Ljetno čuvanje kozmetike - a little make up obsessed

Ljetno čuvanje kozmetike

S dolaskom visokih temperatura, sadržaj mog frižidera se mijenja. I pri tome ne mislim samo na laganiju hranu i sladoled - mjesto u mom frižideru zauzima i kozmetika.


via

Ostatak godine kozmetiku držim u spavaćoj sobi, koja gleda na zapad i okupana je suncem od 14 sati pa do zalaska, no to baš i nisu uvjeti za preživljavanje kozmetike ljeti. Iz tog razloga moja kozmetika preko ljeta završi u frižideru.

Da se razumijemo, ne završi SVA moja kozmetika u frižideru nego ona koja u sebi sadrži vodu pa je lako kvarljiva (puderi, ruževi, sjajila, kreme za lice) dok praškaste stvari (rumenila, sjenila) ostavljam na starom mjestu. U protivnom bi mi trebao jedan frižider samo za kozmetiku :D

Danas ujutro sam dovukla stvarčice koje su u opasnosti na pod da bi ih razvrstala:



Kao što možete vidjeti, tu su puderi, ruževi i sjajila.

S puderima je bio najlakši posao, s njima je najlakše odrediti koje pudere neću nositi po ljeti i koji mogu u kutiju koju neće otvarati dok temperature ne padnu (ok, osim ako se ne zalomi baš neki događaj).


Sad dok gledam sliku, vidim da je unutra i puder koji ću vaditi nakon mora, no do tad ima još puno vremena, pa samo nek on stoji na sigurnom.

Na slijedećoj slici možete vidjeti što sam od pudera (odnosno BB krema) i korektora ostavila za svakodnevnu uporabu:


Te proizvode sam stavila u kozmetičku torbicu koju sam odnijela u kupaonicu koja je po ljeti puno hladnija od moje spavaće sobe.

Nakon pudera koje je bilo lakše odvojiti, došla sam do malo težeg zadatka - ruževa.


Bilo je problem odvojiti koje ću ruževe koristiti ovog ljeta odnosno koje vrlo vjerojatno neću koristiti. Oni koje vrlo vjerojatno neću koristiti su završili u kutiji s puderima


A iako sam mislila da broj ruževa koji će ostati u upotrebi neće biti velik, ipak nije baš tako malen:


Njih sam spremila u jednu manju posudicu koja će biti na nekom mjestu u frižideru da mi uvijek bude na dohvat ruke


Zadnje na red su došla sjajila - nakon što vidite sliku, vjerojatno ćete pretpostaviti da mi ni to nije bio lagan zadatak:


No uspjela sam nekako!


Ta sjajila su završila u frižideru, dok će ova na slijedećoj slici biti u upotrebi:


Sretna sam jer sam obavila taj teži dio posla, a ovih dana me čeka još i sličan posao u kupaonici - kreme koje neću koristiti preko ljeta ću isto spremiti u frižider, zlu ne trebalo.

Kako vi čuvate ljeti svoju kozmetiku? Ostavljate li ju na istom mjestu kao i u ostala godišnja doba ili ste frik kao ja pa zauzimate frižider?

CONVERSATION

47 komentari:

  1. Slažem se s Lenkom, svaka čast! Fino si to razvrstala, to se čini ovako kao jednostavan posao, a u biti je i psihički napeto - treba odlučiti što ćeš koristiti, a što ne.
    Ja sve svoje čuvam u sobi, kod mene ne bude jako vruće jer sunce mi udara samo ujutro, fala bogu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A dobro, nije baš kao kad trebaš odlučiti koju ćeš žicu prerezati jer će u suprotnom eksplodirati bomba, ali pokušavam si olakšati posao kasnije da ne moram sve vaditi nego ono što ću koristiti imati na dohvat ruke :)

      Ja bih takav položaj sobe :)

      Izbriši
  2. Bome trebalo je to razvrstati :) Ja ne stavljam ništa u frižider, jedno vrijeme sam stavljala olovke za oči no njih stvarno rijetko koristim (čitaj skoro nikad) pa sam prestala s tim. Moja soba je inače na sjeveru a i u kući nam bude ugodna temperatura ljeti, tako da nemam potrebu za tim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Selim se kod jedne od vas, ja baš nisam imala sreće s pozicijom sobe :)

      Izbriši
    2. Dođi slobodno, ja sam u procesu preseljenja kod dragoga pa ćeš imati slobodnu sobu :)

      Izbriši
    3. Nadam se da ćeš i tamo imati ljeti hladnu sobu :)

      Izbriši
  3. Ja nista ne premestam. Meni sve stoji u kupatilu zatvoreno i ne pada sunce ninasta. A nikad i ne bude bas 40 stepeni unutra pa me mrzi da to mrdam. Mada ja ipak imam daleko manje svega od tebe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni ne bi sve stalo u kupaonicu, tako da sam osuđena držati sve u sobi, a i u sobi se šminkam, pa mi je inače tako praktičnije :)

      Izbriši
  4. Nećeš vjerovati, ali ja identično spremam kozmetetiku u hladnjak :)
    Razmišljala sam da kupim neki manji samo za kozmetiku, s obzirom da mi moji prigovaraju da nemaju gdje staviti hranu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno te razumijem :)
      Moji su zasad tolerantni, ali vidjet ćemo kad stavim kremice :D

      Izbriši
  5. Koje divote:)Bome si se dobro potrudila oko ovog,nadam se da ce biti i nastavak posta,vezano uz preparativu.Ja nemam toliko sminke,i sve drzim u sobi,jer mi nije vruce u njoj,a kad bas bude jaaako vruce,gori nam klima.Jedino kreme za lice stavim u frizider:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene bude baš vruće, čak i noći kad je sve otvoreno, pa radije to ovako riješim :)

      Izbriši
  6. Odličan post! i ja imam muku šta da radim sa kozmetikom tokom leta, ne znam koliko je pametno da je držim u frižideru, a sad nažalost nemam ni mesta, a opet ne mogu ni da je držim u sobi, pojma nemam šta ću na kraju...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ista situacija... ali tebi svaka čast

      Izbriši
    2. neće kozmetici baš ništa biti u frižideru, puno je gore da ostane na ovim temperaturama ;)

      Izbriši
  7. Divne su slike i sve ono na slikama. Svaka ti cast, pa si uspela sve da odvojis. Ja ne znam kako bih. A sa druge strane, ne znam da li bih se usudila da ih drzim u frizideru. Plasila bih se kakvo bi im stanje bilo kad ih izvadim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stanje nakon frižidera je kao i prije stavljanja u njega, isprobano ;)
      Sasvim sigurno ne bih riskirala da uništim toliko kozmetike ;)

      Izbriši
  8. Joj kod mene je užaaaaaasno vruće mrzim svoju sobu,odnosno položaj i to što se zagrije nakon jednog dana visoke temperature :D no nemam mjesta držati je u frižideru tako da trpam u što dublje kuteve i hladniju stranu sobe...ako to uopće postoji kod mene :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Baš si se potrudila :D ja još nisam ništa stavila u friđ, ali morat cu barem kreme i ruzeve. Iako u mojoj sobi nije toliko toplo, jedino oko 18,19 kad sunce prijede na drugu stranu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj pa tebi je onda divno u sobi kad tek tada dolazi sunce :)

      Izbriši
  10. Ja ih za pocetak odavno vec ne drzim u kupatilu zbog pare koja se pravi tokom tusiranja ali nisam jos nista redala u frizider :D Mislim da bi mi otac to uzeo ujutro kad doruckuje i izbacio :D Ne smijem toliko luda djelovat, kad se udam, bas me briga, neka me voli kakva jesam, ionako ce kuhinja biti MOJA :D Zasad mi je sminka u mojoj sobi a temperatura nije visoka pa se nadam da ne dolazi do kvarenja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i ja izbjegavam kupaonicu iako će sada bb kreme biti tamo jer je i to manje zlo od toga da budu u mojoj sobi izloženi direktnom suncu :)
      A ovo s ocem me nasmijalo :D

      Izbriši
  11. I ja kozmetiku preko ljeta držim u hladnjaku, pogotovo kreme za lice, pudere i (ove godine) ruževe :D
    Super si ih razvrstala, baš mi se dopada!

    OdgovoriIzbriši
  12. Super post ;)
    Ja u frizu drzim samo ruzeve, labela i sjajeve ;)
    Predivna kolekcija sminke, moram da primetim ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i još jednom hvala :)
      Stavila si ono što se najviše kvari, tako da si dobra :D

      Izbriši
  13. Ja sam tek od ove godine pocela da stavljam ruzeve u frizider jer se par njih pocelo topiti (jos pre 2 meseca!), ali sad kad vidim sta ti sve stavljas, osecam grizu savesti sto moje stoji u sobi koja se bas dosta leti ugreje. Ne dopire direktno sunce na kozmetiku a i nesto je u ormanu, ali zna biti toplo... :( Hmhm, sad ne znam sta da radim... I ovako zaboravljam da koristim stvari, pa jos ako ih stavi u frizider koji je na drugom kraju kuce, mozda ih pronadjem sledeceg leta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha razumijem te ovo sa zaboravom, zato sam ja dio odvojila u kutijicu za "svakodnevnu" upotrebu tako da ne zaboravim na njih :)

      Izbriši
  14. Nisan nikad držala kozmetiku u frižideru, samo MAC F&B za ostalo nije bilo potribe, a nadan se da ni neće. :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Uh, lavovski posao. Svaka čast! :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Vidim bilo je muka kod odabira za svaku kategoriju proizvoda što ostaviti a što spremiti :-D Ja imam (ne)sreću što mi je u sobi kod u hladnjači čitavu godinu, pa je čak kupaona toplija jer je na južnoj strani. Zapravo ni nemam sad nešto previše kvarljivih proizvoda a i radim na smanjenju zaliha koje sam navukla tijekom zime, tako sve redom trošim :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ti si sretnica pa ti je bar po ljeti hladno, a moja je po ljeti najtoplija prostorija u stanu, a po zimi najhladnija :/
      I ja radim na smanjenju zaliha, a nikako da nestanu :(

      Izbriši
  17. Neka ti to lijepo spremiš, better safe than sorry!!
    Ja imam sreće pa mi je stvarno OK temp i u stanu u Zagrebu a i doma na selu u kući, tako da neću zauzimati mjesto u fridžu :) Jedino što držim u fridžu je Lush krema za lice, ali zato da bude fino hladna :)

    P.S. Vidim da ćeš nositi puno rozih ruževa ovo ljeto :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ništa ljepše ljeti od hladne kremice za lice <3

      Da, bit će puno roze :D

      Izbriši
  18. E pametno malo, ja tek sad vidim ovaj post. Meni soba gleda na istok i samo je jutri jako vruće u sobi, no kako sam prošlo ljeto također stavila svu kozmetiku u fridž, mislim da ću i ovo. Sele se ovih dana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. better safe than sorry, tako da bih i ja i na tvom mjestu to fino preselila :D

      Izbriši
  19. Moja kozmetika ostaje gdje su i bila ... klima radi od 0-24 i sve je pod kontrolom ;)!

    OdgovoriIzbriši
  20. koliko god mi se nije dalo, opet bih poludila da se nešto pokvari pa sam si radije dala truda :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Lijepo si to odvojila :D
    moja soba gleda na jug i nemam pred kućom s te strane ni jedno drvo, s tim da većinu dana dok sunce ne popusti imam spuštene rolete gotovo do kraja i klimu upaljenu. u frižider stavljam ruževe, sjajila i olovke za oči na izvlačenje jer mi se inače brzo tope....

    OdgovoriIzbriši