Batiste šamponi za suho pranje - Blush i Original verzija - a little make up obsessed

Batiste šamponi za suho pranje - Blush i Original verzija

Jedan od proizvoda bez kojih svakako ne volim ostati je Batiste šampon za suho pranje.

Idealan je za dane kad mi je kosa "na granici" i jednostavno nemam vremena ili mi je mrsko oprati ju (radnja koju najviše mrzim uz čupanje obrva je upravo pranje kose).



Inače, Batiste šamponi postoje u 11 varijanti, a kod nas su dostupni u njih 4 - Blush, Original, Dark&Deep Brown i XXL Volume. Dolaze u količini od 200 ml, Blush (29,90 kn) i Dark&Deep Brown (47,90 kn) možete naći u dm-u, a Blush, Original (29,90 kn) i XXL Volume (34,90 kn) možete naći u BIPA drogerijama.

Ovi šamponi su na bazi rižinog škroba koji upija mast sa kose odnosno vlasišta te osvježava kosu te daje volumen kosi.

Na Beauty Blog Day sam dobila Blush i Original verziju šampona, a tamo nam je i prezentiran način kako se on nanosi.

Ono što je važno kod šampona za suho pranje je da i prije nego pošpricate kosu, morate ih dobro protresti (zato ja uvijek kad ga nanosim, pjevam ovu pjesmu, nekako me ponese :D). Kad nanesete proizvod na kosu, pustite ga otprilike minutu da djeluje, te nakon toga dobro istrljajte tjeme i/ili rasčešljajte kosu. Ako to dobro napravite, čak i ako imate tamnu kosu, neće biti bijelih tragova.

Danas vam donosim recenziju Blush i Original verzije.



Batiste Blush

Meni osobno najdraži Batiste šampon (inače, probala sam i onaj za smeđu kosu, kod njega mi je od isprobanih najmanje izražen miris, dobro radi, ali zbog više cijene ga ne kupujem). Ima cvjetni miris koji će možda za neke biti prejak i gušiti ih, no ja ga jako volim.



Batiste Original

Iako je to prvi Batiste šampon, kod nas je relativno nov, dostupan od veljače. Za razliku od Blush verzije, koja bi neke od vas mogla gušiti, ovaj šampon ima svježiji miris, miris limuna. Po meni je to jedina razlika između ova dva šampona jer efekt koji mi daju je isti - kosa izgleda čisto (i mirisno).



Ako do sad niste, preporučam da isprobate ove šampone za suho pranje jer su praktični i jer pomažu u danima kad ne stignete oprati kosu, a trebate izgledati uredno.

Jeste li isprobale ove šampone ili neki drugi šampon ove vrste? Kako vam se sviđaju?

**PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)



CONVERSATION

18 komentari:

  1. Ja još nikad nisam probala šampone za suho pranje :) svaki put ih mjerkam u dm-u, a onda si mislim, ma šta će mi... U biti perem kosu jednom tjedno jer mi se ne masti (a pranje kose baš kao i tebi mi je poprilično mrsko), ako mi se malo i zamasti kod šiški onda stavim baby pudera. Ali kad ih svi toliko hvale, morati ću i ja probati koji od tih šampona :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e da, i za šiške je super, to sam zaboravila napisati :)
      Ali ako nemaš problema s mašćenjem, po meni ti to ni ne treba :)

      Izbriši
  2. Jesi li probala možda got2be Volumania puder u spreju? Ako jesi, voljela bih pročitati recenziju! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam nažalost... Probala sam Balein, Syoss i Swiss O-Par i nijedan nije ni blizu Batiste.

      Izbriši
  3. Probala sam Batiste šampone i jako ih volim! Kosa mi se jako masti i već 3. dan moram obavezno oprati kosu a sa ovim šamponom produžim na 4. ili 5. dan. Trenutno koristim za smeđu kosa ali kada ga potrošim vjerojatno ga neću kupovati zbog visoke cijene iako sam zadovoljna s njim. Probala sam i Original i iako imam smeđu kosu nakon češljanja ne ostaju mi bijeli tragovi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Identično, perem kosu svaki 3. dan, ovako svaki 4. ili 5. (ako sam posebno lijena XD). i super mi je što stvarno ne ostavljaju trag na kosi :)

      Izbriši
  4. Nisam ih još isprobala, koristim već drugo pakiranje Balea šampona za suho pranje i jako sam zadovoljna. Ovaj je na WL pa kad potrošim Balea, sigurno kupujem jedan od ova dva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, mene taj Balein guši. Efekt je ok, ali miris me ubije. Mučila sam se, ali na kraju sam ga ipak bacila, nisam to više mogla podnijeti :)
      Batiste su mi puno bolji :)

      Izbriši
  5. Iduci put kada budem u Zg definitivno kupujem jer sam luda za samponima za suho pranje :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako si luda za šamponima za suho pranje, MORAŠ ih kupiti :)

      Izbriši
  6. Ove šampone koristim jako dugo.
    Čak su mi bolji od verzije za brinete iako sam brineta :D

    OdgovoriIzbriši
  7. U kojoj Bipi ima tog XXL ... ja sam ih obišla 5-6 i u svakoj su me žene blijedo gledale :/!???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj draga ne znam, nisam ga ni gledala ni tražila, ovo je info od Batiste tima :/

      Izbriši
  8. nice blog!
    www.3fstreet.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Jaa sam tako skeptična prema ovim šamponima, ali su mi na listi pa ću uzeti kad budem išla u DM sljedeći put. Iako mislim da ga neću baš koristiti ali moram probat :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Dosta je toksičan prema raznim istraživanjima (stranica EWG skin deep): Other HIGH concerns: Multiple, additive exposure sources, Irritation (skin, eyes, or lungs), Miscellaneous, Organ system toxicity (non-reproductive), Occupational hazards, Persistence and bioaccumulation; Other MODERATE concerns: Cancer, Contamination concerns; Other LOW concerns: Enhanced skin absorption, Biochemical or cellular level changes. Možda samo ne treba prečesto koristit ali ne znam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a ne znam, mislim da to ne treba prečesto koristiti i da je onda ok. no nisam stručnjak da mogu puno reći na tu temu, ali istražiti ću, hvala :)

      Izbriši