Skin79 New Turn Therapy set seruma - a little make up obsessed

Skin79 New Turn Therapy set seruma

Skin79 New Turn Therapy set seruma je set koji sam dobila od Martine za rođendan i toliko su mi se svidjeli da su već nakon kratkog korištenja završili u mojim rujanskim favoritia (post), a spominjala sam ih i u postu o mojoj preparativnoj rutini (link). Bilo je puno pitanja vezano uz njih, no htjela sam ih uistinu dobro isprobati (kao i svu preparativu) prije nego dan svoj konačan sud. I nakon nešto više od mjesec i pol dana kako ih koristim, mislim da ga konačno mogu dati sa sigurnošću da neću promijeniti svoje dojmove.



Set dolazi u lijepoj srebrnoj kutiji, gdje su sa stražnje strane napisane funkcije svakog seruma i njegov sastav na engleskom i korejskom, a unutar kutijice se nalazi set od 3 seruma, svaki u količini od 30 ml. Svi serumi su u bočicama od tamnog stakla i s pipetama koje olakšavaju doziranje.



Set se sastoji od 3 seruma:

Wrinkletox Collagen serum

Ovaj serum nanosim ujutro, na očišćenu i toniziranu kožu lica.

Ovaj serum sadrži morski kolagen (mislim da o kolagenu ne treba puno pričati mada mislim da je on tu zapravo samo da nas "zavara" jer nema tu neke pomoći osim ako ga ne uzimate oralno), adenozin, argirelin (koji je alternativa botoksu), peptide i purslane ekstrakt (antioksidant).



Mliječno je bijele boje, od ova 3 seruma najgušće teksture.



Ovaj serum bi trebao pomlađivati kožu i raditi joj lifting, a trebao bi pomagati i kod već obješene kože lica.

Koristi se tako da se uzmu 2-3 kapi seruma i umsiraju u lice.
Sam serum ne ostavlja ljepljiv trag te je dobra podloga za make up.



Iz sastava se vidi da je Alcohol Denat potencijalni iritans, međutim, mene ne iritira niti mi isušuje kožu.

White Vita C Serum

Ovaj serum nanosim navečer, na očišćenu i dobro osušenu kožu - pustim jedno 20 minuta nakon umivanja da se koža dobro osuši i tek onda nanosim ovaj proizvod.

Najvažniji sastojak ovog seruma je svakako askorbinska kiselina iliti vitamin C. U kozmetičkim pripravcima preporučuje se za izbjeljivanje staračkih i sunčanih pjega i za dubinsko vlaženje. C vitamin ubrzava protok krvi i opskrbljivanje tkiva hranjivim tvarima. Regenerativno djeluje na kožu. Omekšava je i izglađuje bore. Moram li uopće reći da obožavam vitamin C u kozmetičkim preparatima? ♥

Daju koži živost, zdrav izgled i brišu mrljice - u mom slučaju od prištića. Hiperpigmentacije nasreću nemam, pa ne mogu reći koliko je tu djelotvoran.



Prozirnkaste je boje, nešto rijeđi od Wrinkletox Collagen seruma i nemam osjećaj ljepljivosti na koži nakon njega.



Osim vitamina C, sadrži i hijaluronsku kiselinu i arbutin koji isto služi za izbjeljivanje.



Repair-Amino Acid serum

Ovaj serum nanosim na lice nakon White Vita C seruma. Pričekam da se prijašnji serum upije (minimum 20-ak min) i nakon toga nanosim ovaj.

Sadrži kompleks aminokiselina (posjeduju veliku snagu vezanja vode: intenzivno hidriraju epidermis i snižavaju transepidermalni gubitak vode), hijaluronsku kiselinu (djeluje kao molekularna spužva – veže vodu, proteine i mukopolisaharide, povećavajući volumen puni kožu od unutra prema van. Koži dubinski vraća vlagu. Polivalentni je ovlaživač s dugotrajnim učinkom - kroz najmanje 8 sati! Ubrzava cijeljenje rana i oštećenja Kobe, povećava njenu elastičnost i čvrstoću), ekstrakt kamilice i beta glukan (koji je dobar za osjetljivu kožu).



Prozirno-žućkaste je boje, pomalo želatinaste teksture i dok ga nanosite, imate omalo osjećaj ljepljivosti koji nestaje čim se upije u kožu (u mom slučaju odmah).



Cilj ovog seruma je hidratacija i opskrba kože nutritijentima. Koža bi trebala biti nahranjena i elastična, a ekstrakt kamilice i beta glukan bi trebali davati onaj "radiant" izgled i štititi kožu od štetnih utjecaja.



Moj dojam:

Namjerno nisam pisala o svakom serumu posebno jer iskreno, ne znam onda što bih točno napisala. Koristim ih od prvog dana zajedno, kako se i preporuča i tako vidim rezultate. Koje rezultate? Pa imala sa nešto što je djelovalo kao bora u nastajanju i to je izbrisano, koža je nahranjena i nemam potrebe za posebnom hidratacijom, a mrljice od prištića su izblijedile, kako stare, tako i one novijeg datuma.

Ono što je meni posebno važno uz to da djeluje, jest i da mi ne izazove prištiće (nije ih izazvalo), ne iritira osjetljivu kožu (nije ju iritiralo), ne isušuje ju (malo me bilo strah zbog alcohol denata u sastavu) i da mi je koža hidratizirana. Ovi serumi su zadovoljili sve te zahtjeve, koža mi ima onaj zdrav izgled (boju ili kako da to nazovemo. Uglavnom, nema onog sivila do kojeg najčešće dolazi uz manjak sna i boravka na svježem zraku i suncu - a trenutno sam nažalost u takvoj fazi), elastična je i hidratizirana.

Vezano uz pitanje tko može koristiti ovaj set - mislim da će odgovarati svim tipovima kože, suhu će nahraniti, no biti će potrebna još i krema preko, dok mješovitoj i masnoj će biti dovoljni i sami serumi. Normalna u ovom periodu još može proći samo sa serumima, no po zimi bi svakako trebalo dodatne hidratacije.
Po pitanju godina - mislim da su ovi serumi super za sve iznad 25. Neka vas ne zabrinjava naziv Wrinkletox Collagen serum. Nakon 25. godine, nivo kolagena počinje opadati. Sposobnosti obnavljanja kolagena ispod kože se nakon 25. godine smanjuje za 1,5% godišnje. Do 45. godine, nivo kolagena opada i do 30%. Tada su bore izraženije, dublje i češće.
Kolagen u preparativi baš i nema preveliku funkciju jer se njegovi benefiti više vide ako ga uzimate oralno, pa se ne morate bojati da su ovo preagresivni serumi za vas.

Serume je moguće kupiti na eBay po cijeni od 20-ak dolara, što ih uz to što su kvalitetni, čini i jako pristupačnima.

Sve u svemu, ako tražite dobar C vitamin serum, a želite i dobru hidrataciju, ovi serumi bi mogli zadovoljiti vaše potrebe.
Svakako su moj favorit i mislim da ću ih kupovati još puno puta.

Koristite li vi C vitamin serume? Imate li kakve preporuke za C serume i serume za hidrataciju?

CONVERSATION

37 komentari:

  1. Ovo sam cekala i nemam sta drugo reci sad nego da sam nestrpljiva da dodju. Nadala sam se da ce recenzija biti u potpunosti pozitivna i drago mi je sto je takva :) Jedva cekam da stignu :))) Jos ako serum sa vitaminom C i meni bude brze izblijedio mrljice od bubuljica, onda cu da ga volim do kraja zivota jer je to zapravo najveci problem koji imam, bubuljice se lako rijesim ali mrljice i ne bas i onda izgleda kao da ih imam vise upravo zbog tog crvenilo. Hvala za recenziju <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš biti jednako zadovoljna, ja sam baš po pitanju tih mrljica (imam identičan problem kao ti) vidjela najveći pomak i benefit od ovih seruma, stvarno je dobar sastav, tako da se nadam da ćeš biti zadovoljna :)

      Izbriši
  2. Dojmovi su pozitivni, što je super. Svoje još nisam počela koristiti, ali za par dana počinjem, čim potrošim trenutni serum. Nadan se da ću bit jednako zadovoljna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde, baš me zanimaju tvoji dojmovi :)
      koliko sam skužila, inače nam odgovaraju iste stvari, pa nadam se da ćeš biti jednako zadovoljna :)

      Izbriši
  3. Sve si želim osim prvog seruma, nemam briga s borama, nadam se još 10 godina :) ide na WL :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Serumi zvuče super, super. Promatram ih neko vrijeme tako da mi je ova recenzija došla kao naručena. Trenutno sam u fazi čišćenja kože, ali ih planiram naručiti nakon toga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svakako naruči nakon čišćenja kože, divni su, a uistinu nisu skupi :)

      Izbriši
  5. Serumi djeluju sjajno! Voljela bih da ih nekada isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imaju moju toplu preporuku, nadam se da ćeš ih isprobati :)

      Izbriši
  6. Ma krasni su! I naravno da bi ih voljela probati, posebno mi se sviđa ovaj zadnji, šta ću, padam na sve što je namjenjeno hidrataciji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sa svojom suhom kožom, nije ni čudo da padaš na to :)

      Izbriši
  7. ova recenzija se definitivno cekala i jako mi je drago da sam se vratila na blog bas u trenutku kada je objavljena :)
    sve zvuci odlicno a i cena je sasvim solidna! a posto kazes da je za iznad 25, cekam jos dve godinice i nadam se da ce se ova tri seruma naci u mojoj kolekciji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma možeš ih i prije koristiti, samo onda ustupi ovaj prvi nekom malo starijem od sebe, drugi i treći su fenomenalni za svaku dob :)

      Izbriši
  8. Napokon recenzija ovih hvaljenih seruma :)

    Presretna sam da si zadovoljna i da je poklon bio pogođen :))

    OdgovoriIzbriši
  9. Najzanimljiviji mi je ovaj C serum, mislim da bi takve serume trebala početi koristiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. C serumi su izvrsna stvar za kožu i mene je upravo on najviše privlačio i zbog njega sam i htjela kupiti cijeli set. ali i ostali su izvrsni i super se nadopunjavaju :)

      Izbriši
  10. Stvarno super zvuče, hvala na detaljnoj recenziji, ali brate lijena sam za tri različita seruma, majke mi :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni nedavno stigao drugi paket <3
    Obozavam ove serume :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. savršeni su, i ja ću ih naručiti kad ih potrošim :)

      Izbriši
  12. Odlično zvuče! ...samo ne znam što bi moja koža rekla na tri tazličita seruma istovremeno, zna se pobuniti i na kremu i jedan serum, a kamoli tri :)) ...ja bi korištenje definitivno morala prilagoditi svojim potrebama, a s obzirom da imamo različit tip kože, tako normalno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, ako ti koža tako reagira, svakako bi trebala to prilagoditi svojim potrebama. moja koža obožavam serume generalno, tako da uživa u tetošenju (opet sam se sjetila faze bez kozmetike brrrr)

      Izbriši
  13. cure, jel imat eneki preporučeni link za narudžbu*?
    Jako mi se sviđa recenzija. mislim da mi baš ovako nešto treba. Trenutno sam izbacila sveee kreme i koristim isključivo ulja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo ga B.:
      http://www.ebay.com/itm/SKIN79-NEW-TURN-THERAPY-SET-30mlx3-freebie-/330947171383?pt=US_Skin_Care&hash=item4d0dfd1437

      Izbriši
  14. Baš ste me zainteresovale za ove serume...Verovatno ne bih sva tri koristila, ali sigurna sam da bi mi odgovarali po svemu što sam pročitala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imaju moju toplu preporuku, a sad kako će se koristiti - može se kombinirati :)

      Izbriši
  15. Već dugo imam ovaj trio na WL ali uz svu zalihu ne znam kada će doći na red no kako si zadovoljna svakako ih imam u vidu.

    OdgovoriIzbriši
  16. Ma odlican post, bas ono sto sam cekala o serumima! Cim mi se sreca nasmije I dobijem posao pocastiti cu se s ovim serumima :) Hvala draga! ♥

    OdgovoriIzbriši
  17. Joj nikako mi se ne sviđa ovaj alkohol denat kao treći sastojak u prva dva seruma, a baš sam intenzivno razmišljala o narudžbi zadnjih dana :-/ Baš ga izbjegavam i sad više nisam tako sigurna... Ok, cijena je povoljna pa možda i pokleklem, nikad ne znaš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kao što sam napisala, mene nisu isušili, a moja koža je baš sklona isušivanju. nego mi je koža nahranjena, ostali sastojci nekako "pokriju" taj alkohol. ali svatko zna svoje ;)

      Izbriši
  18. jako mi se sviđa ovaj setić i sad si mi dala odličnu ideju za frendičin roćkas :D

    OdgovoriIzbriši