Korres Lip Butter In Pomegranate - a little make up obsessed

Korres Lip Butter In Pomegranate

Nakon poprilično dugog testiranja, donosim vam recenziju jednog jako hvaljenog proizvoda - Korres Lip Butter In Pomegranate. Moja najdraža mazalica za usne ikad je Nuxe Reve de Miel (recenzija), a je li Korres ispunio moja očekivanja - pročitajte u nastavku :)


Korres je grčki brand prirodne kozmetike čiji me proizvodi jako privlače, no nekako je uvijek nešto drugo važnije. Vjerojatno ne bih kupila ni ovaj maslac za usne da nije bio na akciji na Jagodici gdje su ga imali na rasprodaji za cca. 4 eura jer nije imao kartonsku kutijicu i naravno, onda ipak nisam odoljela i htjela sam vidjeti je li sav taj hype oko proizvoda opravdan. Proizvod dolazi u plastičnoj teglici (da, nisam ljubitelj teglica i to automatski povlači to da ću ovaj proizvod koristiti samo kod kuće jer nije higijenski niti praktično), u količini od 6 grama i po punoj cijeni od 8 funti na feelunique ili 9,50€ za pakiranje bez kutijice na Jagodici. Samim time, kad uzmemo u obzir omjer cijene i količine, ovaj proizvod je skuplji od moje omiljene Nuxe mazalice.


Korres Lip Butteri inače dolaze u 6 varijanti: Pomegranate, Guava, Wild Rose, Quince, Mango i Jasmine, a rok trajanja im je 24 mjeseca od trenutka otvaranja.

Ono što je važno kod svake mazalice za usta ukoliko želimo da bude hranjiva jest to da ne sadrži mineralna ulja i ova ih ne sadrži. Isto tako ne sadrži silikone niti propylene glycol, a sadrži shea maslac te rižin maslac koji njeguju usne i održavaju ih mekanima i nahranjenima.

Za Korres Lip Buttere je karakteristično to da su obojani, pa je tako ovaj blago crvenkast, što ćete moći vidjeti na slikama koje slijede uz napomenu da je na usnicama nanesen u stvarno tankom sloju. Što se tiče mirisa, on je blag i ne zadržava se dugo na usnama, što je meni svakako veliki plus.


Iskreno, meni je taj dio manje bitan nego mi je bitnije kako njeguje. A moram priznati da me tu ugodno iznenadio. Nisam imala previše povjerenja u obojeni maslac za usne jer sam uvijek sumnjičava prema tim preparativno-dekorativnim proizvodima, no on me potpuno razuvjerio. Istina, ove godine nismo imali pravu zimu, no od veljače do danas je ipak bilo hladnijih i vjerovitih dana i tada sam ga uredno koristila, a moje usnice su ostale u izvrsnom stanju ♥

Korres Lip Butter In Pomegranate nanesen u tankom sloju

Ono što mi se jako svidjelo (uz to što uistinu njeguju) je tekstura. Stvarno je poput maslaca! Divno se razmazuje i sjeda na usne, a uz to je i izvrsna podloga za ruž što stvarno nisam očekivala.



Kad se sve zbroji i oduzme, ovo je jako dobar proizvod koji mi je zamijenio Nuxe u dnevnom segmentu njege usana (nekako mi je bezveze nanositi ga navečer jer je obojan, no to je do mene, a ne do proizvoda). Stvarno lijepo njeguje, a prednost mu je i to što ipak daje nešto bojice usnama u danima kad vam se ne nosi ruž. Mana mu je po meni cijena, međutim to me neće spriječiti da probam još i Wild Rose verziju, tako da ovaj proizvod svakako ima moje preporuke i ako ste se dvoumile biste li ga kupile, mislim da nećete požaliti ukoliko se odlučite na kupnju.

Sastav:
Polybutene, Trimethylolpropane Triisostearate, Hydrogenated Polydecene, Hydroxystearic Acid,Polyethylene, Stearalkonium Hectorite, Propylene Carbonate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Sucrose Tetrastearate Triacetate, Dicalcium Phosphate, Tocopherol,Aroma (Flavor), Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, PunicGranatum Extract, Oryza Sativa Cera (Oryza Sativa (Rice) Bran Wax), Butyrospermum Parki(Shea Butter) Extract, Benzyl Alcohol, CI 77891(Titanium Dioxide), CI 15850 (Red 7 Lake,Red 6), CI 77491 (Iron Oxides).

Jeste li probale Korres lip buttere ili neki drugi Korres proizvod? Imate li preporuke? Koja je vaša omiljena mazalica za usne?

CONVERSATION

22 komentari:

  1. Ja bih u svim nijansama/ukusima. :) Em što su dosta hvaljeni, em što volim tinted balm-ove.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam se bojana da su razvikani, ali dobri su stvarno :)

      Izbriši
  2. *Nisam do sada probala nijedan Korres proizvod.Kod Selme na blogu Meteobeauty pročitala sam da postoje dve vrste ovog balzama od jasmina i divlje ruže,ali za nar nisam čula.Čim otkucam ovu poruku,potražiću na facebook-u oficijelnu stranicu ovog brenda.U Srbiji se koliko znam,još uvek nije pojavio.
    Malo sam iskreno zasićena pakovanja u teglicama/limenkama jer nisu toliko praktična.Trenutno trošim The Body Shop born lippy od jagode,a stoji mi neiskorišćen Fermes de Marie od maline.Ispomažem se i Oriflame Tender Care-om od kokosa.Najbrže od svega uvek potrošim Labello,zbog praktičnog pakovanja.Donedavno je to bio Soft Rose,a sada bih volela da probam lubenicu.Divim se blogerkama koje u isto vreme imaju po 20-tak balazama za usne.Stvarno i sa 3 jedva izlazim na kraj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. postoji više okusa od ta 2 ;)
      i ja više volim pakiranja u sticku, ali na kraju dana mi ova u teglicama budu bolja :/
      ja nisam od onih koja ima 20-ak balzama, i ja im se divim. Ili možda koriste krive pa se stalno trebau mackati jer im usne stalno traže njegu, ne znam :/

      Izbriši
  3. Joj Nives, zašto ti je dobar :DD? Mjerkam ih i mjerkam, krasni su mi i iskerno ne znam koji bih prije isprobala... baš sam sastavljala neku listu korres stvarčica, jako me zanima ona maska od ruže, tako da će mi se prije ona naći u košarici, ali vjerujem da će jednom i ovi maslaci doći na red... kad upiknem neko sniženje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kad bude neko sniženje, uzmi ;)
      sad ću ja guglati masku od ruže :)

      Izbriši
  4. Nisam probala ovu mazalicu, ali čitala sam već ranije o njoj. Sviđa mi se kako daje prirodan sjaj i bojicu, ali ne sviđa mi se pakiranje. Više sam fan onih standardnih "labello" pakiranja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja više volim pakiranja u sticku, ali ova u teglici mi nekako ispadnu bolja, nikad nije savršeno :/

      Izbriši
  5. Voljela bih isprobati, ja volim balzame za usne u teglici :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam isprobala Korres buttere, ali planiram u budućnosti nabaviti onaj od Guave. Obožavala sam njihovu Yoghurt hidratantnu kremu i baš sam se neugodno iznenadila kada sam saznala da su je prestali proizvoditi :-( Zašto to radeeeeee?

    Inače sam opsjednuta mazalicama za usne, a omiljena mi je Lush Whipstick. Volim i Burt's Bees balzame (Acai Berry i Mango) te Yves Rocher balzam od kokosa. A moram pohvaliti i Alverde balzam od nevena koji sam otkrila prije koji mjesec - jeftin, a njeguje odlično. :-) Čak mi je draži od Burt's Bees.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mrzim kad tako prestanu proizvoditi nešto :/

      meni je Alverde neven grozan (ja sam valjda jedina osoba koja ih ne voli), a Burt's Bees Acai Berry bi rado probala - i budem jednom sigurno :)))

      Izbriši
  7. Što ja volim te lip mazalice :). Pa još kad ih ima u različitim ukusima i bojama :D.
    Deluje mi simpatično i lepo balzamasto izgleda na usnama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jednostavno se čovjek lako zanese i lako se dođe do one "moraš skupit sve" :)))

      Izbriši
  8. Dobila ovu istu mazalicu od Mirne i prezadovoljna sam. Ovo je moj drugi Kores proizvod i čini mi se da neće na tome stat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako su tvoje zahtjevne usne zadovoljne, onda valjda stvarno valja

      Izbriši
  9. Bila sam jako tuzna kada sam shvatila da sam zaboravila da ga kupim kada bila u Londonu. I sada sam ljubomorna jako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma bit će još prilika ;)
      a i tu je online shopping ;)

      Izbriši
  10. Krasan balzam i u potpunosti dijelimo mišljenje. Korres za dan, Nuxe navečer :D
    Sviđa mi se što je obojan jer su moje usne poprilično pigmentirane pa on samo naglasi tu crvenskastu boju.

    OdgovoriIzbriši
  11. Vidjela sam koliko je hvaljena no ipak ju nisam uzela zbog teglice. To mi je jedini minus. Umjesto nje kupila sam njihov Mango Butter Lipstick u boji Orange red i to je prvi ruž koji sam zaista potrošila do kraja! Imam dosta Korresovih proizvoda jer uvijek naletim na neku akciju gdje cijeli set košta koliko jedan ruž pa jednostavno ne mogu odoljeti. Toplo preporučam i maskaru!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mango nikako ne volim, pa preskačem, ali maskaru ću svakako čekirati :)

      Izbriši