nije bas ravna ,ali puno manje strsi i lokne lijepo padaju,sjajna. Za sad nemam osjecaj da je zatvorio vlasiste. Nakon tvoje preporuke za sampon ,mislim da cu i njega uzeti. Jos cu ovo testirati ,ali na prvu je super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. javi mi kasnije dojmove, izgleda da imamo slično vlasište pa me jako zanima :)

      Izbriši
  20. Može li mi netko reci kako bih mogla doći do informacija da stupim u partnerstvo jer želim ovaj proizvod uvesti u frizerski salon???

    OdgovoriIzbriši
  21. Pozdrav svima, javljam se dosta kasno jer sam tek sad kupila šamlon na shea butter i argan oil i koristila sam ga nekih mjesec dana skupa s istim regeneratorom i našla sam ga u kozmu s 30% popusta tako da nisam mogla odoljeti. Ali za vrijeme korištenja tih mjesec dana me jako bolilo tjeme- baš bol bol i činilo mi se kao da imam neke kvrge po glavi jer mi je bol bila površinska ali opet neobjašnjiva. I često radim pletenice od kose i prvo sam mislila da je u tome stvar pa nisam radila nikakve frizure neko vrijeme ali me tijeme i dalje jako boljelo i onda kako isto imam seborično vlasište mi se vratila prhut pa sam se i ja vratila na stari šampon - orinazol - koji meni zaista pomogne i odmah je nestalo boli u vlasištu tako da to jedino i isključivo povezujem s OGX šamponom i regeneratorom. Prije kupnje sam pročitala na forumu da je netko napisao kako je šampon pun raznih kemikalija i možda zaista mi zato nikako nije odgovarao- možda je stvar do mog vlasišta ali u svakom slučaju malo izaziva zabrinutost jer je marka predstavljena kao prirodni proizvod. Eto tek toliko- odlučila sam se malo požaliti jer mi je ostalo još pola bočice šampona i baš mi je žao- imala sam velika očekivanja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao zbog groznog iskuszva :(
      OGX je definitivno daleko od prirodnog proizvoda, no eto, meni je izvrsno odgovarao...

      Izbriši